Çevre Mühendisliği Hakkında Genel Bilgiler

Hakan Uçar

MB Üyesi
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
7
Tepkiler
6
Çevre mühendisliği, en kolay tanımla doğayı insandan, insanı da bozulan doğanın etkilerinden korumak adına çözümler sunan mühendislik dalı olarak tanımlanabilir.
Bilinenin aksine son on yılda sektör oldukça gelişmiş olup, 2023 yılına kadar çevre teknolojileri pazarının 60 Milyar Euro'nun üstüne çıkarılması hedeflenmektedir.
Çevre mühendisliği, geniş bir yelpazeye sahip olup, kimyadan inşaata kadar oldukça kompleks bir yapıya sahiptir. Günümüzde çevre mühendisliği, bünyesinde genel olarak atıksu arıtma teknolojileri, içme suyu arıtımı, su temini ve kanalizasyon, biyoenerji, hava kirliliği ve kontrolü, katı atıklar ve kontrolü, gürültü kirliliği kontrolü, su kirliliği izleme ve modelleme ve ÇED gibi konuları kapsamaktadır.

Çevre Mühendisliği hakkında bilinen bazı yanlışlar;
- Çevre mühendisliği çevrecilik değildir, "yere çöp atma" yazısı asmak değildir. Çevre mühendisliği, çevre sorunlarına karşı gerek kimya, gerek inşaat gerek makine bilgisi kullanılarak teknik çözümler geliştirmektir.
- Çevre mühendisliği ağaç dikmek değildir. Peyzaj mimarlığı yapmaz, alakası yoktur.
- Çevre mühendisliği, çevrenin mühendisi değil, temiz teknolojiler ve çevreye etkilerinin azalmasına yönelik teknoloji geliştiren mühendisliktir.

Bu mühendislik dalının nasıl türediği ve temelinden bugüne kadar nasıl geliştiğine dair ayrıntılı makalemize www.muhendisbeyinler.net web sitemizde çevre mühendisliği başlığından ulaşabilirsiniz.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

firzen

MB Üyesi
Kayıt
19 Aralık 2018
Mesajlar
71
Tepkiler
4
Yaş
33
Meslek
Bİlgisayar mühendisi
Üniv
namık kemal üniversitesi
kıymeti bilinse güzel bölüm
 

sozmen

MB Üyesi
Kayıt
30 Eylül 2020
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
34
Meslek
Çevre Mühendisi
Üniv
Çanakkale 18 Mart
şuan çok kötü bir bölüm olma yolunda ilerliyor. Kendi firmaları olanlar bile işçi çıkartmaya başladı. Maaşlar hiç konuda bahsedildiği gibi değil, şu zamanda bu maaş bilgilerini okuyarak umutlanmayın derim. Kendim firma kurmaya çalışıyorum artık iş bulamadığım için. Buda sermaye istiyor, kosgeb sıkıntılı ne yapacağız bilmiyorum.
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
 

duhantalha

MB Üyesi
Kayıt
6 Mart 2020
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
25
Meslek
öğrenci
Üniv
yıldız teknik üniversitesi
çevre mühendisliğini bende arıyordum. en düzgün bilgileri şu siteden buldum bakabilirsin.
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
 
Yukarı Alt