Endüstri 4.0 - Üretim Takip Sistemi

alicop

MB Üyesi
Kayıt
2 Temmuz 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Meslek
TEDARİK
Üniv
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Merhaba Arkadaşlar,

Web tabanlı ve windows tabalı bir uygulama geliştirerek üretim takip sistemi yapmak istiyoruz.Pano imalatı yaptığımız firmamda,

- Her panonun ve personelin farklı bir barkodu olacak
- Bu barkod aracılığı ile sipariş,depo kabulü,üretime çıkış,personelin üzerinde yaptığı mekanik montaj,kablaj,test ve sevkiyat canlı olarak takip edilecek
- Bu veriler anlık olarak izlenebiliyor olacak,rapor alınabilecek

Böyle bir süreç nasıl başlar ? C# programlama dili bilen bir arkadaşımız var ancak barkod makinası,plc,dokunmatik panel ne gibi şeyler gerekir bunlardan nasıl veri alınarak canlı izlenir ?.Temel bilgi ve/veya detaylandırabilir misiniz ? Veya okumamı tavsiye ettiğiniz bir kaynak var mıdır ? Neyi araştırmalıyım ?

Yardımlarınızı rica ederim.
 

markup

MB Üyesi
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesajlar
225
Tepkiler
44
Yaş
33
Meslek
Endüstri mühendisi
Üniv
Gazi Üniversitesi
Neden bazı üretim izleme sistemleri diğerlerinden daha başarılı olur? En başarılı fabrikalardan ne? Daha da önemlisi…üretim takip sistemleriyle başarısız olan şirketlerden neler öğrenebiliriz?
Bunlar üretim izleme sistemine yatırım yapmak ve karlılığını artırmak isteyen, tedarik zinciriyle kolaboratif bir sistem kurarak geleceğin dijital fabrikalarından biri olma yolunda adım atacak şirketlerin sorması gereken önemli sorulardır.
Üretim izleme sistemlerinin başarılı olması için bu anlamda çalışma yapan global bir teknoloji firması olan Gartner, MES (manufacturing execution system = üretim takip (izleme) sistemi) kullanan 100 şirketle bir anket yapmıştır. Katılan şirketlerin üretim takip sistemlerinden uzun bir kullanım süreci sonucu üretim izleme sisteminden yararlanması, sistemle sorunlar yaşaması, aşması ve ya aşamaması anketi değerli kılan noktadır. Anketin sonuçları üretim izleme sistemlerine ciddi yatırımlar yapacak olan şirketlere çok yardımcı olmuştur.
 
Yukarı Alt