Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Mülakat Soruları ve Cevapları

Andromeda

Uzaylı...
MB Üyesi
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesajlar
63
Tepkiler
52
Yaş
110
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
ODTU
Merhaba arkadaşlar, elektrik ve elektronik mühendisliği mülakat soruları ve cevapları konusu altından önceden girmiş olduğunuz mülakatlarda sorulan soruları ve cevaplarınızı paylaşırsanız yeni bireyler için kaynak oluşturmuş oluruz.


Elektik elektronik mühendisliği elektrik iletimi ve dağıtımı, elektronik aletlerin tasarım ve bakımı, haberleşme sistemlerinin üretimi ve geliştirilmesi gibi konularla ilgilenir. Gereken iş gücü ve maliyet hesaplamaları da elektrik elektronik mühendislerinin iş tanımına girebilir.

Elektrik Elektronik Mühendisleri Nerelerde Çalışabilir?

Çift alan içeren bir alan olduğu için bölüm mezunlarının çalışma alanları oldukça geniştir. Çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışabilirler. Proje ofisleri, elektrik üretim ve dağıtım sahaları, elektrik santralleri bunlardan bazılarıdır.

İş Başvurusunda Sorulabilecek Mülakat Soruları

Genel olarak her iş başvurusunda sorulabileceği gibi işverenler yabancı dil seviyesi ve kişinin zor durumlarla baş edebilme yeteneğini ölçmeye yönelik sorular sorar. Başvurulan kurumun faaliyet gösterdiği bölgelere göre bu soruların cevapları farklı anlamlandırılabilir. (yabancı dil bilgisi vb.)
Bunların yanı sıra iş mülakatlarında belirleyici olan ve kişin mesleki yeterliliğini ölçmeye yönelik bazı teknik sorular da sorulabilir.

Bu zamana kadar mülakatlarda sorulmuş ve sorulabilecek olan sorular şu şekildedir:

  • Şirketimiz hakkında ne biliyorsunuz?
  • Bir projeyi sonuçlandırmak için gereken süreçler nelerdir ve bu süreci nasıl yönetirsiniz?
  • Gsm altyapısı hakkında genel bilgi veriniz. Kullanılan cihazlar nelerdir?
  • Dağıtım sistemlerinde kullanılan belli başlı malzemeler nelerdir?
  • Fourier nedir? Nerelerde kullanılır?
  • Şu ana dek yapmış olduğunuz projeleri anlatınız.

Her iş mülakatında olduğu gibi kişinin kendine inanması ve başvuruda bulunduğu şirkete neler katabileceğini açıklaması o pozisyon için uygun olduğu konusunda ikna edici olacaktır.
 
Yukarı Alt