Kendi Kendini Kullanan Arabalar

Serkan Yazak

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
3 Mart 2015
Mesajlar
70
Tepkiler
63
Meslek
Makine Mühendisligi
Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı 5 – 15 Mart tarihleri arasında meraklılarına en son teknolojileri sunuyor. 130 yeni modelin tanıtıldığı ve 700 binden fazla ziyaretçinin akın ettiği fuarın en ilgi çeken aracı Budii oldu.

İsveç otomobil firması Rinspeed tarafından üretilen Budii, sürücü ve otomatik pilotun ilişkisini farklı bir boyuta taşıyacak. Bilgisayar yardımıyla kullanılacak olan Budii otomobiller, tehlikeyi sezerek aracı durdurabilecek. Rinspeed CEO’su Frank Rinderknecht aracın gelecekteki kendi kendini kullanan otomobillere doğru atılan büyük bir adım olduğunu belirtti:

“Bu yeni bir teknoloji ve biz bununla yaşamayı öğreneceğiz. Tıpkı 20 yıl önce internet teknolojisinde olduğu gibi biraz ürkmemiz normal. Ancak günümüz gençliği internetten başka bir şey bilmiyor. Yani bu bir nesil sorunu, teknolojiye adaptasyon elbet gerçekleşecek.”

Budii, otomobilin dışında bulunan özel kameralar ile olası tehlikeleri tespit ediyor ve hava şartları ile trafiği izleyerek gidilecek en iyi rotayı kendi belirliyor.

İtalyan üretici ED’in son buluşu Torq ise elektrikli kendi kendini kullanan araçların oldukça spor bir modeli olarak karşımıza çıkıyor. Alçak yapıya sahip spor görünüşlü araba, bir şehir otomobili değil, aksine güçlü motoruyla hız yapmaya elverişli.

Volkswagen ise 4 kapılı, üstü açık hibrit modeliyle beğeni topladı. Sport Coupe GTE isimli araç bir turbo V6 benzinli ve iki elektrikli motoruyla esnek,yumuşak ve rahat bir sürüş vaat ediyor.

Aracı Volkswagen tasarım ekibinden Tobias Suhlmann anlattı:
“Arkamızda 4 kapılı, hibrit motorlu bir spor
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
duruyor. Aracın silüetine bakarsanız oldukça yumuşak hatlara sahip olduğunu görebilirsiniz. Arabanın arkasına doğru inen dinamik kıvrımı sanki otomobilin kaslı postürünü temsil ediyor.”

Kaynak: Euronews Türkçe

 
Yukarı Alt