Hangi bölümü seçmeliyim lütfen yardımcı olurmusunuz ?

Dovakhin

MB Üyesi
Kayıt
5 Haziran 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
22
Meslek
Öğrenci
Üniv
Yok
Herkese iyi günler iyi bayramlar..

Seneye lise 4.sinif öğrencisiyim. Yıl içinde mess geleceği yönet projesi altında Arduino kodlama eğitimi ve ücretsiz kapsamlı bir set aldım. Şuan boş zamanlarında robotik kodlama öğreniyorum ayrıca makineye çok meraklıyım . Size sormak istediğim hangi bölümü önerirsiniz ? Mekatronik-otomasyon makina elektrik elektronik hepsine ilgiliyim ama kodlayip yapmayı daha çok seviyorum. Boston dynamics gibi işler yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Halilgok723

MB Üyesi
Kayıt
7 Eylül 2017
Mesajlar
33
Tepkiler
7
Yaş
23
Meslek
Elektronik ve haberleşme mühendisliği
Üniv
Karadeniz teknik üniverstesi
İstediğin hem cihazları programlamak hemde o cihazları yapmak buda gömülü sistemler olarak adlandırabilirz Bu alanı merak ediyorsan bir yazımda bahsettim
GÖMÜLÜ SİSTEM ALANINDA ÇALIŞMAK MI?(ELEKTRİK-ELEKTRONİK-ENDÜSTRİ-MAKİNE-YAZILIM)

Henüz Üniversitelerde bu bölüm olarak bulunmuyor. Seçmeli ders olarak veriliyor. Ama geleceğin teknolojisinin büyük sistemler bu alanın bir parçası.
Mekatronik olsun elektrik-elektronik-elektronik ve hab.-makine-endüstri vs mühendisliklerde bu programlama ve devreler temel olarak genelinde ders olarak veriliyor ama kendini geliştirmek üniversitelerden değil senden geçer. bu bölümlerden kendince bir araştırma yap bende mesela elektronik ve hab. okuyorum bende bu alanda kendimi geliştiriyorum. Bu bölümü seçtiğim için bu seferde yazılım bilgim zayıf düşüyor. onuda yine kendi çabalarımla geliştireceğim. Bahsettiğim bu durum diğer bölümlerdede farklı konularda eksik kalabilir
 

Hasan Basri Karakaya

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
79
Tepkiler
92
Meslek
Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
Üniv
K.S.Ü.
İlgi alanlarına bakacak olursak sırasıyla Mekatronik, Elektronik ve Haberleşme, Elektrik-Elektronik ve son olarak ise Makine mühendisliği alanlarını tercih edebilirsin. Artık dijital bir çağdayız. Bu tarz soruları bence ilgili bölümlerin ders içeriklerine bakarak kendinden de yorumlayabilirsin. Kaldı ki her üniversitenin temel dersler dışında ders içerikleri bile aynı durumda değil. Dolayısıyla kendi ilgi alanını yapacağın analizler sonucu belirlemende fayda var. Tavsiyem yukarıda sıraladığım bölümleri okumayı düşündüğün üniversitelerin web sayfalarından ders içeriklerine bir göz atıp o şekilde karar vermen olacaktır.
 

Seçkin Şenol

Özel Üye
Kayıt
31 Temmuz 2016
Mesajlar
155
Tepkiler
73
Yaş
54
Meslek
Elektr./Elektronik Mühendisi & Software Developer
Üniv
Elektr./Elektronik Mühendisi
Merhaba Dovakhin.

Yapmak istedigin seyler icin mekanik+elektronik+yazilim lazim.

Bu durumda en iyi secenek mekatronik bence.
Cünkü hem elektronik hem de mekanik bilgisine burda ulasirsin.

Bunun yanisira programlama dili ögrenmek zorundasin, önerim: Python, C#, C, C++.

Basarilar.
 
Yukarı Alt