Devridaim Makinaları

Devirdaim makinalarının çalışabileceğine inanıyor musunuz? (%100 den fazla verimle çalışabilen)

  • Kesinlikle hayır

    Oylar: 10 58,8%
  • Gelecekte belki

    Oylar: 3 17,6%
  • Evet olabilir

    Oylar: 2 11,8%
  • Evet zaten kullanılıyor

    Oylar: 2 11,8%

  • Seçmen sayısı
    17

John Ahmet

MB Üyesi
Kayıt
23 Ağustos 2017
Mesajlar
50
Tepkiler
16
Yaş
44
Üniv
Ege Universitesi
Devir-daim (Özdevinim) makinalarına bu kadar ön yargılı bakmayın. Zira birazdan anlatacaklarım sizde şok etkisi yaratabilir. Sizinle Termodinamik yasalarına muhalefet eden bazı videolar paylaşacağım.

Öncelikle şu videoya bir göz atın.


(V1 Bashkara Wheel)

Peki nasıl çalışabiliyor. Aslında sadece ağırlıklara etki eden yerçekimi kuvvetlerini düşünüp yaptığımız hesaplardan sonra sisteme etkiyen kuvvetlerin bir denge oluşturduğunu ve asla dönmeyeceği sonucuna varırız. Bence sağ taraftaki düşen ağırlığın oluşturduğu merkezkaç kuvveti tekerleğin dönmesine sebep olan kuvvettir. Peki bir kuvvetin varlığından söz ediyorsak neden zamanla hızı artmıyor? Burada sürekli bir kuvvet yok sizin de göreceğiniz gibi düşen ağırlığın volana kattığı enerji sürekli sol taraftaki ağırlıklar tarafından sıfırlanıyor. Hareket adım adım yeniden oluşuyor. Bu kuvvette ancak sürtünme kuvvetlerine direnebiliyor. Yada diyebilirsiniz aslında bu video sahte göremediğimiz bir hava akımı veya salınımda olan bir manyetik alanın etkisiyle dönüyor.

Google da küçük bir araştırma yapalım “merkezkaç kuvveti ” yazalım ve okuyalım. Vikipedia’ dan alıntı şu yazıyla karşılaşacağız;

“Merkezkaç kuvveti anlamlı fakat gerçek olmayan, yani Newton yasalarına uymayan bir kuvvet. Newton'a göre duran bir cisme etki eden kuvvet o cismin ivme kazanmasına neden olur. Ve yine Newton'a göre hareket halindeki bir cisim, üzerine kuvvet etki etmediği sürece hareketine devam edecektir.”

Fizik yasalarımızda aslında olmayan ancak varlığını bildiğimiz bu kuvvetle daha neler yapabiliriz? Peki merkezkaç kuvvetinden daha fazla yararlanabileceğimiz bir başka sistem oluşturabilir miyiz? Sıradaki videomuzla devam edelim.


(V2 Spring Powered Motor)

Sistemi çalışmadan önce inceleyip hareketine devam edip etmeyeceğini sorduğumuzda hesaplarını yapıp elimizle verdiğimiz ilk enerjisini sürtünmeden dolayı kaybedeceğini ve kısa bir süre sonrada duracağını söyleyebiliriz. Ancak hareketine devam ediyor. Bu nasıl mümkün olabilir? Bunu tam olarak açıklayacak fizik bilgisine sahip değilim ancak mile takılı ağırlığın ucundaki diğer mil yayı sol tarafından itiyor. Yayın kazandığı enerjiyle mili yayın sağ tarafından kuvvet kolu farkından dolayı daha yüksek bir torkla geri itiyor. Volanın kazandığı enerji ve ağırlığın merkezkaç kuvvetiyle hareketini bir şekilde sürdürüyor. Diyeceksiniz bir süre sonra emin ol duracaktır. Peki ne kadar süre sonra elimizle verdiğimiz ilk enerjinin fazlasını bize verdikten sonra mı? Duracak olsa dahi devir-daim makinası olarak kayıtlara geçebilir. Bu da termodinamik yasalarının her sistem için geçerli olmayabileceğini bize gösterebilir. Yada bilmediğimiz bir enerji kaynağının varlığından bahsedebiliriz.

Bu videolar bize gösteriyor ki merkezkaç kuvvetini daha büyük ağırlıklar kullanarak arttırabiliriz. Örneğin bir sarkaç düşünün bildiğiniz gibi sarkacı belli bir açıda yukarı kaldırıp bıraktığınızda salınımını sürtünme kuvvetlerine karşılık bir süre devam ettirecektir. Hatta sürtünme kuvvetlerini ihmal ettiğimizde kayıpsız hareketine devam edeceğini duymuştuk.

Şimdi sıradaki videomuzda Veljko Milkovic adında bir amcamızın Two Stage Oscilator (Milkovic Pendulum) hakkında bilgi vereceği videoyu itinayla sonuna kadar izleyin.


(V3 Milkovic Pendulum)

Sonra bu sistem ile yapılmış su pompası (tulumba) videolarına bir bakın.


(V4 Milkovic Pendulum Water Pump)


(V5 Milkovic Pendulum Water Pump)

Komuyla ilgilenen arkadaşlar için detaylı doküman;

veljkomilkovic.com/Image..._of_the_oscillating_pendulum-lever_system.pdf (M1)

Sizin de dikkatinizi çekmiştir umarım. Burada sarkacın sürtünme kuvvetlerine karşılık yerden metrelerce yukarıya su pompalanıyor. Peki bu sistem bu haliyle elbette bir devir-daim makinası değildir. Peki bu sistem ile devir-daim makinası olabilecek bir sistem kurulabilir mi? Bir arkadaşımız kısıtlı imkanlarıyla ve derme çatma aletlerle bunu denemiş. Dışarıdan hiç enerji almadan 12 led i yakacak bir sistem kurmayı başarmış. Video yu dikkatle inceleyin.

