Büt ve ortalama(Üst sınıflar yardım)

extreme008

MB Üyesi
Kayıt
11 Aralık 2016
Mesajlar
28
Tepkiler
16
Yaş
26
Üniv
Süleyman Demirel Otomotiv Müh.
arkadaşlar merhaba,
Otomotiv mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim.
Hiç bir dersten kalmadım ve geneli cc dc;ortalamam 1.83.
7 kredilik bilgisayar programlama dersi var. C# ile programlama gördük. Programa yeterince hakim olduğumu düşünüyorum ama sınavda başarı gösteremedim. Vize 25,Final 43,sınıf ortalaması 32 ve DD düştü.
Açıkçası bu derse çalışmaktan ziyade programı öğrenmeye çalıştım. Emeğimin karşılığı bu değil diye düşünüyorum ancak büt sonrası ortalamam 2.10 oluyor yani matematik ve bu ders sıkıntı olduğu için neredeyse final döneminde ikisinden başka derse çalışmadım. Büte girip risk almak mantıklı olur mu? Eğer büte girip CC CB gibi bi not yapabilirsem 2.25-2.40 gibi bi ortalamam olacak. FD FF yaparsam 1.8 yada 1.93 olacak. Karar veremiyorum üst sınıflardan yardımcı olabilecek akıl verebilecek birileri olursa sevinirim.


Edit: Meslek lisesi mezunu olduğum için sayısal dersleri ilk defa öğreniyorum diyebilirim.
 

BardakReyiz

You'll Never Walk Alone
MB Üyesi
Kayıt
21 Ocak 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
2
Meslek
Öğrenci
Üniv
Karabük Üniversitesi
Öncelikle yüksek lisans yapmayı düşünüyor musun? Akademik bir hedefin var mı ?

Eğer bu sorulara cevabın evet ise ortalamanı mümkün olduğunca yüksek tutmaya bak derim.

Eğer kendine güveniyorsan gerçekten yapabilirim diyorsan girebilirsin, alttan alacağın tek ders bu olursa seneye tekrar verme şansın var. Şu an son sınıfın ilk dönemini bitirmiş bulunmaktayım. İlk defa bütsüz geçtim bundan önceki hedeflerimde yorulmadan geçmek vardı mesela çok zor gördüğüm dersin diğer derslerimi etkilememesi adına daha az çalışıyor diğer derslerimi nispeten yüksek tutuyordum.

Sene başında 10 ders alıyorsam 7 direk 3 büt 1 alt diye bir hedef belirliyordum. Genel olarak hedeflerimi tutturdum o yüzden problem olmadı. Şu an 3.26 not ortalamam var tabi hep bir sonra ki sene keşke bırakmasaydım aynı şekilde çalışsaydım diye düşünceler olmadı değil çünkü bıraktığım sene çok zorlandım fakat bir sonraki sene daha kolay geliyordu keşke şöyle çalışsam diyordum.

Eğer en baştaki sorulara cevabın hayır ise ve bu cevabının yanında kendini yeteri düzeyde geliştirdiğine inanıyor, şu an ki bilginin seni mezun olduğunda koyduğun hedeflere ulaştırabileceğini düşünüyorsan (-ki üstüne katabilmen için 3 ara tatil, 2 yaz tatili daha var ) ortalama çok da önemli değil, hedeflerine yönelik proje çalışmaları da yapabilirsin o yönde neler yapılmış hangi projeler yapılmış örneklerini bulup üzerlerinde bilgi sahibi olabilirsin.

Başarılar dilerim.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
extreme008

extreme008

MB Üyesi
Kayıt
11 Aralık 2016
Mesajlar
28
Tepkiler
16
Yaş
26
Üniv
Süleyman Demirel Otomotiv Müh.
Teşekkürler
 
Yukarı Alt