Elektrik Elektronik Mühendisliği

FuKaGa

MB Üyesi
Kayıt
4 Eylül 2015
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
27
Meslek
Elektrik Eleketronik Mühendisliği
Üniv
Piri Reis Üniversitesi
Merhabalar ben elektrik elektronik mühendisliğini geçen sene olan lys ve ygs sınavlarında kazanmıştım. Şu anda üniversitede ingilizce hazırlık okuyorum. Açıkcası öğrencilik hayatımın en sıkıcı senesiydi. Çünkü ingilizce en sevmediğim ders ve en kötü dersim di. Fakat bu dersin gerekliliğini de bir o kadar biliyordum ki artık bu sene yüzleştik. Baya bir katkısı oldu benim için fakat fakat pratik ve kelime bilgisini artırmam gerek. Bölümüm %100 ing olduğundan dolayı bu sorunları da 4 sene içersin de ( 4 senede biterse diye hesaplıyorum :D ) halledebilirim diye umuyorum. Fakat derslerde hocaları %100 anlayabilecek miyim bunun korkusu var sizce bu durum ne kadar bana bağlı bir durum olsada sizce bölümü ingilizce okumak genel olarak dezavantajlı mıdır ? Birde sizce yazın 4 aylık bir vaktim olucak derslerde kolaylık olması için şimdiden yapabileceğim çalışmamı tavsiye edebileceğini konular var mı ? Hocaları anlamamda kolaylık olur diye düşünüyorum.
 

Batuhan Erbil

MB Üyesi
Kayıt
19 Mayıs 2016
Mesajlar
56
Tepkiler
3
Yaş
28
Üniv
karabük üniversitesi
ingilizce oalrak okumak bence kesinlikle dezavantaj değil çünkü şöyle düşün kendi adıma söylüyorum bende elektrik elektronik mühendisliği istiyorum 9 eylülde ve %100 ingilizce bölüm ilk başlarda kafamı karıştırmıştı tamamen ingilizce eğitimi anlayabilecekmiyim falan sonra biraz araştırdıktan sonra mühendislerin ingilizce bilmesinin kesinlikle şart olacağını anladım ya da en azından benim için kesinlikle şart ben erasmus falan da düşünüyorum okul bitince yurtdışında çalışmak falan eğer bu tarz hedeflerin varsa kesinlikle ingilizceni geliştir derim :)
 

Atakan Akbulut

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesajlar
143
Tepkiler
43
Meslek
R&D Embedded Systems Software Engineer
İngilizce ögrenmek artık o kadar gerekli bir konu ki sebebleri saymakla bitmeyecegini düşünüyorum. Global dünyanın en vazgeçilmez dillerinden biridir. Dersler matematik ve fizik üzerine yoğunlaştığından dolayı çok haşır neşir olunmuyor. Ama tabiki %100 ingilizce oldugundan görecegin en ufak detay ingilizce.
 
Yukarı Alt