(V6)

Peki bu sistem eğer gerçekten bir devir-daim makinası ise sadece mekanik olarak çalışan bir sistem de kurulabilir. Aslında 200 yıl kadar önce 1717 yılında John D. Bessler (Nam-ı Diğer Orffyreus) isminde bir mucit kendi kendine dönen tahta bir tekerlek yaparak bunu başarmış. Tarihte çalıştığı gözlenen tek devirdaim makinası olarak bilinir. Anlatılanlardan aktarıldığı kadarıyla sistem şuna benzemektedir.

(V7)

Tabi burada maket muhtemelen pille çalışmaktadır. Sahte olduğunu düşünüyorum. Çünkü araştırmalarımdan anladığım kadarıyla onun sisteminde sarkaçlar kranka doğrudan değil Milkovic sarkacında olduğu gibi ikinci koldan bağlıdır. Tıpkı şu videoda olduğu gibi…

(V8)

Konuyla ilgili makale şu şekilde; (Çok ilginç bir hikaye)
BİR DEVRİ DAİM MAKİNESİ HİKAYESİ :: zamanmakinasi (M3 Orffyreus’un Tekerleği )

Eminim o halde bunlar yapılabiliyor ancak neden kullanılmıyor diyorsunuzdur. Bakın bu videoda bir firmada ne yapılıyor.


(V9)

Aslına bakarsak neden kullanılmadığı konusu daha uzun bir konudur. John Bedini, John Skinner gibi daha niceleri bir devir-daim makinası yaptığını iddia etmişlerdir. Ancak ne var ki bu insanları termodinamiğin yasalarına aykırı davrandığı için içeri atmışlardır. :) Şaka bir yana şu an John Bedini hapistedir. Dolandırıcılık yapıp insanları kandırdığı gerekçesiyle bunu yapmışlardır. Sıfır torklu motor diyebileceğimiz bir motor geliştirmiştir. Normal elektrik motoruna benzer ancak bağlantılarını farklı yaparak aküden çektiği elektriğin daha fazlasını yine aküye vererek akü şarjı yapabilmektedir. Burada sanırım merkezkaç kuvvetinin elektrik ve elektronikteki tezahürü olan başka bir kuvvetin varlığı söz konusudur. Az bir enerji olduğundan sanırım bu motoru satın almak isteyenler hayal kırıklığına uğrayıp John Bedini’yi şikayet ettiler. İsimlerinin hepsinin Milkovic hariç John olduğu sizin de dikkatinizden kaçmamıştır. Sanırım bu nedenle Türkiye’de biz devir-daim makinası yaptığını iddia eden bu kişilere Con Ahmet diyoruz. Hatta Con Ahmet’in Devir-daim makinası isminde bir kitap dahi var. Ancak kitap iktisat ile ilgili olduğundan sanırım hiç emtia kullanmadan para kazanabileceğini iddia eden kişileri tanımlamak için bu ismi tercih etmiş. Aslında konuyla ilgili “Kitab-ül Hiyel” isimli bir başka kitabı kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. İhsan Oktay Anar’ın ikinci romanı olan kitap devir-daim makinalarıyla da ilgili eski zaman mucitlerinin inanılmaz hayat öykülerini anlatmış.

Şu ana kadar hep merkezkaç kuvvetinden yararlanan devir-daim makinalarından bahsettik ancak ben bir birine zıt yönlü olan tüm kuvvetlerden faydalanılabileceğini düşünüyorum. Örneğin yerçekimi kuvvetine karşılık suyun kaldırma kuvveti, mıknatısların N ve S kutuplarındaki manyetik kuvvetler vb.

Ülkemizde Muammer Yıldız isimli bir mucit mıknatıslarla çalışan bir motor icat etmiştir. Yine Perendev motoru da benzer şekilde çalışmaktadır. Ancak bu o kadar basit değil elbet. Perendev motorunu inceleyenler mıknatısların aynı kutuplarının bir miktar açıyla motoru oluşturan stator ve rotora dizildiklerinde hemen çalışacağını sanıyor. Perendev motorunu detaylı inceleyenler bilirler bu motorda mıknatısların etrafına çelik halkalar takılmıştır. Böylece mıktanıslar bir birine yaklaşırken çeliğin yardımıyla itme kuvveti azalır uzaklaşırken itme kuvveti aynı kaldığından bu kuvvet farkının etkisiyle bir miktar tork oluşur. İnternet mağazalarından pot mıknatıs ismiyle temin edilebilir. Bu tork insanların hayallerine yaklaşamadığından Perendev’in mucidi de yine şuan hapistedir. Muammer Yıldız’ın çalışmaları sonucu ortaya çıkan ürünleri sitesinden satın alabileceğiniz iddia edilmektedir.

HMSB - Manyetik Monopol
(S1 Muammer Yıldız’ın Jeneratörleri )

(V10 Perendev Magnet Motor)

Free Energy Generator, Working Patent! Muammer Yildiz Magnet Motor, Detail design!!!
(V11 Muammer Yıldız’ın Magnet Motoru)

Suyun kaldırma kuvvetinden faydalanılarak hazırlanmış bir başka jeneratör;

Rosch KPP 15 kW Free Energy System Demo June 20, 2015, Spich, Germany
(V12 RoshKPP 15 KW Free Energy)

Gravity Power! (1939)
(V13 John Skinner Gravity Power)

Bu insanların çalışmaları neden günümüzde kullanılmıyor? Bir iddiaya göre enerji şirketleri ve petrol devleri çeşitli komplolarla bu insanları öldürüyor yada çalışmalara devam etmemesi yönünde uyarıyorlarmış. Neden olmasın günümüzdeki savaşların petrol arayışındaki devletlerin çıkarları için olduğunu söyleyince buna inanıyoruz. Bunun için bir çok insan canından oluyor. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum petrol çıkarmak için kullanılan bir pompa var biliyorsunuz bu pompa milkovic sarkacının tam 360 derecelik bir versiyonu gibi görünüyor. V3 olarak isimlendirdiğim videonun başında göreceksiniz. Bedava enerji elde edilebileceği söylenen böyle bir sistemin petrol çıkarmak için kullanılması ne ilginç bir ironidir. Sizce de öyle değil mi?

