Google'ın İnsansı Robotu Atlas

Taner Hayret

MB Üyesi
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesajlar
44
Tepkiler
48
Yaş
34
Amerikan teknoloji devi Google'ın 2013'te satın aldığı Boston Dynamics şirketi tarafından geliştirilen 1,75 santimetre boyunda ve 81 kilogram ağırlığındaki Atlas robotu ile bilim kurgu gerçeğe dönüştü.
İŞÇİ GİBİ YÜKLERİ DİZEBİLİYOR

Boston Dynamics, insana en yakın olduğu belirtilen robota ait video görüntülerini yayınladı. Bağlantı kablolarından arınmış ve özgür bir şekilde iki ayağı üzerinde yürüyen Atlas, kapıları açabiliyor ve zorlu doğa koşullarında dengesini koruyarak ilerleyebiliyor. 4,5 kilogram yük taşıyabilen robot, bir işçi gibi bu yükleri raflara dizebiliyor.
HER TÜRLÜ ŞARTTA AYAKTA KALIYOR
googlenin atlas robotu.jpg


Hatta robot, dışarıdan yapılan sert müdahalelere rağmen dengesini koruyabiliyor. Sert cisimlerle kendisine vurulup yere düşürülse bile azimle yeniden kalkıyor ve işine kaldığı yerden devam edebiliyor.
SENSÖRLERLE DENGESİ KORUYOR

Elektrikle çalışan ve hidrolik güçle hareket eden 81 kilogram ağırlığındaki Atlas, alüminyum, çelik ve titanyumdan yapıldı. Bacaklarındaki ve vücudundaki ileri teknoloji ürünü sensörlerle dengesini koruyabiliyor.
ROBOTA İNSANLIKTAN UZAK MUAMELE TEPKİSİ

googlenin atlas robotu seviye atladı.jpg

Videoyu izleyen bazı sosyal medya takipçileri 1,75 cm boyu ve 80 kg ağırlığıyla biraz daha insana benzeyen yeni Atlas robotun insanlıktan uzak muamele gördüğüne dikkat çekti.
 
Yukarı Alt