Bu kafede robot garsonlar servis yapıyor

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Teknoloji ve yazılım şirketi Akınsoft, garson robot Ada'yı, Konya'da açılışını yapmış olduğu kafe ve robotik uygulama merkezinde görücüye çıkardı.

Konya merkezli yazılım şirketi Akınsoft'un idare heyeti başkanı hür Akın, Meram kazasında robot garsonların çalmış olduğu kafenin açılış töreninde, bu merkezin yalnız bir kahve içme mekanı olmadığını, vatan genelinde ilk olacak bir vizyonla çalışacağını söyledi.

Robotik teknolojiler üstüne yaptıkları çalışmaların bu kafe yardımı ile görülebileceğini ifade eden Akın, "Kafe arzulanan yemeğin yenilip içeceğin içilebileceği, robotların hizmet etmiş olduğu bir robotik uygulama merkezidir. Sonrasında bayilikler verilecek ve garson robotun süratli üretimine geçilecek. Ayrıca, 2015 senesi içinde robot fabrikamızın açılışını da gerçekleştireceğiz" dedi.

Ada'nın teknik nitelikleri ile ilgili informasyon veren Akın, robotun konum, ara ve tam terslik sensörlerinin bulunduğunu, bu sensörlerle vazife yaptığını belirtti. Ada'nın yol takip edebilen ve masaların yerlerini tetkik edebilen bir robot bulunduğunu özetleyen Akın, robotun bilgisayar sistemiyle çalıştığını söyledi.
‘Ada’ çay servisi yaptı.

Programa, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır da katıldı. Akın ve Özalır'ın kestiği açılış kurdelesinin peşinden robot Ada, programa katılanlara çay servisi yaptı.
Garson robot ‘Ada’ katılımcılardan büyük alaka gördü. 150 santimetre boyunda, 30 kilogram ağırlığında ve suni zekaya haiz ‘Ada’, müşterilerin siparişlerini servis etti.
Linsanlı robot "Akıncı" serisinden sonra, Konya'da ortalama altı senelik bir çabalama neticesi garson robot Ada'yı geliştiren Akınsoft, suni zeka yazılımları ile çalışacak robotik teknolojilerin süratli üretimine başlamayı hedefliyor.

 
Yukarı Alt