Ekstra Para Kazanmanın 3 Ana Yöntemi

mühendisdrn

MB Üyesi
Kayıt
2 Şubat 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
1
Yaş
36
Üniv
eskişehir anadolu
Günümüzde hepimiz daha fazla paraya sahip olmak için çalışıp duruyoruz. Gelirimizi artırmak için yöntemler geliştiriyor ve daha yüksek kazanç elde edeceğimiz işlerin peşine düşüyoruz. İşte sizlere 3 ana yöntemle birlikte ekstra para kazanmanın yolları;

ekstra-para-kazanmanin-3-ana-yontemi.jpg

Hemen her bireyin eline geçen bir miktar para var; ama bu para yetersiz gelir ve hep biraz daha fazlasına ihtiyaç duyarız. Daha fazla gelire sahip olmak, daha iyi yaşam koşulları demektir. Bu nedenle ya mevcut işimizden kazandığımız miktarı yetersiz buluruz ya da ek işler yaparak gelirimizi artırmanın yollarını ararız. Ek iş konusundaki alternatifler ise günümüzde fazlasıyla mevcut. İnternetin ve yaşam koşullarının gelişmiş olması yapılacak iş çeşitliliğini artırmış durumda.

Gelirinizi artırmak istiyorsanız, bakış açınızı genişletmeli ve kendiniz için uygun işler aramalısınız. Eğlenerek bile para kazanabileceğiniz birçok iş fikri günümüzde aktif bir şekilde kullanılıyor. Aynı zamanda kendiniz de yollar geliştirebilir ve en rahat şekilde para kazanabilirsiniz. Örneğin fotoğraf çekmeyi çok seviyorsanız, bu şekilde para kazanabilirsiniz.

İşte sizlere ekstra para kazanmanın 3 ana yöntemi:

Yöntem 1: Ek İşler Bularak Ekstra Para Kazanmak

ek-isler-bularak-ekstra-para-kazanmak.jpg

Gelir artırmak için en iyi yöntem, ekstra işler bulmaktır. Halihazırdaki işinize ek olarak farklı ve sevdiğiniz işler yaparak para kazanabilirsiniz. Part-time işler yapabileceğiniz gibi hobilerinizden ve el becerilerinizden de gelir elde edebilirsiniz. Özellikle hobilerinizi para kazanmak için kullanmanız oldukça mantıklıdır. Güzel zaman geçirmek için bulunduğunuz aktiviteleri bir gelir yöntemine çevirmek çok daha büyük mutluluk verecektir ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Ayrıca elinizden her iş geliyorsa da para kazanma konusunda oldukça başarılı olabilirsiniz.

Yapabileceğiniz en basit ek işler ise yeteneklerinizi ve bilgilerinizi kullanarak yapacaklarınızdır. Örneğin çok iyi gitar çalıyor olabilirsiniz ve bunu öğrenmek isteyen kişilere ücretli özel dersler verebilirsiniz. İyi olduğunuz konularda başkalarına bu bilgilerinizi aktararak para kazanmanız, bilinen en iyi yöntemlerdendir.
Elişi, örgü, pasta, börek, butik kurabiyeler ve yemek yapma konusundaki becerilerinizi de para kazanmak için kullanabilirsiniz. İster sipariş alın, ister başkalarına yemek yapmayı öğretin. Özel günler için birbirinden güzel kurabiyeler, pastalar yapabilir ve oldukça yüksek fiyatlara satabilirsiniz. Günümüzde bu yöntem oldukça popüler. Ayrıca doğum günleri, nişan, düğün gibi etkinlikler için yapacağınız özel organizasyonlar da para kazanmak için en iyi yollardan birisi.

Ek iş konusunda bakıcılık yapmak da en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Bebek, yaşlı, hasta veya evcil hayvan bakıcılığı yaparak iyi bir ek gelir elde edebilirsiniz. Tamir etme konusundaki becerilerinizi de iyi bir ek gelire dönüştürebilirsiniz.

Son olarak interneti kullanarak da en gelir elde etmeniz mümkündür. Mevcut işinizi hiç aksatmayacak bir gelir yöntemi ve oturduğunuz yerden para kazanabilirsiniz. İnternetten yapacağınız işler için bir miktar internet bilgisine ve bazı becerilere ihtiyacınız vardır. Örneğin kendinize bir blog açıp düzenli yayın yaparak reklamlardan gelir elde edebilirsiniz; ama bunun için iyi bir yazma yeteneğiniz olmalıdır. Bunun yanında internetten yatırım yapmak da iyi bir gelir yöntemidir. Bilgisayar başından altın, döviz veya hisse senedi portföyünüzü istediğiniz gibi yönetebilir ve başarılı işlemler sayesinde güzel bir gelir elde edebilirsiniz.

