Daha önce görmediğinize emin olduğum ve gerçekten zeka içeren öz devinim makinesi

John Ahmet

MB Üyesi
Kayıt
23 Ağustos 2017
Mesajlar
50
Tepkiler
16
Yaş
44
Üniv
Ege Universitesi
Şimdi şu şekli dikkatle inceleyin.



Şekildeki bir aksaklıktan dolayı özür diliyorum. Üstteki piston kapalı ve alttaki açık olmalıydı. Neyse hemen açıklayayım.

Şekildeki kırmızı pistonlar 1 m3 hacmindedir ve özkütlesi 3 ton / m3 tür. Mavi renkteki piston yuvaları da aynı şekilde 1 metreküptür. Pistonlar kapalı iken aralarında 1,5 metre mesafe vardır. Şekildeki daireler 3 metre çapındadır. Mavi su boruları ise 5 cm çapındadır.

Şimdi 12 pistonlu sistem (şekilde 10 piston var aldanmayın), dairelerin merkezinden birer mil ile aşağıdan ve yukarıdan bir standa sabitleniyor ve en az sürtünme ile dönebilecek şekilde ayarlanıyor ve toplam piston hacminin (12 m3) yarısı kadar pistonların içerisine su veriliyor. Ayrıca yukarıdaki ve aşağıdaki miller birleştirilerek bir alternatöre gerekli redüksiyon ile bağlanıyor.

Anlattıklarım sizi yanıltmasın şekle ilk baktığınızda ne anlıyorsanız anlamanız gereken odur, daha karmaşık değil.

Sistem herhangi bir anda serbest bırakıldığında sağ taraftaki pistonlar suyu sol taraftaki pistonlara pompalayacaktır. (Bu konuda bir şüpheniz varsa sistemin yüksekliğini hesaplayıp bunu başarıp başaramayacağını hesaplayın ayrıca sol taraftaki pistonların da aynı güçte suyu vakumlayacağını lütfen ihmal etmeyin.)

Dolayısıyla sistemde sağ taraftaki su sürekli sol tarafa geçme eğilimindedir ve bu durum ciddi bir dengesizlik oluşturacak ve sistemin saat yönünün tersine doğru dönmesine sebep olacaktır.

Şimdi bahsettiğim hesapları yapın ve bana sakın termodinamik fetvası vermeyin sadece hesapları yapın.

Ancak şunu fark edebilirsiniz pistonların açılıp kapanmasından dolayı bir ağırlık merkezi dengesizliği oluşacak ve bu da sistemin dönmesine engel olacaktır diyebilirsiniz. Bunu hesap yapmadan söylemeniz çok doğal çünkü herkese bu türden bir sistemin çalışmayacağı telkin edildi.

Fakat ağırlığa dik etkiyen kuvvetleri sol ve sağ tarafta dengelediğinizde yaklaşık 16,5 ton = 16,5 ton eşitliğini görürsünüz ve su bu dengeyi bozar. Suyun oluşturduğu yaklaşık 5 tonluk bu dengesizlik sistemin motorudur. Ağırlıkta maksimum 3 tonluk bir açılıp kapanmadan dolayı bir dengesizlik oluşacağını düşünseniz de bunu 5 tondan çıkarsanız hâlâ 2 tonluk bir motor kuvveti sürekli tazelenerek sistemin dönmesini sağlayan motor kuvveti oluşturacaktır.

Şimdi enerji mühendislerinden ve fizikçilerden konuyla ilgili yorumlar bekliyorum. Sizce bu sistem çalışır mı? Neden çalışır ya da çalışmaz, açıklayabilir misiniz?

Ayrıca bu sistemi lütfen mekanik ve termodinamik hocalarınıza gösterip sistem ile ilgili fikirlerinizi paylaşın. Çok rica ediyorum.
 
Yukarı Alt