Bölüm seçimi-Çift anadal?

vocalize

MB Üyesi
Kayıt
27 Aralık 2016
Mesajlar
39
Tepkiler
8
Yaş
26
İki mühendislik bölümü okumak istiyorum yani geleceğim açısından faydalı olucağını düşünerek , denemelerim çok iyi sayılmaz odtü itü gibi okullar olmayacak diyebilirim düzenli çalışıyorum tabi üniversiteye çok takılmıyorum neresi olursa istediğim bölüm olsun yeterki inşaat mühendisliği istiyorum babamda inşaatçı olduğundan iş konusunda sıkıntı çekmeyeceğim kendimi en iyi şekilde geliştircem fakat ister istemez bi kaygı oluşuyor ya olmassa gibisinden tercihlerimin arasına makine ve metalurji malzeme de eklemeyi düşünüyorum ama bu bölümlerde yetersiz kalabilirim gibide düşüncem var eğer inşaat olmayıp bu bölümlerden biri olursa hangi bölümler ile çift anadal yapma şansım var ne yapmam gerek her okul böyle bir imkan sunarmı ve üniversite hayatımı uzatıcak şekilde çok zorlanırmıyım ,şimdiden teşekkürler
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
İlerde pişman olmamak için içinden ne geliyorsa o mesleği seç. Puanım yetiyor bunu seçeyim deme. Hayatına yön verecek, çok ciddi bir karar.

Artık bir üniye girmek çok zor değil. Düzenli çalışırsan herhangi bir ünide inşaatı kazanabilirsin bence, kendine güven biraz. Diğerlerinden ne eksiğin var?

Çift anadalı ilk başta her öğrenci düşünür. Yok yatay geçiş, dikey geçiş, paralel geçiş vs vs :)

Ama okul ilerledikçe sınavlardan kalmaya başlayınca hayaller suya düşer. Mühendislikte çift anadal yapmak zor bir iştir. Tabi üniden üniye değişebilir. Biz kendi bölümümüzün derslerini ilk seferde verince dua ediyorduk :)

Bence şimdiden bunları düşünme. Şuan tek işin eksikliklerini gidermek ve iyi bir üniversite inşaat mühendisliği kazanmak olsun. Ondan sonra çift, yan vs düşünürsün.
 

Tac

MB Üyesi
Kayıt
7 Eylül 2016
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
28
Üniv
Gaziantep universitesi
Arkadaslar ben endustri muhendisligi ogrensiyim genel ortalamam itibari ile ciftanadala basvurabilirim kazanabilirmiyim bilmiyorum ama basvuracam ama makine muhendisligi ve elektirik elektronik muhendisligi arasinda kaldim sizce hangisi daha iyi olur.
Not: gaziantep universitesinde okuyorum
 

yingin

MB Üyesi
Kayıt
18 Temmuz 2017
Mesajlar
12
Tepkiler
2
Yaş
28
Üniv
METU
bende makine mühendisiyim bu sene endüstri mühendisliğine çift ana dal başvurusunda bulundum. İlgi alanın doğrultusunda çift ana dal yap derim. Birde ortak dersin hangisinde çok ise onu tercih etmen daha mantıklı nede olsa ekstra diploma demek fazladan ders demek
 

Mining Engineer

Late is better than never....
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
23 Aralık 2016
Mesajlar
319
Tepkiler
202
Yaş
32
Meslek
MEXT Research Fellow
Üniv
Kawamura Advanced Mining Tech
Öncelikle sınavlarında başarılar dilerim. Benim düşünceme göre şöyle bir yorum getirmek istedim. İnşaat hakkında babandan ötürü bilgi sahibi olabilirsin ama bu senin inşaat mühendisliğinde çok başarılı olacağın anlamına gelmez yani şunu demek istiyorum makine de veya malzeme de eksik kalabilirim düşüncesine bu şekilde karar vermen doğru olmaz mühendislik bilimini bölüme başladığın zaman öğrenmeye başlarsın sonrasında stajlar ve projeler yaparak pekiştirebilirsin. Hedefin inşaat mühendisliği ise bu yolda kazanmak için elinden geleni yap çok çalış moralini bozma çalışmaktan vazgeçme inanırsan başarırsın. Çift anadal konusunda da şöyle bir yorum getireyim eğer hedefin özel sektör de çalışmak ise çift anadal yapmana gerek yok bunun yerine lisans eğitimin boyunca yabancı dil öğrenip bilgisayar programları adına kendini geliştirirsen daha verimli olur. Çift anadal yaparak kendini kasmana gerek yok bence akademik bir çalışma hayatı düşünmüyorsan.
Son olarak şimdiden bunlarla kafanı meşgul etmeden ilk önce hedefindeki bölümü kazan senin için daha iyi olur..

Selamlar,
 
Yukarı Alt