Bu Bisiklet İle Günde Bir Saat Pedallamak, Bir Evin 24 Saatlik Enerji İhtiyacını Karşılıyor

Taner Hayret

MB Üyesi
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesajlar
44
Tepkiler
48
Yaş
34
5-Hour Energy isimli enerji içecekleri firmasının kurucusu Manoj Bhargava, Free Electricisimli bir proje başlattı. Proje kapsamında tasarlanan bisiklet, 1 saatlik bisiklet sürüşü ile bir evin 24 saatlik enerji ihtiyacını sağlıyor.

Milyarder Bhargava ve ekibinin geliştirdiği bisiklet insanın mekanik enerjisinden faydalanarak bu enerjiyi elektriğe çeviriyor ve dünyanın en büyük problemlerinden biri olan enerji problemine çözüm olanağı sunuyor.

Bisikletin çalışma prensibi oldukça basit. Kullanmaya başlayan birey pedalları çevirdiğinde bu eylem bisiklete bağlı çarkı harekete geçiriyor. Çarka bağlı olan jeneratör, topladığı enerjiyi bir bataryaya aktarıyor. Proje ekibinin belirttiğine göre, 1 saatlik pedallama ile bir evin 24 saatlik enerji ihtiyacı karşılanmış oluyor.
bisikler free.jpg

Dünyadaki nüfusun yarısının elektriğe ulaşımının olmadığını ya da günde yalnızca 2 ila 3 saat arasında erişebildiğini belirten Bhargava, “Her şeyin enerjiye ihtiyacı vardır. Enerji, büyük bir dengeleyicidir” diyor.

National Geographic’in haberine göre, Frontiers Market’in CEO’su Ajaita Shah bu yeni gelişmeyi, “Kırsal bölgelerdeki haneler için büyük bir fırsat” diyerek nitelendiriyor.
Fosil yakıtlı araçlar günümüzde yavaş yavaş rafa kaldırılmaya başlandı. Bisiklet kullanımı hem sağlığa oldukça yararlı hem de doğa dostu. Bhargava ise geliştirdikleri bisikletten bahsederken “Elektriğe ulaşamayan nüfusun hepsi bu bisikleti kullanırsa doğa dostu büyük bir ağ oluşabilir” diyor.
Bhargava ve ekibinin hedeflediği plan, Hindistan’a önümüzdeki yıl içerisinde 10 bin adet bu bisikletten dağıtmak. Büyük bir servete sahip Bhargava, tüm mal varlığının yüzde 90’ını hayır işlerine ve araştırma departmanlarına yatırmış durumda.

 

Arman Amak

Özel Üye
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
54
Tepkiler
13
Meslek
Ziraat mühendisi
Üniv
Harran üniversitesi
Buralara da gelir heralde yakında..
 
Yukarı Alt