İTÜ ROVER TAKIMI Mars'ın Yeni Nesil Araçlarını Tasarlıyor!

turkero

MB Üyesi
Kayıt
8 Kasım 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
1
Yaş
30
Üniv
İTÜ
XdVo4j.jpg

nEzgRa.jpg
İTÜ MARS’I KEŞFEDİYOR
İTÜ bünyesinde toplanmış bir öğrenci topluluğu olan İTÜ ROVER TAKIMI Mars’a keşif ve araştırma amaçlı robotik araç geliştiriyor. Operatörsüz kontrol edilebilme, kimyasal ve biyolojik analiz yapabilme, kayaç ve toprak örnekleri toplayıp görsel verilerle raporlayabilme gibi zorlu görevlerin üstesinden gelebilen gezegen keşif aracının (Rover) tasarımı İTÜ bünyesindeki çeşitli fakültelerden bir araya gelmiş, farklı disiplinlerden öğretilere sahip, birçok başarılı ekipte kendini kanıtlamış öğrenciler tarafından tasarlandı.
Kim bu vizyonlu gençler diyerekten sizler için bu takım hakkında kısa bir araştırma yaptık.
İTÜ Rover Takımı’ndan önce Arı Teknoloji Geliştirme (ARIGE) Kulübü olarak 2014 yılında ARISAT takımı ile Cansat Model Uydu yarışmasına katılıp dünya birinciliği elde etmiş ve yine ARIGE olarak 2016 yılında RobotChallenge yarışmasında ilk üç dereceyi de diğer tüm takımları geride bırakarak elde etmiştir.
İTÜ Pars Roket Takımı ile IREC yarışmasında başarılar elde etmiş ve İTÜ Sci-X Hyperloop Takımı ile Amerika’da Space-X’in düzenlediği Hyperloop yarışmasında ülkemizi temsil etmiştir.
Böylesi başarılara imza atmış ekip üyelerini bir arada bulunduran bu yeni takımın, Türkiye için gururlandırıcı hedefleri var. Şimdi bir de hedeflerine göz atalım;
University Rover Challenge (URC) Mars Society tarafından her yıl Amerika Birleşik Devletleri'nin Utah eyaletindeki Mars Desert Research Station'da (MDRS) gerçekleştirilen, üniversite öğrencilerinin tasarladıkları roverlar ile yarıştıkları uluslararası bir yarışmadır. İTÜ ROVER TAKIMI’nın hedefi ise dünyanın en iyi üniversitelerinin yarıştığı bu uluslararası yarışmaya Türkiye’den katılan İLK TÜRK TAKIM olmak ve ülkemizi başarıyla temsil etmektir.
Yarışmaya katıldıklarında bunun dünya çapında yankılanacağını ve ülkemizin uzay çalışmaları konusuna olan gelişimini tüm dünyaya göstereceklerine inanıyorlar.
Tasarımı tamamlanan roverın üretimi için kolları sıvayan takım üyeleri, maddi yetersizlikler sebebiyle üretim aşamasında hız kaybettiklerini düşünüyorlar. Yine de heyecanlarını ve umutlarını kaybetmeyerek “Her şekilde, bu rover tamamlanacak ve yarışmada başarıya ulaşacak” diyerek azimli olduklarını bir kez daha gösteriyorlar.
Türkiye olarak bize düşen görevse; bu azimli ve başarılı gençlerin tabiri caizse ellerinden tutmak ve bu başarılarında destekçileri olmaktır.
Bu gençlere destek (Sponsor) olarak sizin de bu güzel projede tuzunuz olsun.

İletişim için:
ituroverteam@gmail.com
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.

6mgYD9.png
 
Yukarı Alt