Güven Çelik Boru - Sondaj Boruları

Durum
Daha fazla cevap için açık değil.

drpseo

MB Üyesi
Kayıt
12 Haziran 2018
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
33
Çelik Sondaj Boruları
Çelik sondaj boruları, petrol ve gaz kuyusu arama, keşif ve çıkarılmasında, sıcak su, buhar, yer altı suları, tuz ve benzeri katı malzemelerinin çıkarılmasında, ayrıca jeofiziksel araştırmalarda kullanılır. Çelik sondaj boruları kullanımlarına göre çeşitlilik göstermektedir. Sondaj boru üretiminde çelik boruların yanı sıra PVC borular da kullanılmaktadır.

Düz Filtreli Sondaj Boruları
Bu tip düz filtreli borular, genellikle masif, kireç taşı, bazalt, andezit, tüf gibi kayaçlarda açılan su kuyularında çamur kaçağı görülen çatlaklı, boşluklu, sulu seviyelerin karşısına yerleştirilerek kullanılır. Bu borular 2 metrelik plaka sacların delinmesinden sonra silindirler ile kıvrılarak boru haline getirilir. Boru haline getirilen sac, kaynatıldıktan sonra eklenerek istenilen boylar elde edilir.

Köprü Filtreli Sondaj Boruları
Köprü filtreli sondaj boruları genelde çakıllı, kumlu, siltli seviyelerin bulunduğu ve bu tarz formasyon yapısına sahip kuyularda su alınabilecek seviyelerin çakıllı, kumlu seviyelerinin karşısına getirilerek kullanılır. Kireçtaşı, bazalt, tüf gibi malzemelerin çatlak, boşluk ve mağaralar gibi çeşitli yollardan kuyu içine dolma durumu gözlenmesi halinde bu tarz borular kullanılmaktadır. Bu borular da plaka halindeki sacların delinmesi ve kaynatılmasının ardından istenilen boylarda elde edilip kullanıma hazır hale getirilir.

Kapalı Sondaj Boruları
Kapalı sondaj boruları, kuyularda yapılan borulama işlemini yüzeye kadar uzatarak filtreli boruların uygun seviyelerde kullanılabilmesine olanak sağlayan deliksiz borulardır. Bu tarz borular, Spiral dikişli ve deliksiz olarak üretilmektedir. Spiral dikişli kapalı sondaj boruları, çelik bandın spiral şeklinde kıvrılarak boru formuna getirilir. Bant kenarlarının içten ve dıştan toz altı kaynak yöntemi ile birleştirilerek istenilen şekilde oluşturulur.

-Güven Çelik Boru
 

firzen

MB Üyesi
Kayıt
19 Aralık 2018
Mesajlar
71
Tepkiler
4
Yaş
33
Meslek
Bİlgisayar mühendisi
Üniv
namık kemal üniversitesi
bilgilendirme için teşekkürler.
 

Denizcn

MB Üyesi
Kayıt
27 Haziran 2019
Mesajlar
43
Tepkiler
2
Yaş
31
Meslek
Çevre Mühendisi
Üniv
İstanbul Üniversitesi
teşekkürler.
 
Durum
Daha fazla cevap için açık değil.
Yukarı Alt