İnşaat Mühendisliği

athenal51

MB Üyesi
Kayıt
31 Aralık 2015
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
26
Meslek
İnşaat Mühendisliği
Üniv
ESOGÜ
İnşaat mühendisliğini ve geleceğini nasıl görüyorsunuz?Sektördeki mühendislik fazlalığı yeni mezunu nasıl etkiler?İş bulmada üniversitenin önemi nedir ? Herkese teşekkürler :))
 

Serkan Yazak

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
3 Mart 2015
Mesajlar
70
Tepkiler
63
Meslek
Makine Mühendisligi
Türkiye'de yeni mezun mühendislerin genel anlamda malesef hak ettiklerini bulamamasi gibi bir gercek var. Bunu yalnizca insaat müh. ile sinirlandirmak yanlis olur. Neredeyse bütün mühendislik bölümlerinde böyle oldugunu düsünüyorum, tabi istisnalar kaideyi bozmaz. Bu sebeple bence bölüm olarak ayirt etmekten ziyade o bölümü bitirmis bir mühendisin kendisine maksimum düzeyde ne katabilecegini düsünmesi gerekir. Eger makine mühendisiyse Catia, AutoCad, Solidworks gibi cizim programlarini bilmesinin yaninda, cok iyi bir ingilizcesinin olmasi ve 2. bir dile sahip olmasi, aktif olarak mesleki projelere katilmis olmasi, bildigini kanitlayabilmesi iyi yerlere gelebilmesinin en büyük anahtaridir.Zaten tecrübeli mühendislerin de vurguladigi temel seyler bu cercevede sekilleniyor. Elbette ODTÜ vs. gibi bir üni. mezunu olmak avantaj saglar genelde. Ama emin olun orayi bitirmis kisiler de zaten bu saydiklarimdan daha az bir sey yapmamis oluyorlar.
 
Son düzenleme:

BurakAktas

MB Üyesi
Kayıt
11 Şubat 2016
Mesajlar
5
Tepkiler
5
Merhaba
Serkan Yazak'ın da bahsettiği gibi, en önemli nokta kendini geliştirmek için çabalamak, kovalamak... Aslında bu her durum için geçerli. Mesleğini seven ve bu doğrultuda emek harcayıp, kendini geliştirmeye çalışan herkesin yer edinebileceğini düşünüyorum.
 

mehmetr

MB Üyesi
Kayıt
1 Kasım 2016
Mesajlar
9
Tepkiler
2
Yaş
33
Meslek
inşaat mühendisi
inşaat mühendisliğinin şuanda iş durumu iyi..ama herşey sizin kendinizi geliştirmenize bakar..hem sahada hem ofiste kendinizi geliştirin..hiç bir bilgiyi önemsiz görmeyin..
 
Yukarı Alt