İstemediğin Bir bölümü hayatının sonuna kadar okumak ?

Shannara

MB Üyesi
Kayıt
10 Ekim 2016
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
26
Meslek
Hayalperest
Üniv
Dünya
Merhaba mühendis beyinler formunda ki degerli arkadaslarim,Abilerim,Ablalarım benim bir sorunum var ve sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Sorun şu ben bu yıl liseden yeni mezun oldum ve hedefimde Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümüydü ve bu sadece basit bir hedef değildi bunu gercekten istemistim ve çabalamıştım ama sınav sonuçları moralimi bozdu istedğim gibi olmadi bende tercih vermiyecem 2.senemde daha iyi calısıp kazanırım diye düşündüm ve bunu yapmaya karar verdim ancak ailem araya girdi ve tercihlerime müdahale ettiler ve sonuç olarak Ağrı İbrahim Çeçen İlk ve Acil Yardım (paramedic) bölümünde okuyorum ve istemediğim bir bölümde istemediğim şeyleri yapıyorum bu çok kötü birşey,boş zamanlarımda kütüphanede biyoloji ile alakalı kendi kendime araştırmalar yapıyorum kitap okuyorum,ancak hayatımın sonuna kadar istemediğim işi yapmak istemiyorum kimse istemez... Size sormak istediğim şey ; Bu nokta da ne yapmam gerektiğidir ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 

Roark

MB Üyesi
Kayıt
11 Ekim 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
35
Okula gidiyormuş gibi yapıp hatta okula gittiğinde bile tekrar sınava çalışabilirsiniz
Kazandığınıl takdir de ailenin karşısına çıkıp bakın ben kazandım. Dediğinde geri cevireceklerini dusunmuyorum o yüzden dediğimi bir düsün :) emin ol aynı durumları yaşıyoruz ben daha şiddetli şekilde :)
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
@Shannara Bir bilgisayar mühendisi olarak istediğin bölümü hayranlıkla karşılıyorum. Gerçekten güzel bir bölüm, tabi iş imkanı nedir o konuda bir bilgim yok. Benim de böyle konulara ilgim var. İleri de kısmet olursa bir yazılım geliştirerek birleştirmek istiyorum, bu tür konuları.

Asıl meseleye gelecek olursak, açık ve net bu sene tekrar çalışacaksın. Şimdi şöyle devam edeyim kararlarını kendin al. Burada yazabiliriz ama ileride keşke dediklerini yapmasaydım bir duruma düşme.

Tabi bölümler arası yatay geçişte oluyor. Onuda araştır. O bölüme yatay geçiş yapabiliyor musun veya Çap yapabiliyor musun. Bunlar olursa da iyi olur. İyi araştır.

Öncelikle aileni al ve konuş, olabilir böyle şeyler onlarda emin ol ki senin iyiliğini istiyor. İleride farkına varacaklardır ama şimdiden el at. Bu sene tekrar hazırlan derim. Eğer ailen izin verirse ki zorla, üniversiteyi iptal et. Ama planlarını iyi yap. Hazırlandıktan sonra aynı bölüme düşme. Kazanacak ve çalışacaksan iptal et.

Buna ailen ile kendin karar vermelisin. Neden üniversiteden ayrıl diyorum, üniversite çok zamanını yer benden söylemesi.

Tabi en en en önemlisi Moleküler Biyoloji ve Genetik ile ilgili Erasmus yap. Şiddet ile tavsiye ediyorum.

Yolun başında kararını ver. Ya boyun eğ bölümüne. Yada ben çalışıp kazanıcam de ama gerçekten çalış emin ol ki böyle bir bölümde okuman benide mutlu eder. Ülkemiz ve senin gibi gençlerimiz için umut ışığı.

Başarılar :) .
 
Konu sahibi
Konu sahibi
Shannara

Shannara

MB Üyesi
Kayıt
10 Ekim 2016
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
26
Meslek
Hayalperest
Üniv
Dünya
güzel yorumun için teşekkür ederim. Ben araştırdım yatay geçiş yapamiyorum o bölüme paramedikten.fakat şuan ki amacım okulu bırakmak değil çünkü bu bölüm hayalim de ki bölüm olmayabilir fakatbu ailemin hayaliydi bunu yıkmak istemiyorum o yüzden dediğiniz gibi kararlı bir şekilde çalışacam ve bu bölümü bitirdikten sonra belli bir yetkinliğe ulasacağı mı varsayıyorum bu şekilde devam edersem istediğim bölümü kazanmış olurum ilerde .yorumlarınız için teşekkkür ederim iyi forumlar.
 
Yukarı Alt