Son olarak mühendis arkadaşlarım neden yukarıda anlattıklarım ışığında hidro elektrik santrelleri yakınına yukarı doğru akan şelaleler yapmıyorsunuz? Neden perpetual motion hakkında daha fazla araştırma yapmıyorsunuz? Bunların hepsinin devir-daim makinası olduğunu iddia etmiyorum. Bir formülü yada yasayı hocanızın verdiği şekilde ezberlemek yerine neden aksi durumlara şüphelenip daha fazla araştırma yapmıyorsunuz? Hocalarınız size fizik ve termodinamik öğretirken neden veproject1 bu sitedeki sistemlerin çalışıp çalışmayacağını size sormuyor?

150 - 200 bin yıllık insanlık tarihinin son birkaç yüz yılında keşfettiğini sandığın bir yasanın nasıl güneşin bir süpernovaya dönüşüp dünyayı yutacağı güne kadar (Milyarlarca yıl) evrenin bu yasalarla işleyeceğini savunabiliyorsun? Daha bilim yeni başlıyor. Hem bilmiyorsun ki atomun yapısı bir çekirdek ve etrafında dolaşan elektronlardan oluşuyor. Sen katrilyonlarca devir-daim makinasından oluşan bir varlıksın bunu nasıl inkar edersin? Örneğin bir mu metal keşfedilse termodinamik yasaları yerle yeksan olur. Mu-metal manyetik alanın yönünü tıpkı bir aynanın ışığı yansıttığı gibi değiştiren ancak manyetik alandan etkilenmeyen maddeye verilen isimdir. (Bu acaba bakır olabilir mi hadi bu bakırdan bir yalıtılmış tel yapıp elektrik motorunu icat edelim. Elektrik motoru devir-daim çalışmaları sonucu ortaya çıkan bir icattır.) Basit bir bedini motora bu maddeden yapılmış bir pervane bağlayıp istediğin büyüklükteki mıknatıs ve bobin sargının arasında döndürerek istediğin miktarda enerji elde edebilirsin. Hem de Bedini motorun çalışmak için ihtiyaç duyduğu 0,000009 W lık bir enerji harcayarak bunu elde edersin. Yada yerçekiminin yönünü değiştirebilen bir şey keşfedersin istediğin yere bedava seyehat edebilirsin . Bunu enerji kullanarak başarsan bile UFO icat etmiş olursun. Neden bu konularda düşünmekten yana değilsin? En basitinden sürtünme kuvvetleri ihmal edildiğinde bir sarkacın sonsuza kadar hareket edebileceğini söylemiştik. Bir sarkaç düzeneği oluşturup altına bir piezo elektrik üreteci koyabilirsin. Piezo elektriğin ne olduğunu internetten araştırabilirsin. Sarkacın sürtünme kuvvetleriyle piezo elektrikten aldığın elektrik enerjisinin bir denklemini yazabilir misin? Senin inandığın yasalar diyor ki %100 verimle çalışan bir sistem oluşturamazsın yoktan enerji elde edemezsin vs. Şimdi senin inancına göre bu piezo elektrikle sarkacın sürtünme kuvvetlerinden (rulman, hava sürtünmesi) daha fazla enerji elde edemezsin. Gerçekten öyle mi denemek ister misin? Hatta V2 nolu videodaki yay enerjisiyle çalışan motorun altına bir piezo elektrik üreteci koyarsak ekstra bir enerjimiz daha olur. O motor sıfır torkla dönüyor dahi olsa elektrik enerjisi üretebilir hale gelebilir. Labaratuvar koşullarında sıfır sürtünme kuvvetine sahip yüzey oluşturulduğunu okumuştum. Nano teknoloji ile günlük hayatımızda kullanılabilir hale geleceğine inanmaktayım.

PİEZOELEKTRİK: Nedir & Nerelerde Kullanılır?

(V14 Piezo elektrik nedir nerelerde kullanılır.)

Efendim enerji yoktan var olmaz ve yok edilemez sadece şekil değiştirir. Bu enerjinin oluşturulamayacağına inancın neden bu kadar kuvvetli bir inanç. Bu duvarın yıkılabileceğine neden inan mıyorsun? Yoksa inançlı biri misin? Yoktan var etmek Allah’a mahsustur bu Alaha’a şirk koşmak olur mu diyorsun? İnançlı kardeşlerim belki bir taraftan böyle düşünüyordur. Hicr Suresi 29. Ayette yine Secde suresi 9. Ayette “Ben onu şekillendirip ona ruhumdan üfledim” diyor. Eğer böyle düşünüyorsan birkaç kilowatt enerji oluşturabilsek te milyarlarca galaksideki maddeyi oluşturacak enerjiyi üretemeyiz. Bu Allah’a şirk koşmak değil bilakis yüceltmektir zikretmektir. Biz duvarı çatlattık ancak yıkmak görevi siz mühendislere düşüyor. Bu duvarı yıkıp oraya otoban kurabilirsiniz eğer isterseniz.

Ben bir programcıyım ve bu sistemleri kağıt üzerinde yada bilgisayar simülasyonlarında çalıştığını kanıtlayamayacağımızı biliyorum. Çünkü sahip olduğumuz fizik yasaları eksiktir. Örneğin merkezkaç kuvvetini Newton ciddiye almıyor. Geriye tek bir çare kalıyor bu sistemlerin hesaplamalardan sonra bizzat yapılması gerekiyor. Kağıt üzerinde dengede ve durağan görünen bu sistemlerin yapıldığında çalışıyor olması bu yüzdendir. Bilim adamlarının çoğu bu sistemlere bu nedenle şiddetle karşı olmaktadır.

