İnşaat Mühendisliği ve Gençler

psychonaut

MB Üyesi
Kayıt
10 Kasım 2017
Mesajlar
5
Tepkiler
1
Yaş
30
Üniv
Eskişehir Osmangazi Üniversite
Türkiye için konuşuyorum. Ben hala mesleğin ölümüne savunulmasını anlamıyorum. Titanik'teki orkestra gibi bazı insanlar bu konuda, meslek bitik kabul edilmesi lazım. Bir mesleği öğrenmeye değer yapan etmenlerin başında mesleği sevmekten önce onun kişiye getirileri gelir. On yıllık bir inşaat mühendisi 3000, 3500 ancak kazanıyorsa o meslek meslek değildir. Piyasada yeterince vakit geçirilerek öğrenilebilecek bir meslek için 4 yıl üniversite okunuyor ve getirisi sadece imza hakkı. Sonuçta oda rakamları, istatistikler ortada birçok işsiz bir o kadar da asgari ücretle çalışan inşaat mühendisi var. Birçoğu polis oluyor. Artık şu mesleği övmeyi bırakın ve yabancı dil önemli demeyi de. İşveren daha Türkçe'yi elementary seviyesinde konuşamazken hem de. Çevrenizdeki gençlere, öğrencilere bu mesleği önermeyin, sadece hayatlarını karartırsınız.
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Hayatta her şeye para getirisi olarak bakmamak gerektiğini düşünüyorum. Bazı insanların hayalleri vardır. Mesela öyle bir inşaat mühendisi olursun ki sürekli gökdelen projelerinde çalışırsın veya öyle bir hayalin vardır ki büyük köprüler de havalimanlarında çalışırsın. Ama diğer dediklerine katılıyorum. Mahalle arasında yapılan 4 katlı binalarda kine mühendislik denemez. Ama bu kadar da karamsar olmamak gerektiğini düşünüyorum.
 

mscelikbas

Ne Mutlu Türk'üm Diyene !
MB Üyesi
Kayıt
2 Eylül 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
40
Meslek
İnşaat Mühendisi
Üniv
Adnan Menderes Üniversitesi
Emir KALYONCUOĞLU'na katılıyor ve hangi meslek grubunda olursa olsun kişinin kendi yeterliliğinin önünü açabilecek en önemli değer olduğunu düşünüyorum. Bilenle bilmeyen bir olur mu hiç? Diğer yandanda ezberci zihniyetin mezunlarıyız. Her ne kadar mühendis olsakta bu yazgı değişmeyecek gibi :)
 
Yukarı Alt