deprem güvenliği sağlıyan mantolama...!

mustafa sadık bilginer

Gladyatör__
MB Üyesi
Kayıt
16 Ocak 2016
Mesajlar
6
Tepkiler
2
Yaş
56
Meslek
ileri izolasyon ve yalıtım teknikleri
Üniv
anadolu
Nonwoven
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.


Keçe Mantolama; Mantolamadaki anlayışı, polyester liflerinin teknik tekstil ile buluşması sonucunda kökten değiştirmiştir, %100 geri dönüşüm kakılı polyesterden üretilen ”ısı – ses – deprem” yalıtımını
bir arada sunan, teknolojik ve ekolojik bir mantolama ürünü olması yanında homojen yapısı sayesinde diğer bütün ısı yalıtım ürünlerinden ayrılan bir yapıya sahiptir. En önemli özelliği B1 yanmaz ve alev almaz olup,nanoteknoloji ile üretilen hava kabarcıklı liflerden oluşan polyesterden üretilmesidir.
İç veya dış uygulama yapılan binalarda en az %50 enerji tasarrufu sağlar, ısıl iletkenlik değeri
0,0336 W/m2k dır ki bu değerlerde aynı özelliklere sahip bir başka ürün yoktur.
Bünyesinde barındırdığı nonwoven ile üretilmiş milyonlarca hava kanalcıklı lifli yapısıyla soğuğu, sıcağı ve sesi etkin bir şekilde keser. Homojen yapısı ve kılcal yapısı sayesinde su emmesi de 0’dır. Böylelikle su ve nemden de kesinlikle etkilenmez ve fiziksel değişime uğramaz.
Keçe Mantolama ile Mükemmel Isı Performansı ve Kütle Hacmi


Keçe Mantolama izolasyon malzemelerinin birim hacim kütleleri 20 – 30 kg/m³ iken,nonwoven özel formülü ve üretim tekniği sayesinde birim hacim kütlesi min. 70 kg/m³’tür. Bu özelliği sayesinde de benzerlerine göre çok daha özlü ve dayanıklıdır. Yapısı ve hammadde özelliği nedeniyle, benzer izolasyon malzemeleri kısa sürede kütlesini kaybetmeye başlarken(uv ışınlarından erime ve ergime), nonwoven keçe ile mantolama 650 yıl boyunca kütle hacmini korumaktadır. Aynı zamanda da darbelere son derece dayanıklıdır.

Keçe Mantolama; Yapılan araştırmalarda, ısı yalıtımı yapılmamış betonarme bir binada, oluşan ısı köprüleri sebebi ile üretilen enerjinin %50-%60 ‘ından yararlanılamadığını göstermiştir. Günümüzde, gelişen teknikler, ısı yalıtımı uygulamasından alınan verimin artmasını sağlamıştır. Isı köprülerinin oluşumunu engellemekte en verimli sistem olan mantolama uygulamasında çeşitli yoğunluklarda polistiren, taşyünü levhalar ve özellikle çok soğuk ülkelerin en çok tercih ettiği, yeni nesil nonwoven jeotekstil Keçe Mantolama sistemleridir.
Sıvalı veya sıvasız her türlü zemine deliksiz ve dübelsiz rahatlıkla uygulanabilen Keçe Mantolama nonwoven keçeler ısı, ses ve deprem yalıtımını aynı anda yapan ve kütle hacmini yitirmeyen ekolojik yapısıyla bir çok avantajı barındıran mantolama sistemdir.

* Mantolama yapıştırma harçları ve yapıştırma tekniği ile yapı duvarına yapıştırılan 1m2 keçe , 21 günlük tam kürlenmeden sonra ,
m2'de 1500kg-moment asılma gücü ile duvardan sökülememektedir.

Binalarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri, ( Keçe Mantolama haricindeki ) maruz kaldıkları ısı ve yoğun uv güneş enerjisi nedeniyle belirli süreler sonunda deforme olmaya başlamaktadır. Keçe Mantolama Malzemelerin sıcaklık dayanımları, uygulandıkları alanda maruz kaldıkları sıcaklık ile doğru orantılıdır. Keçe Mantolama Bu yüzdendir ki, benzer ürünlerin etiketlerinde, ısı dayanım skalaları verilerek tüketiciler uyarılmaktadır. Keçe Mantolama Nonwowen keçeler 200 derece sıcaklıkta üretilen bir malzeme olması nedeniyle yüksek sıcaklıklara karşı mukavemeti yüksektir.(-150c,+150c) arasında etkisini kaybetmeden görevini sürdürür.
Keçe Mantolama uygulaması diğer yalıtım malzemeleri ile karşılaştırıldığında uygulaması daha pratik olup dübel veya vida gibi malzemelerin kullanılmasına ihtiyaç duyulmaz. Keçe Mantolama Yüksek yapışma ve aderans dayanımına sahip olup, donma-çözülme kaybı içermez, inorganik içeriğinden dolayı uygulandığı alanlarda nem, küflenme ve bakteri oluşumuna neden olmaz. Uygulamada delme, dübelleme ve vidalama işlemi yapılmadığı için bina donatısının zarar görmeside engellenmiş olur. Keçe Mantolama Nonwoven keçeler, uygulandığı duvarda depreme karşı dayanıklılık artırıcı özellik taşımaktadır.
Keçe Mantolama , binalarınızın mantolama ihtiyaçlarını en uygun ve en ekonomik şekilde karşılamak amacı ile farklı kalınlıklarda ( 7mm – 10 mm – 15mm – 20mm ) üretilerek kullanıma sunulmaktadır. Keçe Mantolama Ürünleri 1 mt lik en ve 15 - 20 - 30 metrelik rulolar şeklinde satışa sunulmaktadır,
20 mm lik ürün 3 mt lik plakalar şeklinde paketlenmektedir.
Projeleriniz için Keçe Mantolama özel en ve boylarda da imal edilebiler, keçe mantolama kolay sevk edilebilir, kolaylıkla taşınabilir, kırılma, esneme çürüme yapmaz, su temasında ise çürüme yapmayan eşşiz bir üründür.
Keçe Mantolama





    • Keçe Mantolama Kolay taşınır, yüklenir, aktarılır.
    • Keçe Mantolama Köşe uygulamalarında sorunsuzca esnek yapısı itibari ile köşeleri dönerek kaplar.
    • Keçe Mantolama İsteğe bağlı köşebent, damlalık ve fuga profilleri kullanılabilir.
    • Keçe Mantolama Eski çok girintili çıkıntılı, özellikle içten uygulama gerektiren yerlerde kesin tek çözümdür
    • Keçe Mantolama Hava şartları ile en iyi etkileşim gösteren üründür. Hiçbir hava şartından etkilenmez ve bozulmaz. (-150, +150)c sıcaklıklarda tam etkisini gösterir.
    • Keçe Mantolama Uygulayıcısına ve kullanıcılarına her hangi bir sağlık tehdidi oluşturmaz. Çevre ve insan ile dost bir üründür.
    • Keçe Mantolama Deprem de duvarların patlaması ve parçalanması engellenmiş olur.
    • Keçe Mantolama Bünyesinde barındırdığı nonwoven ile üretilmiş milyonlarca hava kanalcıklı lifli yapısıyla soğuğu, sıcağı ve sesi etkin bir şekilde keser. Homojen yapısı ve kılcal yapısı sayesinde su emmesi de 0’dır. Böylelikle su ve nemden de kesinlikle etkilenmez.
    • Keçe Mantolama Yapısı ve hammadde özelliği nedeniyle ; benzer aynı amaçlı izolasyon malzemeleri kısa sürede kütlesini kaybetmeye başlarken, Keçe Mantolama 650 yıl boyunca kütle hacmini korumaktadır. Aynı zamanda da darbelere son derece dayanıklıdır.
    • Keçe mantolama sistemi ulaştırma bakanlığı referanslıdır. Ulaştırma bakanlığı Ankara / bahçelievler çok katlı binası mantolama izolasyonunda keçe mantolama sistemini tercih etmiştir.
    • IMG_5295.jpg IMG_5297.jpg resim2-1.jpg resim2-2.jpg e5a5441026ba9b1e34a30863564ce3ff.jpg resim2-1.jpg resim3-2.jpg resim11.jpg resim4-1.jpg resim5-1.jpg

ürün ve uygulama hakkında sorularınıza yanıt almak için , lütfen
+905051202200
Saygılarımla__
 
Yukarı Alt