Jet Motorlu Drone İçin Proje Başlangıcı

albatros55

MB Üyesi
Kayıt
9 Ağustos 2017
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
27
Üniv
Sinop makine
Merhaba, makine 2.sınıf öğrencisiyim bu sene için proje tasarlayıp hayata geçiricez bunun için sizden yardım almak istiyorum.

Tasarlayacağımız proje jet motorlu drone, maksadımız hem jet motorunun çalışma perensibini yaparak öğrenmek ve bu motorlar hakkında teknik bilgiyi anlamak. Drone tasarım bizim için ikinci planda.
Hoca bizden proje için nasıl yapılacağına dair bilgi vermemizi istiyor kafamda birkaç şeyler var ama birde size sormak istiyorum.

Drone için hangi tür jet motorları kullanılır çünkü farklı çalışma prensiblerine dayanan jet motorlar var faydalı yük taşımak ve drone lar için hangi tür jet motorları kullanmamız gerekir.

Jet motor türünü belirledikten sonra o motorda kullanılacak mekanik sistemler nelerdir ? örneğin türbin, şaft, yakıt deposu, kompresör türleri ve bağlantı şeması.

Ve testler için hangi materyaller ve programlar kullanılır. Jet motordan en iyi verimi almak için hangi matematik ve fizik formullerinden yarallanmamız gerekir.

Bu sorularıma yanıt bulabilirsem proje başlangıç için gerekli bilgileri sahip olmuş olurum ve bu bilgileride hocayla paylaşma imkanım olur. Bu konular hakkında en az bir bilgisi bile olan yorumda bulunabilir mi benim için çok önemli teşekkürler.
 
Yukarı Alt