C ile AVR Programlama - Ders 1

Konu, 'C ile AVR programlama Dersleri' kısmında Volkan Ünal tarafından paylaşıldı.

  1. Volkan Ünal

    Volkan Ünal Yetkili Kişi Moderatör

    Kayıt:
    18 Şubat 2015
    Mesajlar:
    131
    Beğeniler:
    85
    Meslek:
    Öğrenci
    En İyi Cevap:
    3
    Değerlendiriler:
    +97 / 0 / -0
    Merhabalar arkadaşlar burada sizlere elimden geldiğinde avr c kullanımı göstereceğim. youtube kanalıma destek veririseniz çok sevinirim. :)

    ilk dersimizi çektim. Derste kullandığım kod ;


    #define F_CPU 200000000L // 20Mhz crystal ayarı
    #include <avr/io.h> //input/output
    #include <util/delay.h> //delay
    int main(void)
    {
    DDRB=0x01;
    PORTB=0x00;
    while(1)
    {
    PORTB=0x01;
    _delay_ms(1);
    PORTB=0x00;
    _delay_ms(1);
    }
    }


     
    Son düzenleme: 10 Ağustos 2015
    • Beğen Beğen x 5
  2. Volkan Ünal

    Volkan Ünal Yetkili Kişi Moderatör

    Kayıt:
    18 Şubat 2015
    Mesajlar:
    131
    Beğeniler:
    85
    Meslek:
    Öğrenci
    En İyi Cevap:
    3
    Değerlendiriler:
    +97 / 0 / -0
    izleyenler oldu mu acaba?
     
  3. Oğuzhan Mallı

    Oğuzhan Mallı Yetkili Kişi Genel Yönetici

    Kayıt:
    6 Şubat 2015
    Mesajlar:
    511
    Beğeniler:
    408
    Meslek:
    Nükleer ve Atom Mühendisi
    En İyi Cevap:
    11
    Değerlendiriler:
    +512 / 5 / -1
    Üniversite:
    MEPhI, KTÜ
  4. Hasan Basri Karakaya

    Hasan Basri Karakaya Yetkili Kişi Moderatör

    Kayıt:
    7 Şubat 2015
    Mesajlar:
    47
    Beğeniler:
    73
    Meslek:
    Elektrik-Elektronik Mühendisi
    En İyi Cevap:
    2
    Değerlendiriler:
    +78 / 0 / -0
    Üniversite:
    Sütçü İmam Üniversitesi
    Volkan bey çok güzel bir düşünce. Ancak ilk eğitimden önce AVR nedir, nereden temin edilebilir. Neden AVR'yi tercih etmeliyiz gibi etmenlere girerseniz sanki daha anlaşılır olacak. Emeklerinize sağlık ben AVR hakkında biraz bilgi alıp eğitimleri takip edeceğim.
     
    • Beğen Beğen x 2
  5. imur19

    imur19 MB Üyesi

    Kayıt:
    14 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    1
    Beğeniler:
    0
    En İyi Cevap:
    0
    Değerlendiriler:
    +0 / 0 / -0
    Üniversite:
    Necmettin Erbakan
    Kaynak eksikliği çektiğimiz ülkemizde güzel bir çalışma olmuş devamını yarıda kesilmemesi umuduyla bekliyorum. :)
     
  6. Volkan Ünal

    Volkan Ünal Yetkili Kişi Moderatör

    Kayıt:
    18 Şubat 2015
    Mesajlar:
    131
    Beğeniler:
    85
    Meslek:
    Öğrenci
    En İyi Cevap:
    3
    Değerlendiriler:
    +97 / 0 / -0
    Hasan evet haklısın hocama , onları pas geçtim diyebirim.Uygulama videoları çekeceğim zaman onlardan bahsedeceğim. , imur güzel yorumların için teşekkür ederim avr c programlama ile ilgili türkçe kaynak ciddi derecede yok denecek kadar az atmel studıo ile.
     
  7. Andromeda

    Andromeda Uzaylı... MB Kulüp

    Kayıt:
    10 Şubat 2015
    Mesajlar:
    60
    Beğeniler:
    49
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    En İyi Cevap:
    2
    Değerlendiriler:
    +58 / 2 / -0
    Üniversite:
    ODTU
    Aynen bunlar hakkında bilgi verirseniz daha yararlı olur.
     
  8. Volkan Ünal

    Volkan Ünal Yetkili Kişi Moderatör

    Kayıt:
    18 Şubat 2015
    Mesajlar:
    131
    Beğeniler:
    85
    Meslek:
    Öğrenci
    En İyi Cevap:
    3
    Değerlendiriler:
    +97 / 0 / -0
  9. Abdullah.

    Abdullah. MB Üyesi

    Kayıt:
    19 Ocak 2016
    Mesajlar:
    7
    Beğeniler:
    1
    En İyi Cevap:
    0
    Değerlendiriler:
    +1 / 0 / -0
    Üniversite:
    Adnan Menderes Üniversitesi
    Öncelikle tebrik ederim çalışmanızdan dolayı. Ancak birkaç sorum olacak size
     
  10. Volkan Ünal

    Volkan Ünal Yetkili Kişi Moderatör

    Kayıt:
    18 Şubat 2015
    Mesajlar:
    131
    Beğeniler:
    85
    Meslek:
    Öğrenci
    En İyi Cevap:
    3
    Değerlendiriler:
    +97 / 0 / -0
    tabi buyrun , kendinizi tanıtırsanız sevinirim.
     
  11. Abdullah.

    Abdullah. MB Üyesi

    Kayıt:
    19 Ocak 2016
    Mesajlar:
    7
    Beğeniler:
    1
    En İyi Cevap:
    0
    Değerlendiriler:
    +1 / 0 / -0
    Üniversite:
    Adnan Menderes Üniversitesi
    Adnan Menderes üniversitesinde elektrik elektronik mühendisliği okuyorum 2. Sınıfım. Programlama konusuna ilgiliyim ama çok fazla bilgim yok. Okulda visual studio ile çalışmıştık kısa bir süre. Siz atmel studio kullanmışsınız, ne gibi farkları vardır, bana ne önerebilirsiniz bu konularda?
     
  12. Volkan Ünal

    Volkan Ünal Yetkili Kişi Moderatör

    Kayıt:
    18 Şubat 2015
    Mesajlar:
    131
    Beğeniler:
    85
    Meslek:
    Öğrenci
    En İyi Cevap:
    3
    Değerlendiriler:
    +97 / 0 / -0
    şöyle atmel studio artık kullanmıyorum , kendi derleyicisiydi ve kod tamamlama işlemlerini otomatik falan yapıyordu.Ancak çok yer kaplıyor.Direkt olarak arduino ide sinde yazmaya başladım artık aynı kodları kabul ediyor.
     
    • Beğen Beğen x 1
  13. Abdullah.

    Abdullah. MB Üyesi

    Kayıt:
    19 Ocak 2016
    Mesajlar:
    7
    Beğeniler:
    1
    En İyi Cevap:
    0
    Değerlendiriler:
    +1 / 0 / -0
    Üniversite:
    Adnan Menderes Üniversitesi
    Çok teşekkürler