Enerji Sistemleri Mühendisliği Sorunları

elohim

MB Üyesi
Kayıt
12 Şubat 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
1
Yaş
30
Üniv
Osmaniye Korkut Ata Üniversite
2008 Yılında açılmış olan bu bölüm 2008 yılından bu yana yüzlerce mezun vermiştir. Fakat bu bölümle ilgili olarak bir çok bürokrasi açığı mevcuttur. %73 oranında enerjide dışa bağımlı olan bir ülke için adeta can simidi olacak olan bu bölüm siyasilerin ve bürokratların ilgisizliği nedeniyle adeta can çekişmekte. Enerji Sistemleri Mühendisliği son sınıf öğrencisi olarak dilimin döndüğü kadarıyla size bu sorunlardan bahsetmek istiyorum;

1- Öncelikle bunca mezun ve girişim olmasına rağmen henüz bu bölüm için oda açılmamış ve açılmasına da izin verilmemiştir. Bu sebeple kendi yaptığımız projelerimizin altına imza atamıyoruz çünkü imza yetkimiz bulunmamakta.

2- Binalarda zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Enerji Sistemleri Mühendisliğinin sorumluluğu altında olması gerekirken, Enerji Kimlik Belgesi veremiyoruz.

3- Belli miktarda enerji kullanan kurum ve kuruluşların kullandıkları enerji miktarına göre enerji yöneticisi veya enerji yönetim kurulu blundurması zorunlu hale getirildi. Fakat işleri ve görevleri olmamasına rağmen önlisans sahipleri enerji ile ilgisi olmayan bölümler bile 2 aylık kurs sonrasında enerji yöneticiliği belgesi alabilmekte.

Yukarıda sıraladığım 3 ana sorun Enerji Sistemleri Mühendisleri oldukça mağdur etmekte.
 
Yukarı Alt