Evdeki sıcak havayı doğal yöntemlerle nasıl tahliye ederim.

Xaray

MB Üyesi
Kayıt
2 Ağustos 2021
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
38
Meslek
İnşaat Mühendisi
Üniv
Mühendis
Arkadaşlar merhaba. evimde mantolama yok akşamları dışarı 25 derece olmasına rağmen evin içi 32 derecelerde oluyor. Evdeki sıcak havayı tahliye etmek için bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.

Kıbrıs'da yaşıyorum Lefkoşa'da çöl iklimine benzer bir hava var yazın gündüzleri hava 40 derecenin üstünde akşamları ise 25 derece ve öğleden sonra hergün rüzgar var. Evim 2 katlı rüzgar alan odalar(batı cephedeki) serin oluyor diğer odaların camları açık olmasına rağmen havalanmadığı için sıcak oluyor. 3 cephedeki dış cephe duvarları sürekli güneşe maruz kaldığı için çok ısınıyor gece boyunca da eve ısı vermeye devam ediyor. Bende evin içindeki sıcak havayı tahliye etmek istiyorum. 2 şey düşündüm uygulamadan önce fikrinizi almak istedim.

1. rüzgar batı cepheden esiyor ben evin üst katında doğu cephedeki wc camını iptal edip 300luk boru tipi dıştan rotorlu kanal fanı koyup evin havalandırmasını sağlamayı düşündüm.

2. Isınan hava yükselir mantığını düşünerek evin merdiven holünden(evin en sıcak ve tavanın en yüksek olduğu bölge ısı burada toplanıyor) yukarıya bir baca yapmak.

Sizce hangisinin neden uygulamalıyım veya başka önerileriniz varmı. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
Yukarı Alt