Çalınan Facebook Hesabı

Daha önce hiç hesaplarınız hacklandimi ?


  • Seçmen sayısı
    4
  • Poll closed .

Arman Amak

Özel Üye
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
54
Tepkiler
13
Meslek
Ziraat mühendisi
Üniv
Harran üniversitesi
Merhabalar Arkadaşlar,
Teknoloji, bir sanayi dalı ile ilgili üretim yöntemlerini kullanılar araç ve gereçleri kapsayan bir bilgidir. Kısacası çağımızın vazgeçilmezi haline gelmiş araçlar topluluğudur.

İstediğimiz anda elimizdeki telefon, tablet, bilgisayar vb. teknolojik aygıttan internet yardımıyla istediğimiz bilgi, video, resim ve kişilere erişebilmekteyiz. Bu durumun bu kadar hızlı biçimde tezahür ediyor olması kötü niyetli ellerde bir silah haline dönüşebiliyor. Sosyal medya ve basında adına sıkça rastladığımız "hackerlar" yani "bilgisayar korsanları" teknolojiyi suç aracı olarak kullananlar arasında bayrak tutan kesimdir. Tabi işini doğru yapan iyi niyetli kişileri ayırmak gerekir. Posta kutunuza düşmüş herhangi bir mail'in içinden virüs çıkması ve size ait sosyal medya hesaplarını ve mail hesaplarını ele geçirmesi an meselesi. Veya hiç beklemediğiniz bir anda size ait bir fotoğraf yada videoyu hiç alakanızın olmadığı başka bir olayın veya haberin içinde görme ihtimaliniz oldukça yüksek.

Bu tip durumlar bir kaç kere başıma geldi. Bir keresinde Facebook'ta gezinirken hesabımın hacklendiğini farkettim. Hesabımı işgal eden kişi arkadaşlarımla benmişim gibi (benim adıma) konuşarak hangi operatörü kullandıklarını soruyor ve telefon numaralarını istiyordu. Hemen duruma müdehale edip bir kaç açıklama yayımladıktan sonra hesabıma erişim tamamen kesildi. Malesef bir kaç arkadaşımdan küçük meblalar koparmayı başarmıştı. Arkadaşlarım benimle irtibata geçince hemen siber suçlarla mücadele şube müdürlüğüne gidip şikayette bulundum ve ifade verdim. Hesap bana ait olduğu için bende bir nebze zan altında kalmış oluyordum. Numarası bende kayıtlı tüm arkadaşlarımı arayıp facebook profilimi şikayet etmelerini istedim. Şikayet sayısı otuzu aştığında zaten hesap kendiliğinden kapandı.

Teknolojiyi doğru kullanmayan kişiler yüzünden başınıza buna benzer durumlar gelmesi muhtemel. Teknolojinin bize getirdiği hız sağladığı olanaklar malesef bazen olumsuz geri dönüşler yapabiliyor. Dikkatli olun :)
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
Arman Amak

Arman Amak

Özel Üye
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
54
Tepkiler
13
Meslek
Ziraat mühendisi
Üniv
Harran üniversitesi
Yukarı Alt