Emir Kalyoncuoğlu

Profil mesajları Son aktiviteler Gönderiler Kazanılan Madalyalar Hakkında

  • Hocam merhabalar üniversite sınavına hazırlanan biri olarak mühendislik bölümü düşünüyorum fakat o kadar çok bölüm var ki adeta kayboldum. Bu konuda bana yardımcı olmanızı umuyorum.Yazılım müh. Bilgisayar müh. Ziraat müh. Makine müh. Endüstri müh. Mekatronik müh. ve Tekstil mühendisliği dalları cazip geldi.Kişisel tercihleri bir kenara bırakırsak sizce hangi dalda iş bulma olanakları daha iyidir?
    A
    AhBirBilsemKişisi
    Zira bazı bölümlerde iş bulmak için yurt dışına çıkmalısın diyorlar.
    Emir Kalyoncuoğlu
    Emir Kalyoncuoğlu
    Merhaba,
    Geleceğin mesleği olarak bakarsak yazılım mühendisliği diyebilirim. Ancak buradaki önemli nokta sen o mesleği sevebilecek misin? Yazılım sektörü hakkında tanıdığım insanlardan gözlemlediğim kadarıyla bir yazılım için saatlerce uğraşabiliyorlar. Buradaki kilit soru sen sıkılmadan o işin başında durabilecek misin?
    Emir Kalyoncuoğlu
    Emir Kalyoncuoğlu
    Yukarıda yazdığın bölümlerin çoğu gerçekten mühendislikte geçerli bölümler, hangisini okursan oku senin sevip sevmemenle başarı gelecektir.
    Kişisel tercihleri kenara bırakırsak yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve makine mühendisliği benim ilk 3 tercihim olacaktır.
    Detaylı soruların olursa mail adresimden bana ulaşabilirsin.
    emirkalyoncuoglu1994@gmail.com
    EMİR HOCAM OTOMATİK KONTROLDE Bİ SORUDA SIKINTI YAŞADIM MAİLDE ATTIM SİZE YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ??
    Selamün aleyküm ben bitirme ödevi olarak patates soyma makinesi protatipini yapacağım da
    ne konularda hesaplar yapacağım konusunda net bir fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim...
    Emir Kalyoncuoğlu
    Emir Kalyoncuoğlu
    Patates soyma makinesinde hassaslık önemli olacaktır. Mukavemetle ilgili hesap yapmana gerek kalacağını sanmıyorum.
    Makinenin hassas çalışmasını sağlayabilmek için toleranslara dikkat etmelisin. Milimetreler senin makinen de çok fazla önemli olacak.
    ahmet4232
    ahmet4232
    Mesela ne tip hesaplamalar yapılmalı öncelikle motor seçimi doğru yapmalıyım diye düşünüyorum motor seçildikten sonra ne yapılabilir ki :)
    Merhaba Emir Bey, ben makine mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim.Bahar döneminde 2 adet seçmeli ders seçmem gerekiyor.
    -Malzeme Bilgisi 2
    -Sistematik konstrüksiyon
    -Bilgisayar Tümleşik Üretim
    -Deneysel Sistemlerin Tasarımı
    -Yapısal Deformasyon Ve Gerilme Analizi
    -Sonlu Elemanlar Metoduna Giriş
    -Robotlar
    dersleri bulunmaktadır.Hangi dersi seçmemi tavsiye edersiniz?
    Emir Kalyoncuoğlu
    Emir Kalyoncuoğlu
    Açıkçası hepsi çok güzel dersler gibi gözüküyor. Hangi alanda ilerlemek istiyorsan söyle ona göre dersleri seçeyim istersen. Yoksa bu saydığın derslerden çoğunu öğrenmek isterdim ben açıkçası. :)
    ahmet4232
    ahmet4232
    Selam bende makine son sınıf öğrencisiyim SDÜ de ben gerilme analizi ve ANSYS derslerini almıştım almamdaki sebep iş hayatımda ve özellikle cv yazılacak önemli bir program bilgim olsun istiyorum ama kolay geçmek için DST ve robotlar dersini alabilirsin
    ABİ LİNKLERİ ATTIM BENİM İÇİN YORUMLARMISIN?
    Emir Kalyoncuoğlu
    Emir Kalyoncuoğlu
    Kardeşim müsait değildim hafta sonu cevap veremedim.

    Bana soracak olursan fikrim hala aynı imalat teknolojileri - 3 hem içerik olarak daha dolu gözüküyor hemde diğer dersleri iş hayatında da öğrenebilirsin ama imalat teknolojileri - 3 daha temel bilgiler ve bunları öğrenerek başka alanlarda da kendini geliştirebilirsin.
    Hasan Dumanlı
    Hasan Dumanlı
    Anladım abim teşekkür ederim yorumlarin için allah razı olsun.
    SELAMIN ALEYKUM ABİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 2. SINIF ÖĞRENCİSİYİM İLK DEFA SEÇMELİ DERS ALACAĞIM İÇİ KARARSIZ KALDIM SENCE İMALAT TEKNOLOJİLERİ-3 KESİCİ TAKIM TEKNOLOJİLERİ APARAT TASARIMI TOZ METELURJİSİ DERSLERİ ARASINDAN HANGİSİNİ SEÇERSEM BANA DAHA YARARLI OLU(İMALAT 1 VE 2 DERSLERİNİ 1. SINIFTA ZORUNLU OLARAK ALMIİŞTIM)
    Hasan Dumanlı
    Hasan Dumanlı
    Kesme kalıpları tasarımı, Kalıp setleri, erkek kalıp elemanları, dişi kalıp elemanları, Kontrol aparatları ve fikstürleri, İş kalıbı ve fikstür tasarımı, İş kalıbı bağlama elemanları, Örnek bağlama aparatları projesi
    Hasan Dumanlı
    Hasan Dumanlı
    Hasan Dumanlı
    ABİ DERSLERİN HAFTALIK KONULARINI AYRIYETEN FAKÜLTENİN DERS İÇERİKLERİNİ ANLATAN KISIMDAN DERS İÇERİKLERİNİ ATTIM....

    YORUMLARINI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER
    Merhaba size bir sorum olacaktı...
    Makine mühendisi olmak istiyorum ve otomotiv alanının motor başlığında görev üstlenmek istiyorum, oto yedek parça dükkanımız var burada çalışmak bana ne tür katkılar sağlar, sizce üniversitede hangi alanlara odaklanmalıyım ve hangi yeteneklerimi geliştirmeliyim.. Şimdiden ilginiz için teşekkürler..
    Emir Kalyoncuoğlu
    Emir Kalyoncuoğlu
    Merhaba, yedek parça dükkanında bulunmak parçaları tanımanı sağlar orası kesin. Eğer o parçaların nasıl üretildiğini, ne işe yaradıklarını sorgularsan verimli bir çalışma olur. Bunun dışında okuduğun okulun otomotiv ile ilgili iş yapan (herhangi bir araç yapan) kulübü varsa burada bulunman sana çok fazla şey katar. Hangi şeylere odaklanmak gerektiği konusunda çok fazla bilgim yok çünkü otomotivci değilim ne yazık ki.
  • Yüklüyor…
  • Yüklüyor…
  • Yüklüyor…
  • Yüklüyor…
Yukarı Alt