Hall Effect Sensörü

NIGAR Kadir

MB Üyesi
Kayıt
28 Şubat 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Merhaba arkadaslar,

Ben Fransada Institut National des Sciences Appliquées de, elektrik elektronik mühendisligi okuyorum. Ben Hall Effect Sensörü hakinda bilgilenmek için buradayim. Bu konu hakkinda bilgisi veya deneyimi olan varmi ? Iltibata geçebilecegim bir kisi varmi ?

Simdiden çoook tessekur ediyorum arkadaslar.
 

Furkan Gümüş

Makine Yüksek Mühendisi
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
8 Şubat 2015
Mesajlar
146
Tepkiler
213
Meslek
Makine Yüksek Mühendisi
Üniv
KTÜ, Marmara Üniversitesi
Merhabalar,
İletken bir telden akım verildiğinde manyetik alan oluşur. Hall sensörü ile bu manyetik alana yaklaştığında bir uyarı verir. Kullanım alanı geçiş sensörlerdendir. Encoderli motorların konum tespitlerinden yakınlık değiştirme, konumlandırma gibi uygulamalar için kullanılır.
Buradan
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
bilgilerine ulaşabilirsiniz.
 

Ulas Simsek

MB Üyesi
Kayıt
15 Şubat 2015
Mesajlar
8
Tepkiler
8
Hall Effect sersörünün neyini öğrenmek istiyorsunuz? Kullanım alanlarını mı, çalışma prensiplerini mi, malzemelerini mi...?
Ayrıca Türkçe mi, Fransızca mı yazalım? Hangi dili daha akıcı konuşuyorsanız, onu da belirtirseniz seviniriz. Sizin için daha iyi olur.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
N

NIGAR Kadir

MB Üyesi
Kayıt
28 Şubat 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Levitasyonda olan bir kure yapmak için, isterseniz fransizca konusabiliriz.

En faite je voulais concevoir avec mon binôme, un globe en lévitation magnétique. Pour se faire il me faut un asservissement afin de gérer ** position de l'objet en lévitation. Est-ce que le choix du capteur à effet de Hall est il pertinent ? J'ai trouvé des circuits alternatifs mais je ne sais pas quelle est ** solution ** plus optimale. Avez vous une idée sur ** solution que je pourrait adopter ?
Merci d'avance.
 

Jeofizikci

MB Üyesi
Kayıt
23 Şubat 2015
Mesajlar
28
Tepkiler
23
Yaş
34
Meslek
Jeofizik Mühendisi
arkadaşlar başka dillerde konuşmazsak iyi olur aynı sorular tekrar sorulmasın ihtiyacı olan diğer arkadaşlar da faydalanabilsin
teşekkürler
 
Yukarı Alt