Evde Lab Kurmak İçin Malzeme Listesi

vazaAbdulkadir

MB Üyesi
Kayıt
10 Aralık 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
25
Meslek
Elektrik elektronik müh.
Üniv
Aybü
Merhabalar, EEM 2. sınıf öğrencisiyim ,pratikte geri kaldım. Kendimi geliştirmek için evde ufak bi lab kurmak istiyorum. Gerekli malzemeleri yazabilecek.
Liste oluşturabilecek birileri var mı ?
 

Can Elbir

MB Üyesi
Kayıt
25 Mart 2020
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
18
Meslek
Öğrenci
Üniv
Yok
Eğer gelişmiş bir lab istiyorsan kapsamlı ARDUINO setlerine bakabilirsin. Veya Raspberry Pi da olabilir. Onun dışında da lehim vb. elektronik ekipmanları alabilirsin bence.
 

markup

MB Üyesi
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesajlar
225
Tepkiler
44
Yaş
33
Meslek
Endüstri mühendisi
Üniv
Gazi Üniversitesi
LABORATUVAR İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER VE YAPILACAK İŞLEMLER Başvuru yapılmadan önce Bakanlığımız Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Yapı Denetimi Dairesi Başkanlığı Laboratuvar Belgelendirme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğünden örnek kalite elkitabı ve eklerini almaları gerekmekte olup, örnek kalite el kitabının temin edilmesini müteakip aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte Bakanlığımıza başvuru yapılması gerekmektedir. 1. Başvuru dilekçesi 1.1. Başvuru dilekçesinin, şirket müdürü tarafından imzalanmış olması ve başvurunun bakalığımıza yapılması gerekmektedir. 2.Müracaat formu 2.1 Bütün soruların eksiksiz ve doğru bir şekilde kalite elkitabı ve ekleri doğrultusunda cevap verilerek her sayfası firma yetkilisince kaşe ve imzalı bir şekilde sunulacaktır. 3.Ticaret sicil gazetesi 3.1. Laboratuvar adresinin belirtildiği, amaç maddesi “yurt içinde ve yurt dışında her türlü konuda laboratuvar hizmetleri sunmak üzere laboratuvar açmaya, bu konularda deney yapmaya, bu deneylere yönelik rapor vermeye ve bunlara ilişkin iş ve işlemleri gerçekleştirmeye yetkilidir.” Şeklinde düzenlenmiş gazete aslı veya onaylı fotokopisinin sunulması gerkmektedir. 4.İmza sirküsü ve imza beyanı 4.1 Firma yetkilisi için noter tarafından düzenlenen imza sirküsünün aslı. 4.2 Denetçi mühendis ve teknik personel için noter tarafından düzenlenen imza beyanının aslı. 5.Diploma ve denetçi belgesi 5.1 Diploma veya yerine geçen belgelerinin asılları veya ibraz edilen asıllarının Bakanlık merkez veya taşra teşkilatı veya belgelerin verildiği ilgili kurum tarafından tasdikli sureti, ile denetçi belgesinin fotokopisi kabul edilecektir. 5.2 Yapı malzemesi laboratuvarı için en az bir adet laboratuvar denetçisi ( kimya mühendisi veya inşaat mühendisi) ve iki adet teknik eleaman (yapı öğretmeni veya yapı teknikeri veya ilgili teknisyen ) bulundurmaları gerekmektedir. 5.3 Zemin laboratuvarı için en az bir adet laboratuvar denetçisi ( jeoloji mühendisi) ve iki adet teknik eleaman (yapı
 
Yukarı Alt