inşaata geçmelimiyim?

Muh00

MB Üyesi
Kayıt
23 Mart 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
27
Üniv
Cumhuriyet üniversitesi
Merhaba.Şuan hazırlık okuyorum elektrik elektronik mühendisliğinde ve ders içeriklerine baktım ve hadi 1.sınıf kolay duruyor peki 2.3.4. Sıñıflarda ne yapacam ben çok zor duruyorlar .Kütüphaneden devre analizi kitabı alıp baktım hiç anlamadım ve karışık geldi .Kendim çok çalışkan biri sayılmam inşaat mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum ne yapmalıyım fikir verirmisiniz?diğer öğrencileri düşünüyorum onlar yaparsa benim hayli hayli yapıyor olmam lazım diyorum ama zor olursa yarıda bırakmak istemiyorum baştan inşaata geçiyim diyorum.bayağıdır bunları düşünüyorum aklım karıştı.
 

Volkan Ünal

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
18 Şubat 2015
Mesajlar
141
Tepkiler
87
Meslek
Öğrenci
Bence düşünce tarzınız yanlış şöyle ki , örneğin birinci sınıftaki bir çocuğa 5.sınıf matematik kitabını götürsen muhtelemen çok fazla bir şey anlamayacaktır.Devre analizi kolay bir ders 3.sınıf birisi olarak bunu söyleyebilirim.Bölümde zor dersler de var elbet , mesala inşaat mühendisliğinin bir kitabını alıp alan derslerinden birisi olmak şartıyla , açıp baktığında muhtemelen yine çok fazla bir şey anlamayacaksın.Bölüme devam edip etmeme kararını derse göre değil de , ne yapmak istediğine göre karar verirsen daha iyi olur diye düşünüyorum.
 

vocalize

MB Üyesi
Kayıt
27 Aralık 2016
Mesajlar
39
Tepkiler
8
Yaş
26
Bence yanlış düşünüyorsun şimdiden bölüm adına böyle bir analiz çıkarman bölüme ön yargıyla başlaman baştan kaybettirir önündeki derslere bakmalısın dereyi görmeden paçayı sıvama
 

Maksut İnce

MB Üyesi
Kayıt
8 Ekim 2016
Mesajlar
18
Tepkiler
2
Yaş
29
Meslek
Makine mühendisliği öğrencisi
Üniv
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Ön yargılı davranmak yerine herşeyi zamanında yapıp kendini sevdiğin hayal ettiğin alana yönlendir. Zor diye bir şey yok. Yeter ki iste gerisi gelecektir.
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
Şimdi yukarıda ki arkadaşlara katılıyorum ama bir kaç bir şey eklemem gerekiyor.

Öncelik ile @Maksut İnce ve @Volkan Ünal arkadaşlarında dediği gibi ön yargılı yaklaşmışsın. Yaklaşımın şu şekilde olsaydı sana hak verirdim ama şuanda o hakkı veremiyorum. Bölümün ne işler yaptığını araştırmış ve arkadaşlar benim bu bölüme ilgimin olmadığını fark ettim deseydin, tamam derdim olabilir. Yalnız, bölüme ilgin var ama ileri ki derslere bakarak zor olup olmadığına karar verecek seviyede olamaya bilirsin. Konuya hakim değilsin.

İnşaat'ı kolay mı zannediyorsun ? :) Mühendislik her zaman zordur. Kolay mühendislik yoktur.

Seninle şöyle bir paylaşım yapayım.

Makine, İnşaat, EEM, Bilgisayar vs. bir çok mühendislik hepsi bir birinden güzel dallar. Bu noktada senin hangi bölüme ilgin olduğunu bulmak ve kendini o alanlar iyi geliştirmen gerekiyor.

Dilersen şöyle bir yol izleyelim,
  • Temiz bir defter çıkar
  • İlk önce hangi mühendislikler var, bunları not al
  • Bu bölümlerin için temiz sayfalara ne iş yaptıkları, gelecekleri gibi notlarını çıkar
  • Sonuç : En son ilgi duyduğun alanı yaz :)
Bunlara iyi karar ver, senin kararın bu, kimseyi bundan dolayı suçlama ilerde. İyi düşün iyi karar ver.
Eğer arasında kaldığın olursa işte o zaman sor sorularını. Uygunsa başlayalım istersen, yardımcı olurum her zaman.
Başarılar.

Dikkat: Ne olursa olsun, kararı sizindir. Hiç bir şekilde hayatınıza dokunmak istemiyorum. Sadece tavsiyedir.
 

abdullah abdullah

MB Üyesi
Kayıt
3 Nisan 2015
Mesajlar
16
Tepkiler
2
Yaş
34
Hangi bölümü seviyorsan o bölüme git tabi bu senin hangi konuda yetenekli olduğuna bağlı. Eğer o bölümle ilgili hayallerin varsa o bölümü oku. Hayallerini gerçekleştirmek istiyorsan uyanman gerekir. Hayal kurarken inşaat malzemelerin sağlam olsun yoksa bina yıkılır yazık olur... Çift anadal gibi niyetin varsa onu da yapabilirsiniz. Ben makine mühendisliği ve inşaat mühendisliğini okuyorum.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
M

Muh00

MB Üyesi
Kayıt
23 Mart 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
27
Üniv
Cumhuriyet üniversitesi
İnşaatda kara verdim ammavelakin yurtta kalma işine alışırmıyım bilmiyorum.
 
Yukarı Alt