Biliyor musunuz? Bu makinaları yapmak zorunda değilsiniz. Bunu yapan şirketlerden satın alabilirsiniz. Bu şirketler enerji ve petrol şirketlerinin kıskacında fazla reklam yapamıyorlar. Ancak siz internetten araştırıp bu şirketleri bulabilirsiniz. Google’da “rosch kpp 15 kw free energy system” yazın ve videoları izleyin. Bu şirketten satın alabilirsiniz. 5 Kw’lık sistem için sizden € 14,160.00 gibi bir ücret istiyor. Şimdi diyeceksiniz ki ben bu ücretle tüm mahallenin elektrikriğini ödeyebilirim. Bilmiyorum belki de size 5KW ve 15KW’lık sistemler yeterli gelmeyebilir. Bu durumda gündüz güneş panellerini aküsüz bir şekilde (Az bir miktar ultracapasitor ile) kullanıp gece daha az enerji ihtiyacınız olduğundan bu sistemler imdadınıza yetişebilir.
Milkovic sarkacını düşünün. Bu sarkacı çok düşük bir enerji ile hareket ettirin. Bunun için bedini power (0,0009W/s) kullanabilirsiniz. Şimdi sol taraftaki ağırlığın altına elinizi yada kafanızı yerleştirin. Şaka yaptım bunu yapmayın. :) Sol taraftaki ağırlığı kaldırın yada biraz azaltın orada bir selonoid generator (Selenoid motorlardan belki bilirsiniz) kullanarak sitemi çalıştırmaya başlamak için sarkacı hareketine başlatın. Ölçtüğünüz elektriğin harcadığınızdan fazla olduğunu görüp artık şok mu olacaksınız bunu kendiniz yaşayın. Mekanikçi arkadaşlarımın belki gözünden kaçmıştır ilgili makaleyi okuyup aydınlanın.

veljkomilkovic.com/Image..._of_the_oscillating_pendulum-lever_system.pdf
(M1 Milkovic sarkacının bedava enerji olabileceğini anlatan makaleyi incelenmeye değer görüyorum)
testing large Milkovic 2 stage oscillator Video 7
(V1 Bir başka Milkovic sarkacı)


Haklısınız peynire tapan insanlara islamiyeti anlatmak kadar zor bir durum. Ancak onlara da saygı duymak gerekir. Bilimin tükürdüğünü yalaması yüzyıllar alabiliyor. Şimdi hala ikna olmayan sözelci arkadaşlar için evrenin asında bir devir-daim makinası olduğunu anlatan ilgili makaleyi dikkatle okumalarını tavsiye ederim.

Evren devridaim makinesi mi? >> Mutlak sıfırdan daha soğuk atomlar - 1 - Kozan Demircan
(M2 EVREN DEVRİDAİM MAKİNESİ Mİ? >> MUTLAK SIFIRDAN DAHA SOĞUK ATOMLAR – 1)
Termodinamikte Devrim: Devridaim Makineleri >> Küresel ısınmaya çare olmak için uzay boşluğundan enerji üretmek - 2 - Kozan Demircan
(M3 TERMODİNAMİKTE DEVRİM: DEVRİDAİM MAKİNELERİ >> KÜRESEL ISINMAYA ÇARE OLMAK İÇİN UZAY BOŞLUĞUNDAN ENERJİ ÜRETMEK – 2)

Evrenin bir devirdaim makinası olabileceğini anlatan ilgili makalede şöyle bir deney yapmışlar. Seçtikleri 100 bin kadar atomu bir tür lazer teknoloji kullanarak 0 kelvin (-273 santigrad derece) nin daha da altındaki bir sıcaklığa soğutmuşlar. Çok ilginç bir durumla karşılaşmışlar. Mutlak sıfırın yani 0 kelvinin altına soğuttuklarında atomlar hızla ısınmaya başlamış. "Ne olmuş ısındıysa?" dediğinizi duyar gibiyim bunu ancak sizin gibi asil mühendisler sorabilir. Elde etiğiniz bu ısıyı hemen o atomların üzerinden çekip bu enerji ile soğutmaya devam ederseniz oluşan bu ısı enerjisiyle sürekli soğutmaya devam ettikçe fazladan korkunç miktarlarda ısı enerjisi elde ettiğinizi görürsünüz. Bu kesinlikle bir devirdaim makinası yapılabileceğini kanıtlıyor. Bu deney belki bir kaç ay önce yapıldı. Şunu diyebilirsiniz bu yalan haber böyle bir şey yoktur. Yok yok ısınmamıştır yanlış hesaptır diyebilirsin. Yabancı kaynaklardan bu deneyin yapılıp yapılmadığını doğrulayın ve paylaşın hep beraber öğrenelim. Neden formüllerle ve engin mühendislik bilgilerinizle anlatmıyorsunuz?

Şimdi kendini düşün katrilyonlarca devir-daim makinasından oluştuğunu anladığın gibi aynı şekilde dev bir devir-daim makinasının bir parçası olduğunu daha iyi anlıyor olmalısın. Hangi parçası mı? İyi dinleyin bu parçayı… J

Ajda Pekkan "Petrol" Eurovision/1980

Hepimiz bir gün petrol olacağız. İçinde atalarımızın kanı olan böyle bir maddeyi bu kadar kolay harcamayalım.

Arkadaşlar beni yanlış anlamayın tez konusu devirdaim makinaları olan yada verimlilik üzerine olan arkadaşlardan yardım almak istiyorum. Bu bilgiler doğrultusunda devir daim makinalarının yapılabileceğine ve günlük hayatta kullanabileceğimize hali hazırda kullanıldığına kesin olarak inanmış bulunmaktayım. Sizin bu konudaki görüşlerinizi almak istiyorum.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

sz2003

MB Üyesi
Kayıt
8 Ekim 2016
Mesajlar
35
Tepkiler
9
Sevgili conahmet, eğitim seviyeniz nedir bilmiyorum fakat fizik, kimya, makine mühendisliği gibi alanlarda eğitiminiz varsa zaten bu konularla zaman kaybetmezsiniz. Doğanın enerji konusunda ne kadar cimri olduğunu gözlerinizle görmek istiyorsanız kimya bilimini derinlemesine araştırın. Bu dolandırıcıların sistemlerini satın almaktan ziyade sistemlerinin matematik denklemlerini talep edin bakalım size verebilecekleri birşey varmı. Ve çevrenizde gördüğünüz hareketin ve enerjinin çok büyük bir kısmı güneşten gelmektedir. Petrol, rüzgar, hidrolik enerji ve bunun gibi enerji türleri tamamen güneşe bağımlıdır ve güneş sürekli tükenen bir nükleer reaktördür.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
John Ahmet

