GÖMÜLÜ SİSTEM ALANINDA ÇALIŞMAK MI?(ELEKTRİK-ELEKTRONİK-ENDÜSTRİ-MAKİNE-YAZILIM)

Halilgok723

MB Üyesi
Kayıt
7 Eylül 2017
Mesajlar
33
Tepkiler
7
Yaş
23
Meslek
Elektronik ve haberleşme mühendisliği
Üniv
Karadeniz teknik üniverstesi
3 Mayıs 2019
Merhaba arkadaşlar elektronik ve haberleşme okuyorum gömülü sistemler üzerine kendimi geliştirmek istiyorum. Bu alan hem gelecek için hem ülkemiz için önemli olduğu için hem merakım olduğu için ilgim oldu. Bu alanda çalışan veya uğraşan kişilerden değerli bilgileri öğrenmek isterim ben bu konu için kendi araştırmalarım sonucunda PIC mikrodenetleyicisi ile kendimi orta seviyeye getirdim yazılım kısmında ise c# arayüzü ile PIC e komutlar gönderebiliyorum. Bu alanda uzmanlaşmak için ne yapılabilir? teşekkürler

İlgili tarihte otomatik birleştirildi: 8 dakika önce
26 Mayıs 2019
Tekrardan araştırmalarım sonucunda eğer bu alanda yoğunlaşmak gerekirse geleceğin mesleği şuan pek duyulmasa bile mühendislik bölümü olarakta geçmese bile embedded systems yani gömülü sistem mühendisi, gömülü yazılım mühendisi, buna benzer adlarla anılıp geleceğin mesleği olup elektrik-elektronik ve bunun gibi dallar silinip bu gibi alanların daha çok benimsenmesi, teknolojinin bize sunduğu nimetleri iç yapısını donanımsal ve yazılımsal gerçekleştiriyor. Bende bu alanın hem benim alanım hem sevdiğm meslek olarak gördüğüm için başladım. İlk yazımda PIC ile başladığımı söyledim bu bir başlangıç eğer bu alanda birşeyler başarmak istiyorsak birşeyleri geliştirmeliyiz. Tabiki bu PICden ibaret değil arduino ilede yazılımsal modüller tanıyıp mantıksal bu işlerin daha nasıl yürüdüğünü anlamamız hemde maliyet ve zamandan bizi kazandırıyor genel olarak arduino ve PIC iyi bir başlangıç buraya kadar olan kısmı orta veya üst seviyeye getirebildiysek artık işin daha detayı, ana mekanizmasına inmenin vakti gelmiştir. ARM firmasının üretmiş olduğu mikro işlemciler ve mikrodenetleyicileri ile çalışmaya başlamalıyız. Bu kısım zor, zaman gerektiren, Türkçe az kaynak bulunduran kısım. Ama iyi tarafından bakacak olursak artık bu işin bize hem savunma sanayide hemde iç teknoloji firmalarında artı sağlayacaktır.
Youtube üzerinden de bende bu alanda kendimce bu alanda çalışmak isteyen arkadaşlara destek niyetinde video çekiyorum. Sizde bu sistemde çalışın yada çalışmayın kanala abone olup destek verebilirsiniz. :)
YOUTUBE LİNK==
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
3
 
Yukarı Alt