Bu resme göre taşıyıcıyı nereye koysam daha az yük biner?

dilsadakcaoglu

MB Üyesi
Kayıt
27 Haziran 2020
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Meslek
----
Üniv
------
Arkadaşlar konuyu doğru yere açtığımı umuyor ve hemen soruma geçiyorum.

Aşağıda ki resme bakarak bana bilgi verirmisiniz bot'u tam ortaya koyarsam mı römorka daha az yük biner yoksa ikinci resimde olduğu gibi arkaya koyarsam mı?

bu sorunun cevabını burada bulurum diye düşünüyorum işi ehline sormak lazım...



800px_COLOURBOX9777250.jpg
 

birx

MB Üyesi
Kayıt
10 Haziran 2018
Mesajlar
118
Tepkiler
47
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
BU
Detayları önemsediğinize göre aşağıdakileride önemsersiniz inşallah ..

Aracınızda römork çeki demiri (topuzu ) olması (projeli) ve ayrıca römork çekebilir diye ruhsatada işlenmesi gerekir.HALATLA ÇEKİLMEZ , projesiz yapar ,kullanır ve herhangi bir kaza yaparsanızda siz suçlu olursunuz, sigorta ve kasko kapsamı dışında kalırsınız ....+trafikte bu şekilde kullanırsanız denetimde ceza kesilir.

Cezadan daha önemlisi trafikte insanların hayatını tehlikeye atmış olacaksınız..düşünün projesiz, denetimsiz ,ışıksız vs...bir römork yüzünden ölen bir yakınınız olsa ne düşünürdünüz !

Çeki demiri projesi yapan firmalar var, önce aracınızı ve römorku uygun hale getirin, istediğiniz yük bilgileri projede size verilir..
 
Son düzenleme:

mfkoprn

MB Üyesi
Kayıt
1 Nisan 2020
Mesajlar
121
Tepkiler
35
Meslek
...
Üniv
...
buna bir göz atarak cevap vermek pek sağlıklı olmaz aslında.Fakat 80 kg lık bir yük olduğu için varsayımlarla ilerlenebilir.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki halatla araca bağlantı yapmak oldukça tehlikeli ve sağlıksız olacaktır.Araç hareket halinde olacağı için önemli olan bir diğer noktada romorke az yük binmesi değil aracın dengesının bozmamasıdır.1.şekil daha sağlıklı olacaktır her zaman.Ama tekrar belirteyim halatla böyle bir işlem yapılamaz çok saçma ve tehlikelidir.
 
Yukarı Alt