John Ahmet

MB Üyesi
Kayıt
23 Ağustos 2017
Mesajlar
50
Tepkiler
16
Yaş
44
Üniv
Ege Universitesi
Bu dolandırıcıların sistemlerini satın almaktan ziyade sistemlerinin matematik denklemlerini talep edin bakalım size verebilecekleri birşey varmı. Ve çevrenizde gördüğünüz hareketin ve enerjinin çok büyük bir kısmı güneşten gelmektedir. Petrol, rüzgar, hidrolik enerji ve bunun gibi enerji türleri tamamen güneşe bağımlıdır ve güneş sürekli tükenen bir nükleer reaktördür.
Bu sistemleri satanlar bu buluşlarını patentleği için belki bir kısmının formüllerine denklemlerine ulaşamıyorsunuz. Ancak ulaşabildiklerinizde var. Bu denklemleri belki bir hafta sonunuzda incelersiniz. Belki yazımda o kısımlar dikkatinizden kaçmıştır. Burada tekrar paylaşıyorum. Eğer yeterli fizik bilgisine sahipseniz Milkovic sarkacının bedava enerji olduğunu kesin olarak açıklayan denklemleri dikkatle inceleyin.

veljkomilkovic.com/Images/Nebojsa_Simin_paper_Free_Energy_of_the_oscillating_pendulum-lever_system.pdf

Eğer fizik bilgisine sahip değilseniz merak etmeyin bunu yine anlayabilirsiniz. Şşimdi bu sarkacın çalışmasına öyle bir kaç saniye değil dakikalarca hata belki saatlerce bakmalısınız. Sarkacın sağ tarafındaki sürtünme kuvvetlerine karşılık sol tarafında ne kadar büyük kuvvetler oluşuyor. Bu kuvvetlere ile elektrik enerjisi üretip bunu sağ taraftaki sarkacı hareket ettirmek için kullanın fazladan enerji elde ettiğinizi görürsünüz. Tıpkı bir arkadaşımızın elindeki kısıtlı imkanlarla yaptığı gibi... (Ön yargılı davranmadan)


Bu sarkacın daha büyük bir şeklini biraz daha uzun süre inceleyerek bunu kavrayabilirsiniz.


Bunların dışında sahip olduğumuz tüm enerjinin güneşten geldiği tezine karşılık sonlara doğru paylaştığım bir makaleden bahsetmiştim. Bu makelede evrenin bir devirdaim makinası olduğu belirtiliyor. Bir deney yapmışlar bu deney hakkında siz ne düşünüyorsunuz bunu paylaşabilir misiniz?
 

sz2003

MB Üyesi
Kayıt
8 Ekim 2016
Mesajlar
35
Tepkiler
9
Bahsettiğiniz sistem iki parçadan oluşmakta, harmonik hareket yapan bir sarkaç ve bir levye. Bu sistemin parçalarının ve sistemin tamamının %100 üzeri verimle çalışması mümkün değildir yani sistem sürekli çalışırken dışarıya enerji alamazsınız. Harmonik hareket ve levye mekanizması mekaniğin temel anlaşılır sistemleridir ve Newton mekaniğine uyumlu çalışırlar. Newton mekaniğinde bu güne kadar bedava enerji üreten yada %100 üzerinde verimli çalışan bir sisteme rastlanmamıştır. Yani Newton mekaniği yöntemleri ile %100 üzeri verimli bir sistem yapılamaz. Bu gördünüz illüzyonlar "momenti çok iyi dengelenmiş" geometrilere dışarıdan verilen enerjilerin neredeyse sadece sürtünme kuvvetiyle karşı karşıya kalmaları ve sürtünme kuvveti ilk verilen enerjiyi tüketene kadar uzun süre dönmeleri veya salınım yapmalarıdır. Bahsettiğiniz makalede atomların lazer ve magnetizma yardımıyla mutlak sıfırın altına soğutulduğu yazmakta. Burada bir durmak gerekiyor, günümüzdeki fizik bilgimiz ile iki sabitin aşılamayacağını biliyoruz (Bilimdeki ilerlemeler ile bu iki sabitin aşıldığı kanıtlanabilir fakat şimdilik aşılamadı) bu sabitlerden birisi ışık hızı diğeride mutlak sıfırdır. Eğer mutlak sıfırın altındaki bir sıcaklığa inildi ise bu bugün bildiğimiz fiziğin temellerinin tamamen çöktüğü ve yeniden yazılması gerektiği anlamına gelir. Bu iddia küçük bir iddia değildir hatta tüm fizikçilerin bütün dikkatini üzerine çekecek devasa bir olaydır. Sizinde bildiğiniz gibi enerji para demektir. Basit mekanizmalar ile enerji üretmek mümkün ise bu tür bir sistemi hayata geçirebilir ve bu yolla büyük paralar kazanabilirsiniz bu sistemlere inanıyorsanız neden büyük paralar kazanabileceğiniz bu sistemler için harekete geçmiyorsunuz.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
John Ahmet

