EEM'nin Diğer mühendisliklere karşı avantajları

CılgınJo

MB Üyesi
Kayıt
6 Mayıs 2016
Mesajlar
13
Tepkiler
0
Yaş
27
EEM çok temel bir mühendislik .Bu mühendisliğin mekatronik mühendisliği gibi daha genel mühendisliğe karşı avantajları ve dezavantajları ( iş bulma,maaş vb. Kapsamlarda) değerlendirirseniz sevinirim....
 
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
14
Tepkiler
3
Yaş
28
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Üniv
Adıyaman Üniversitesi
Merhaba

Her şey kendini geliştirmene bağlı. Kendini ne kadar çok geliştirirsen iş bulma olasılığın da o kadar çok. Şimdi gelelim Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile Mekatronik Mühendisliği arasındaki farklara;
Mekatronik Mühendisliği EEM, Makine ve Bilgisayar Mühendisliğinin karısımıdır buda demek oluyorki sadece EEM okusan bile 4 yılda Kendini geliştirmen zorken 3 mühendisliğin karışımı olan bi bölümü geliştirmen daha da zordur.

Mekatronik Mühendisliği her ne kadar 3 mühendisliğin birleşimi olsa da ne Elektrik-Elektronik Mühendisliğini nede Makine Mühendiğisliği tam olarak kapsamıyor ama robotik bilgiler için gerekli olan eğitim veriliyor.

Kendini bu bölümde geliştirebilirsen güzel meslek ama EEM ve makinacılarda kendilerini bu bölümde geliştirebilirler.

İş bulma konusunda EEM daha kapsamlıdır Mekatroniğe göre iş bulma olanağın daha fazla, mekatronik Türkiye'de yeni Yeni oturmaya başlıyor dediğim gibi kendini geliştirirsen olabilir ama ilerde ne olacağım ne iş yaparım kafasında isen kesinlikle EEM öneririm.

Benim bildiklerim bu kadar eğer yanlış düşünüyorsam düzeltirseniz sevinirim.
 

Arman Amak

Özel Üye
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
54
Tepkiler
13
Meslek
Ziraat mühendisi
Üniv
Harran üniversitesi
Evet herşey kendini geliştirmekle işi sevmekle ilgili..
 
Yukarı Alt