IEEE THKÜ Öğrenci Kolu

celebi.ieee

MB Üyesi
Kayıt
16 Aralık 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
27
Üniv
Türk Hava Kurumu Üniversitesi

Türk Hava Kurumu Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu, temelleri ve kuruluşu 2013 yılında başlayan ve tam olarak aktifleşmesi 2014 yılında gerçekleşen; Türk Hava Kurumu Üniversitesinin En Büyük ve Aktif Topluluğudur.

Resmi bir IEEE yapılanması olan IEEE THKÜ "Yıldızlara Ulaşana Kadar" teması ile Türkiye'de Mühendislik ve Teknolojinin üst noktalara gelmesini hedefleyen ve projelerini yenilikçi teknoloji projeleri olarak gerçekleştiren bir Öğrenci Kolu'dur. IEEE THKÜ Öğrenci Topluluğunun gerçekleştirdiği ve hedeflediği amaç ve vizyonlar şunlardır:
  • Türk Hava Kurumu Üniversitesinin En İyi Topluluğu olmak: IEEE THKÜ Öğrenci Topluluğu 2015 yılı itibari ile rakip Öğrenci Toplulukları ile arasındaki farkı artarak açmış ve Türk Hava Kurumu Üniversitesinin En Aktif Öğrenci Topluluğu olma ünvanını eline almıştır. Aynı Günde 2 farklı ve tam kontenjan alan etkinlik yapabilecek Aktiflik ve Büyüklüğe erişen IEEE THKÜ, rakiplerinin hedeflerinden daha yükseğe çıkmış ve yükselmeye devam etmektedir.

  • Türkiye Yapılanmasının En İyi Topluluğu Olmak: Hali hazırda bulunduğu Üniversitesnin açık ara fark ile En İyi topluluğu olan IEEE THKÜ, bir sonraki rota olarak hedefini Türkiye Section'una çevirmiş, azim ve gayret ile çalışmalarına devam etmektedir. Profesyonel İdari ve Yönetim Kurulu hali hazırda IEEE içi ve dışı bir çok topluluğa; Tanıtım, Pazarlama, Sponsorluk, Eğitim, Etkinlik ve Proje alanlarında Danışmanlık yapan IEEE THKÜ güçlü ekibi ile IEEE Türkiye Yapılanmasını daha ileriye taşımak için çalışmalarına devam etmektedir.

  • Region 8'te En İyi Topluluk Olmak: İdari ve Yönetim Kurullarının IEEE Day ve IEEEXtreme gibi Uluslararası Organizasyonlarda gerçekleştirmiş olduğu başarılı performans herkes tarafından takdirle karşılanan IEEE THKÜ; Dış Ülke yapılanmalarına Danışmanlık verebilecek seviye erişmiş bulunmaktadır. 8. Bölge'de bir Türk Öğrenci Kolu'nun ismini duyurmak bizim için büyük bir onurdur.

  • Başarılı ve Topluma Faydalı Öğrenciler: IEEE'nin en büyük amacı olan "İnsanlık için daha iyi yarınlar" bırakma düşüncesi IEEE THKÜ Ailesinin temelini oluşturmaktadır. Topluluk içinde, Eğitimde ve Sosyal Hayatta başarılı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen IEEE THKÜ bu amaçta eğitim ve çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.

  • Havacılık İçin Daha İyi Bir Teknoloji: Türkiye'nin ilk Havacılık Üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesinin amaç ve vizyonuna uygun etkinlik ve projeler çıkarmaya çalışan IEEE THKÜ; Projelerini Havacılık, Elektrik ve Robotik alanlarında yoğunlaştırmıştır.
IEEE THKÜ Ailesi Üretme ve Geliştirme odaklı bir topluluk olup, üretim ve projelere daha çok ağırlık vermiş durumdadır. 30'u aşkın proje ile devam eden IEEE THKÜ ailesi bu rakam ile Türk Hava Kurumu Üniversitesinde kırılması zor bir rekoru elinde bulundurmakta. IEEE THKÜ bı yıl itibari ile 700'den fazla topluluk üyesi almış olup, bunların 150'den fazlası Aktif Üye olarak görev almaktadır. Bu rakam Türk Hava Kurumu Üniversitesinin yaklaşık %20'sini kapsamaktadır.
 
Yukarı Alt