John Ahmet

MB Üyesi
Kayıt
23 Ağustos 2017
Mesajlar
50
Tepkiler
16
Yaş
44
Üniv
Ege Universitesi
Bahsettiğiniz sistem iki parçadan oluşmakta, harmonik hareket yapan bir sarkaç ve bir levye. Bu sistemin parçalarının ve sistemin tamamının %100 üzeri verimle çalışması mümkün değildir yani sistem sürekli çalışırken dışarıya enerji alamazsınız. Harmonik hareket ve levye mekanizması mekaniğin temel anlaşılır sistemleridir ve Newton mekaniğine uyumlu çalışırlar. Newton mekaniğinde bu güne kadar bedava enerji üreten yada %100 üzerinde verimli çalışan bir sisteme rastlanmamıştır. Yani Newton mekaniği yöntemleri ile %100 üzeri verimli bir sistem yapılamaz. Bu gördünüz illüzyonlar "momenti çok iyi dengelenmiş" geometrilere dışarıdan verilen enerjilerin neredeyse sadece sürtünme kuvvetiyle karşı karşıya kalmaları ve sürtünme kuvveti ilk verilen enerjiyi tüketene kadar uzun süre dönmeleri veya salınım yapmalarıdır. Bahsettiğiniz makalede atomların lazer ve magnetizma yardımıyla mutlak sıfırın altına soğutulduğu yazmakta. Burada bir durmak gerekiyor, günümüzdeki fizik bilgimiz ile iki sabitin aşılamayacağını biliyoruz (Bilimdeki ilerlemeler ile bu iki sabitin aşıldığı kanıtlanabilir fakat şimdilik aşılamadı) bu sabitlerden birisi ışık hızı diğeride mutlak sıfırdır. Eğer mutlak sıfırın altındaki bir sıcaklığa inildi ise bu bugün bildiğimiz fiziğin temellerinin tamamen çöktüğü ve yeniden yazılması gerektiği anlamına gelir. Bu iddia küçük bir iddia değildir hatta tüm fizikçilerin bütün dikkatini üzerine çekecek devasa bir olaydır. Sizinde bildiğiniz gibi enerji para demektir. Basit mekanizmalar ile enerji üretmek mümkün ise bu tür bir sistemi hayata geçirebilir ve bu yolla büyük paralar kazanabilirsiniz bu sistemlere inanıyorsanız neden büyük paralar kazanabileceğiniz bu sistemler için harekete geçmiyorsunuz.
Termodinamik yasalarını ispatlayalım yoksa Allah muhafaza birileri devridaim makinesi yapar.

Hepimizin bildiği gibi 4 temel termodinamik yasası vardır. Bunlar;

0. Yasa: Eğer A ve B cisimleri termal olarak dengedeyse (aralarında ısı alışverişi yoksa, yani sıcaklıkları eşitse) ve eğer sıcaklığını bilmediğimiz bir C maddesini, önce A'ya, sonra B'ye (veya tam tersi) değdirdiğimizde, bu 3 cisim arasında da ısı transferi olmuyorsa, C'nin sıcaklığı da A ve B ile aynıdır.

1. Yasa : Isı ile iş arasındaki ilişkiyi kapsayan bu yasa, evrendeki toplam madde miktarının ve toplam enerjinin korunumunun bir ifadesidir. Termodinamiğin bulunan ilk yasası olan 1. yasa en genel şekliyle; 'Enerjinin yokken var, varken yok edilemeyeceğini ancak bir biçimden başka bir biçime dönüşebileceğini' açıklamaktadır.

2. Yasa: Termodinamiğin 2. yasası, ısı ve işin birbirine dönüşebildiğini belirten 1. yasaya ek olarak bunun gerçekleşme yollarını sınamaktadır. Örneğin; bir hal değişiminin gerçekleşebilmesi için 1. yasanın sağlanması yani bir enerjinin olması gerekmektedir. Ancak bu durum tek başına hal değişimi için yeterli değildir. 2. yasa, makinelerdeki verimlilik sınırının sadece mühendisler ve tasarımcıların hatalarından değil, doğanın kanunlarından da kaynaklandığını açıklamaktadır. Eğer ısı %100'lük bir başarıyla işe çevirebilseydi, daimi hareket makinesi tasarlanabilirdi. Ancak doğanın kanunlarından dolayı sadece belirli bir miktar ısı faydalı işe dönüşebilmekte, geri kalanı ise sistem içinde kaybolmaktadır. Yani, bir motorun veya bir makinenin her devrinde bir miktar enerjinin kaybedilmesi entropide artışa neden olmaktadır. Bir makinenin verimini maksimum seviyeye çıkarabilmek için entropinin minimum seviyeye düşürülmesi gerekmetedir. Fransız mühendis Carnot'un adını alan Carnot Devresi, devre parçalarının son derece hassas ve sürtünmesiz olduğu olası en verimli motordur. Bu motorda faydasız ısı israfı olmaması olmamakte ve entropi minumum seviyededir.

3. Yasa: Bu yasa, mutlak sıfır sıcaklığına (0 Kelvin) inildiğinde tüm parçacıklarının entropilerinin bir sabite yaklaşarak eşit olacağını belirtmektedir. Entropinin bir sabite yaklaşması sırasında tüm işlemler giderek yavaşlar ve sabitte durma noktasına gelir.

Arnold Sommerfeld'in termodinamik hakkındaki bir sözünü hatırlayalım; 'İlk defa öğrendiğinizde ne olduğunu bile anlamazsınız. İkinci defa üzerinden geçtiğinizde, 1-2 nokta hariç anladığınızı düşünürsünüz. Üçüncü defa baktığınızda ise anlamadığınızı bilirsiniz ama o zamana kadar konuya alıştığınız için bu sizi o kadar rahatsız etmez.'

Şimdi bir deney yaparak bakalım bunları gözlemleyebilecekmiyiz.


Milkovic sarkacını ele alalım. Two stage mechanical oscillator olarakta isimlendirilir. İnternetten araştırabilirsiniz. Burada bir örnek videosunu paylaşayım bunu inceleyelim. (Veljko Milković - Home Page - Zvanična prezentacija istraživača i pronalazača Veljka Milkovića sitesinde ayrıntılı bilgi bulunmaktadır.)


Konuyla ilgilenenler şu pdf dökümanını da inceleyebilir.
veljkomilkovic.com/Image..._of_the_oscillating_pendulum-lever_system.pdf

Bu sarkacın aynısını yapmak istediğimizi düşünelim ancak paramız yeterli olmadığından çok verimli olmayan rulmanlar kullandık ve hava çok nemli ve yoğun (yani anlayacağınız sürtünme kuvvetleri maksimumda).

