Çark Nasıl Tersine Dönecek?

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Herkese selamlar ,

Her ne kadar foruma az sayıda katılımcı girse de konular abuk subuk işe yaramayan forumlarda ki kadar aktif değerlendirilmese de ben yine de umutluyum ve bu soruyu tartışmaya açmak istedim.

Evet soru tek cümle fakat cevap milyonlarca cümleden ibaret... Hemen hemen forumda yer alan tüm kişilerin ve burada olmayan olamayan henüz keşfetmemiş tüm insanların ortak derdi ve derdine derman aradığı bir soru..

ÇARK NASIL TERSİNE DÖNMELİ / DÖNDÜRMELİYİZ ?

İster mühendis olun ister teknisyen ister tüccar vs , eğer insanlarda bir fark yada farklılık olaylara yaklaşım açısını tuttaramazsak işin ordinaryüs profesörü de olsak ya yerimizde sayıyoruz ya da yeni çeri gibi 1 ileri iki geri olduğumuz yerde sayıyoruz.

İlk blok noktamızın kendini geliştirememiş üst sınıf yönetici sınıfı ile karşılaşarak başlıyoruz sorun girdabına girmeye , sonra iş arkadaşları , çevre , okul , daha alt seviyelerde kalmış esnaf veya tüccar en son da aile şeklinde bu girdap içinde kayboluyoruz.

Fikirler ve hayaller teori oradan tez ve gerçekliğe varamadan yumurtadan çıkamayan civcive dönüp ölüp gidiyor.

Bunları aşmak için ne yapmalıyız ?

Yol gösterilirken bizlere , kitap okumaktan , araştırma yapmaktan havayı koklamaktan kriz durumlarını fırsata çevirmekten bahsedilir buraya kadar sorun yok eyvallah ama iş icraata gelince bu yazdıklarımız mum ışığına üflenmiş gibi sönüp gidiyor.

Eski çalıştığım fabrikada mühendis bir abim vardı beni işyerinde en olumsuz anımda motive eden yol gösteren oydu. Fakat mücbir sebepler dolayı ikimizin de yolları yarılmak zorunda kaldı ve birkaç olumsuzluktan sonra aslında çalışırken hak ettiği ama üst yöneticilerin ego su ve düşünceleri neticesi olarak gelemediği fabrika müdürlüğüne oradan direk genel müdürlüğe yükseldi.

Onun izlediği yolları izliyorum ama bu ülkede hep tıkanıp kalıyoruz , kendisi şuan yurt dışında ... Peki bizler ne yapmalıyız ? Forumda gördüğüm kadarıyla en azından bir avrupa görmüş yada direk orada yaşayan insanlar var , öncelikle onların fikir ve teorilerini çözüm yollarını sunmasını merakla beklemekteyim.

Yıl 2008 , çalıştığım firmada 4-5 aylık elemanım , işleri bitirip icat yapma konusunda birşeyler araştırıyorum ( meslek lisesi elektronik , yüksek okul haberleşme teknolojisi teknikerliği en son anadolu üniversitesi işletme mezunuyum )

Aklıma ayakkabı içinde basit bir devre ile telefon şarj etme fikri geldi , tabi ***** gibi ( kendimiz iyi niyetliyiz kimsenin horozunun çöplüğünde gözümüz yok ) saf duygularla arkadaş çevremizde konuyu dillendirdim çözüm üretmeye fikir almaya çalışıyorum. En sonunda bana DELİ DOKTOR lakabını taktılar ve alay konusu olmaya başladık. Ben bu iş üzerine yoğunlaştıkça yöneticilerimden azar işitmeye başladım " işler güçler dururken boş işlerle uğraştığını söylüyorlar bu işleri bırak sana verilen görevi yap gerisini kurcalama " bende dediklerini yaptım mesai saatleri dışında yoluma devam etmeye başladım , ama en sonunda kafama balyoz indi " mesai saatleri dışında dinlenmen gerek başka işlerle uğraşıyorsun ve yorgun geliyorsun işler yetişmiyor müşteri şikayet ediyor bu şekilde devam edersen yollarımızı ayırırız , ha aç kalırsın dışarıda böyle bir firma ve iş bulamazsın haberin olsun " deyip kulaklarımı çektiler. Ben dinlemedim projeyi hayata geçirmek için uğraşıp didindim parasal olarak kazancımı bu işe yatırmaya ( cüzi miktarda abartılacak birşey değil ) başladım ( bu arada belirtmek isterim işler hiç bir şekilde aksamadı işlerle ilgili de ayrıca çözümler ve inovastif fikir ve geliştirmelerle hem işleri daha kısa sürede yapmaya hemde diğer arkadaşlara yardımcı olmaya devam ettim ) fakat en sonunda yazılı ve sözlü ihtar aldım , moral ve motivasyonum kırıldı , daha sonra yılını net hatırlamıyorum 2013 olabilir bir ilk okul öğrencisi bunu hayata geçirdi fakat bizim ülkemizde değer görmedi yurtdışında İtalya bu adam sahip çıktı. Şimdi ne yapar bilmem , daha sonra önüme İNOVATİF FİKİRLER adında bir şirketin gizli portali açıldı , birşeyler yapmak istiyorsan buraya yaz ve yap destek vereceğiz dediler inandık güvendik 9 tane proje sundum hiç birini beğenmedik dediler ama şuan elektrikli araba projesinde benim o projelerimden kesitlerle para kazanılıyor. ( Çalıştığım şirketin sahibi o 5 holding patronlarından biri ve ben o projeleri bana ait olduğunu kanıtlama gibi bir şansa sahip değilim )

Kendimi aldatılmış ve hatta kaba konuşacağım tecavüze uğramış gibi hissettim. O yüzden mesajlarımın çoğu hep negatif yorumlar ve düşünceler üzerine yazmaktayım. ( Hala onların bilmediği ama benim beynimin içinde olan onlarca fikir ve icat bende saklı duruyor , ben buzdağının görünen yüzünü verdim gerisi suyun dibinde )

BU DÜZENSİZLİK VE ALDATMA ÇARKINI NASIL TERSİNE ÇEVİREBİLİRİZ ? ve hem kendimize hemde insanlığa faydalı model moduna geçebiliriz ?

Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Yukarı Alt