Evrenin yaratılış sırrı ‘Şişme Teorisi’nde saklı

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Kanada Waterloo Üniversitesi Fizik ve Astronomi Ana Bilimdalı’nda Doktor Mir Faisal isimli fizikçinin liderliğini yaptığı bir bilim insanları ekibi “evreni yaratan bir üstün güç olmadığını kanıtladıklarını,” iddia ediyor.
İngiliz Express gazetesinde yer alan habere göre çalışmalarını sürdüren ekibin başındaki Faisal aynı zamanda İsviçre’de Tanrı Parçaçığı araştırmaları devam eden CERN’de de çalışıyor. “Eğer Tanrı’dan kastınız kendi yasalarını çiğneyen doğaüstü bir süper adamsa, hayır onunla işiniz bitti, ona ihtiyacınız yok.” diyen Faisal ancak “Tanrı’nın muhteşem bir matematikçi olabileceğini” söyledi.

Faisal “Nasıl oldu da yoktan var olduk?” sorusunun yanlış bir soru olduğunu söylüyor. Çünkü onun araştırmalarına göre evren hala yok.

“Yoktan var olan bir şey yok. Evren hala yok sadece daha şık bir şekilde yok.”
Sıfır enerjisini anlamak için ‘Şişme Teorisi’

“Hikayemiz Quantum fiziğinin yasalarıyla başlar, bir sistemin enerjisinin belirli bir zamanda mutlak olarak bilindiği yerde. Yani, temelde bir sistemin sıfır enerjiyle var olduğunu anlamamız sıfır enerjisi olan bir sistem olmadığı için imkansızdır.”

“Temel parçacıklar çok düşük bir enerji içerir ve çok kısa bir süre var olurlar, asıl soru bu temel parçacıkların nasıl bizimki gibi büyük bir evrene dönüştüğünü bulmaktı,” diyen Faisal bu noktada “Şişme Teorisi”ni açıklıyor.
Şişme Teorisine göre 13.8 milyar yıllık evren “en baştaki” küçük enerji patlamasından sonra akılamaz şekilde büyüdü.

Faisal bunu anlayabilmemizi sağlayan enerjinin çok kısa bir zaman dilimi için var olabildiğini söylüyor.
Bunun için de Şişme Teorisi’ni uygulamış. Faisal ayrıca Evren’in negatif yer çekimsel enerji ve pozitif yer çekimsel enerjisinin bir denge kurduğunu ve sıfır toplamına ulaştığını söylüyor…

“Şişme Teorisi’ne göre yoktan var olan enerji hızlı bir genişlemeye giderek bugünkü evrenimizi yarattı. Bu sırada yer çekiminden kaynaklı negatif enerji ve evrenin sahip olduğu pozitif enerji bir dengeye oturdu. Bu sebeple evrenin enerjisi hala sıfırdır.”

Şişme Teorisi’nin daha önce çalışıldığını söyleyen Faisal bu çalışmalara yeni bir boyut getirdiklerini söylüyor.
 
Yukarı Alt