Bu sarkacı belirli bir açıda (örneğin 120 derece) t süre boyunca hareket ettirmek için gerekli minimum enerjiyi düşünelim. Bunu x olarak ifade edelim. Sarkacın hareketinin doğal sonucu olarak sol taraftaki osilasyonla oluşturabileceğimiz maksimum enerjiye de y diyelim.

Bağımsız gibi görünen x ve y değişkenleri arasında termodinamik yasaları gereğince bir bağıntı olması gerekir öyle değil mi? x’i input enerji, y’yi de output enerji olarak kullanmak istersek burada x ‘in y’ den büyük olması gerektiği sonucuna varırız. (İdeal şartlarda eşit olabilir.) Aksi durumda yani y’nin x ‘ten büyük olması durumunda Allah muhafaza birileri bununla devridaim makinesi yapmak isteyebilir. :)

O halde şöyle diyebiliriz;

x >= y

Deneyimizi yaptık ve x’nin y’den büyük olduğu sonucuna vardık. Yaşasın termodinamik kanunları geçerli dedik.

Sonra bir yerlerden para bulduk ve ileri teknoloji ürünü rulmanlar sipariş ettik. Bu rulmanlar manyetizma ve nano teknoloji kullanılarak bize neredeyse sıfır kuvvetinde sürtünmesiz imkan sağlamakta. Bununla yetinmedik vakumlu bir oda satın aldık. (hava sürtünmesinden etkilenmemek için).

Hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum. Bir sarkacın sürtünme kuvvetlerini ve madde dayanımını ihmal ettiğimizde bu sarkacın ilk hareketten sonra bu hareketini sonsuza kadar sürdürebileceğini ilkokulda öğrenmiştik.

Şimdi dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. x’nin yani burada sarkacı salınımına devam ettirmek için gerekli enerjinin (input) sıfıra yaklaşmasına rağmen y’ nin yani oluşan osilasyonla oluşturabileceğimiz maksimum enerjinin sabit kalabiliyor olması sizce de çok ilginç değil mi? Bir yerde hata mı yapıyorum?

Şimdi aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) x > y
B) x = y
C) x >=y
D) y > x

Eğer y > x ise bu durumda yerçekiminin kullanılabilir bir tür enerji olduğu sonucuna varırız. Termodinamik kanunları gereğince bu enerjiyi x ‘ e ilave eder ve yasaların hala geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Elon Musk böyle söylerdi. :)

Hangisi doğru?

A) Yerçekimi kullanılabilir bir tür enerji formudur.
B) Yerçekimi ile enerji üretilebilir bu free energy dir.
C) Merkezkaç kuvveti free energy ‘dir. Merkezkaç kuvveti kütle çekiminden büyüktür. Bu evrenin neden genişlediğini bize açıklamaktadır. Güneş saman yolunun merkezinden dışa doğru saniyede 7 km hızla ilerlemektedir.

Zamanında ışığın da bir enerji olamayacağı söyleniyordu. Evet ısı enerjidir ancak ışık enerji değildir deniliyordu. Bugün güneş panelleri ile megawatt larca elektrik üretiyoruz.


Neden yapmıyorum değil mi? Bir projem var diyelim bunu gerçekleştirmek için bir bankaya gidiyorum ve kredi istiyorum. Kredinin onaylanması için liseden beri termodinamik bilgilerini ilerletmiş hatta öyle ki senin gibi termodinamikle yürüyen bir mühendisten onay alma ihtiyacı duyuyorlar. Sen de diyorsun input enerjiden fazla output mu hadi canım bu mümkün değil böyle böyle.. Sonuçta krediyi vermiyorlar. Diyelim bir yerlerden para buluyorum ve bin adet üretim yapıyorum. Uzun uğraşlarım sonunda bir adet satış yapıyorum. Satış yaptığım müşterim bir gün senin sınıf arkadaşlarından birine rastlıyor. Ne sen free energy üreten jeneratör mü satın aldın? Dostum seni kandırmışlar diyor. Ne kadar süre ile inceledin kesinlikle gizli bir yerinde akü vs. vardır. Böyle makinalar çalışamaz… Hem sen bu parayla tüm mahallenin elektriğini ödeyebilirsin neden böyle bir şeye para verdin diyor. Tüketici mahkemesine şikayet ediyor. Heyet onaylarken yine sınıf arkadaşlarından biri makineyi incelemeden çalışamaz onayını veriyor. Sonuçta ben dolandırıcılıktan hapse giriyorum. Geçmişte devri daim makineleri yapılmıştır ve yazımda belirtiğim gibi sonucunda benzer olaylar yaşanmıştır.

10 KW elektrik üreten bir jeneratör.

Home sitesinde daha fazlasını bulabilirsiniz.

Konuyla ilgili free energy ‘nin günümüzde neden kullanılmadığını anlatan bir belgesel var. (Thrive Documentary) İzleyip konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

PESwiki.com sitesindeki free energy konularında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Konuya ilgi duyuyursanız bir forumdaki yazımı tüm yorumlarıyla okuyabilirsiniz. Sonunda bir makine mühendisi evet diyor :)

Devirdaim makinaları gümbür gümbür geliyor. Termodinamik yasaları tarih oldu.

Sonra Roger Penrose'un termodinamiğin 2. ve 3. yasasını düşüren tezleri bulunmaktadır. Alın kitaplarını okuyun. Kralın Yeni Usu, Zaman Döngüleri ...

Bir yerlerde okuduğum bir yazıdan bahsetmek istiyorum. Konudan bazı alıntılar yapacağım.


"Bu sıradışı buluş yüzde yüz’den daha fazla verimli motorlar yapmaya ve enerji üretebilen devridaim makinaları geliştirmeye izin verebilir, ya da karanlık enerji adı verilen ve içinde yaşadığımız evrenin genişlemesine neden olan gizemi açıklamaya yardımcı olabilir."

"Yeni Tip Motorlar

Negatif sıcaklıklar ısı enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren ısı motorları yapmada kullanılabilir. Ancak bu motorlar yüzde yüz’den daha fazla verimli olacaktır."