Yöntem 2: Satış ve Kiralama Yoluyla Para Kazanmak

satis-ve-kiralama-yoluyla-ekstra-para-kazanmak.jpg

Ek gelir elde etmek için satış yapmak ve bir şeyler kiralamak da en çok tercih edilen yöntemlerdendir. İkinci el ürün satışı yapabileceğiniz gibi el emeği ürünlerinizi de birçok farklı şekilde satışa sunabilirsiniz. E-ticaret sitelerinden ve sosyal medya ağlarınızdan, ister kullanmadığınız eşyalarınızı satın ister yaptığınız elişlerini satın.

İnterneti kullanarak satış yapmak ve kiralama, günümüzde oldukça popüler. Facebook sayfaları, Instagram hesapları üzerinden birçok kişi satış ve kiralama işi yapıyor. Eğer sizlerde güçlü ve etkileşimli hesaplar yapabilirseniz, ürünlerinizi oldukça geniş bir kitleye sunabilirsiniz. Aynı zamanda kendi e-ticaret sitenizi kurabilir veya halihazırda bulunan büyük e-ticaret sitelerinde kendi dükkanınızı açabilirsiniz. Bu şekilde satış ve kiralama yaparak iyi bir gelir elde eden birçok kişi bulunuyor.

Yöntem 3: Tasarruf Ederek Ekstra Para Kazanmak

tasarruf-ederek-ekstra-para-kazanmak.jpg

Tasarruflu bir tüketici olmak yani bilinçli bir tüketim gerçekleştirmek, elinizdeki paranın kıymetini bilmeniz anlamına geliyor. Elinize geçen parayı sorumsuzca harcamanız, ay sonunu getirememeniz demektir. Eğer tasarruflu bir tüketici olursanız, kazandığınız para size geçinmek için yetecektir ve daha fazla kazanmak için de fırsatlar doğuracaktır. Aynı zamanda kazandığınız parayı tasarruflu bir şekilde kullanırsanız, birikim için de para ayırabilir ve geleceğinize yatırım yapabilirsiniz. Biriktirdiğiniz para ile kendinize bir iş kurabilir ve daha fazla gelir elde edebilirsiniz.

Gündelik yaşantımızda birçok konuda tasarruf edebiliriz. Yakıttan, yemekten ve eğlence giderlerinden tasarruf etmeniz mümkündür. Yemeklerinizi evde yiyerek, işe toplu taşıma veya yürüyerek giderek, günlük giderlerinizi azaltabilirsiniz. Hemen her gün dışarıda eğlenerek vakit geçirmek yerine evde eğlenebilir, yalnızca belli zamanlarda dışarı çıkarak kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Bu sayede kazandığınız paranın size yettiğini görebilirsiniz.
 

bilginim

MB Üyesi
Kayıt
2 Ekim 2018
Mesajlar
38
Tepkiler
0
Yaş
35
Üniv
abant izzet baysal üniversites
Her yolu denemek lazım.
 

armagann

MB Üyesi
Kayıt
22 Ekim 2018
Mesajlar
32
Tepkiler
0
Yaş
33
Üniv
Eskişehir Üniversitesi
Para kazanmak önemli olan. Farklı ve güvenilir yollar denemek lazım.
 

firzen

MB Üyesi
Kayıt
19 Aralık 2018
Mesajlar
71
Tepkiler
4
Yaş
33
Meslek
Bİlgisayar mühendisi
Üniv
namık kemal üniversitesi
Her yolu denemek gerekiyor.
 

Denizcn

MB Üyesi
Kayıt
27 Haziran 2019
Mesajlar
43
Tepkiler
2
Yaş
31
Meslek
Çevre Mühendisi
Üniv
İstanbul Üniversitesi
güzel tavsiyeler.
 

dvrzener

MB Üyesi
Kayıt
28 Kasım 2020
Mesajlar
16
Tepkiler
0
Yaş
34
Meslek
öğretmen
Üniv
dicle üniversitesi
Ben gençlik yıllarımda gitar çalmayı bildiğimden ve paraya ihtiyacım olduğundan dolayı sokaklarda sokak çalgıcılığı yaparak para kazanan biriydim. O zamanlar bulunduğum sokakta benim gibi onlarca genç vardı. Ve bu iş için ihtiyacım olan yalnızca iki şey vardı. Birincisi gitar ikincisi ise
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
ayarları olmuştu. En çok sevdiğim şarkıydı çünkü.
 
Yukarı Alt