(Bunu yapmak için "Stirling Engine" fazlasıyla iş görür.)

superileri.com/bilim-adamlar...sicaklik-ki-sonsuz-dereceden-bile-daha-sicak/

Haberin asıl kaynağı;
Atoms Reach Record Temperature, Colder than Absolute Zero

Bu konuda sizin görüşleriniz nedir? Mühendis arkadaşım bu teknolojiyi stirling engine yada peltier teknolojisi ile birleştirin bunu siz yapın. Hatta bu teknolojiyi Infinia Technology 'den hazır olarak satın alabilirsiniz. (Green Technology | Cleantech and Renewable Energy News and Analysis) (Solar Stirling Engine)

Steorn Orbo projesini internetten araştırın. Free energy ile telefon şarjı yapan türlü türlü cihazlar üretmişlerdi. Başlarına neler geldi araştırın.

Bu konuyu diğer başka bir forumda da takip edebilirsiniz.
Termodinamik yasalarını ispatlayalım yoksa Allah muhafaza birileri devridaim makinesi yapar.
 

Kasım

MB Üyesi
Kayıt
14 Mayıs 2018
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
52
R
32512143_1888216304564005_1957330237326884864_n.jpg
Resmin her iki tarafındaki düzenekler toplamda eşit kuvvet üretemezler dolayısı ile devirdaim makinesi mümkün. detaylı açıklaması videoda mevcut
 
Konu sahibi
Konu sahibi
John Ahmet

John Ahmet

MB Üyesi
Kayıt
23 Ağustos 2017
Mesajlar
50
Tepkiler
16
Yaş
44
Üniv
Ege Universitesi
R
32512143_1888216304564005_1957330237326884864_n.jpg
Resmin her iki tarafındaki düzenekler toplamda eşit kuvvet üretemezler dolayısı ile devirdaim makinesi mümkün. detaylı açıklaması videoda mevcut
Evet bu doğru! Zaten Two stage osscillator kullanarak çok daha fazlasını elde edebilirsin. Ana prensip şu kütleçekiminin oluşturduğu merkezkaç kuvvetlerine iş yaptırırsan çok ciddi kazanım elde etmen mümkün oluyor.

Şu linkte detaylarını okuyabilirsin.

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.


Hatta yüksek miktarda tork üretebilen şu sistemi incelemeni öneririm.

Hesaplarını dikkatle yap! Zaten US patentli bir ürün!



Daha önce başka bir forumda paylaşmıştım buraya alıntısını yapayım.

"
Şekildeki bir aksaklıktan dolayı özür diliyorum. Üstteki piston kapalı ve alttaki açık olmalıydı. Neyse hemen açıklayayım.

Şekildeki kırmızı pistonlar 1 m3 hacmindedir ve özkütlesi 3 ton / m3 tür. Mavi renkteki piston yuvaları da aynı şekilde 1 metreküptür. Pistonlar kapalı iken aralarında 1,5 metre mesafe vardır. Şekildeki daireler 3 metre çapındadır. Mavi su boruları ise 5 cm çapındadır.

Şimdi 12 pistonlu sistem (şekilde 10 piston var aldanmayın), dairelerin merkezinden birer mil ile aşağıdan ve yukarıdan bir standa sabitleniyor ve en az sürtünme ile dönebilecek şekilde ayarlanıyor ve toplam piston hacminin (12 m3) yarısı kadar pistonların içerisine su veriliyor. Ayrıca yukarıdaki ve aşağıdaki miller birleştirilerek bir alternatöre gerekli redüksiyon ile bağlanıyor.

Anlattıklarım sizi yanıltmasın şekle ilk baktığınızda ne anlıyorsanız anlamanız gereken odur, daha karmaşık değil.

Sistem herhangi bir anda serbest bırakıldığında sağ taraftaki pistonlar suyu sol taraftaki pistonlara pompalayacaktır. (Bu konuda bir şüpheniz varsa sistemin yüksekliğini hesaplayıp bunu başarıp başaramayacağını hesaplayın ayrıca sol taraftaki pistonların da aynı güçte suyu vakumlayacağını lütfen ihmal etmeyin.)

Dolayısıyla sistemde sağ taraftaki su sürekli sol tarafa geçme eğilimindedir ve bu durum ciddi bir dengesizlik oluşturacak ve sistemin saat yönünün tersine doğru dönmesine sebep olacaktır.

Şimdi bahsettiğim hesapları yapın ve bana sakın termodinamik fetvası vermeyin sadece hesapları yapın.

Ancak şunu fark edebilirsiniz pistonların açılıp kapanmasından dolayı bir ağırlık merkezi dengesizliği oluşacak ve bu da sistemin dönmesine engel olacaktır diyebilirsiniz. Bunu hesap yapmadan söylemeniz çok doğal çünkü herkese bu türden bir sistemin çalışmayacağı telkin edildi.

Fakat ağırlığa dik etkiyen kuvvetleri sol ve sağ tarafta dengelediğinizde yaklaşık 16,5 ton = 16,5 ton eşitliğini görürsünüz ve su bu dengeyi bozar. Suyun oluşturduğu yaklaşık 5 tonluk bu dengesizlik sistemin motorudur. Ağırlıkta maksimum 3 tonluk bir açılıp kapanmadan dolayı bir dengesizlik oluşacağını düşünseniz de bunu 5 tondan çıkarsanız hâlâ 2 tonluk bir motor kuvveti sürekli tazelenerek sistemin dönmesini sağlayan motor kuvveti oluşturacaktır.

Şimdi enerji mühendislerinden ve fizikçilerden konuyla ilgili yorumlar bekliyorum. Sizce bu sistem çalışır mı? Neden çalışır ya da çalışmaz, açıklayabilir misiniz?

Ayrıca bu sistemi lütfen mekanik ve termodinamik hocalarınıza gösterip sistem ile ilgili fikirlerinizi paylaşın. Çok rica ediyorum.


Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.

"
 
Yukarı Alt