Koç-ODTÜ-Boğaziçi

Sizce Hangisi

  • Boğaziçi

    Oylar: 1 14,3%
  • ODTÜ

    Oylar: 4 57,1%
  • Koç

    Oylar: 2 28,6%

  • Seçmen sayısı
    7
  • Poll closed .

Ritzy

MB Üyesi
Kayıt
13 Temmuz 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
25
Öncelikle herkese Merhaba. Ben tercih döneminde olan bir öğrenciyim. Mühendis ve mühendis adayları ağabeylerim/ablalarım başta olmak üzere biraz yardıma ihtiyacım var. Lys'den güzel bir puan aldım (Mf4 1601.yim). Makine Mühendisliği okumayı düşünüyorum. Üniversite seçiminin önemli olduğunu düşünüyorum.

Belki puanım Boğaziçi'ne tutmayabilir farkındayım, fakat tercih edersem gitme ihtimalim de yüksek. Boğaziçi için aklımda bir kaç soru var. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olduğu doğru, fakat bir mühendislik için imkanlarını ODTÜ ile karşılaştırsak dayak yer mi? Alacağım eğitim o sıralamaya değer mi? Yoksa puanın yüksek olması isminden mi?

ODTÜ ise teknik bir üniversite. Gezmedim görmedim fakat Türkiye'de mühendislik okumak için yapılmış en iyi üniversite izlenimi var gözümde. Peki bu vizyonu puanı bir kenara bırakıp oraya gittiğimde beni pişman eder mi?

Bu listeme Koçuda ekliyorum. Çünkü bu ikisinden ayrı olarak özel bir üniversite. Maddi imkanlarının daha çok olmasını beklerim(Burs-Proje vb.) Peki Koç diğer iki üniversiteyi göz ardı etmeye değer mi?

Peki ben ne istiyorum?
-Tabiki iyi bir eğitim kadrosu,
-Derste gördüklerimi pratikte uygulayabileyeceğim/inceleyebileceğim lablar,
-İngilizce okumak istiyorum (Bu konuda pek bir fikrim yok fakat yurtdışına açılma konusunda cazip görünüyor. Ayrıca bazı üniversitelerde bölüm İngilizce gözükmesine rağmen Türkçe işlendiğini duydum. Umarım listemdekilerde böyle değildir. Biri beni bilgilendirirse çok sevinirim.),
-Lisans-Lisansüstü ve üniversite sonrası yurt dışı imkanları.

3 üniversitenin de iyi üniversiteler olduğunun bende farkındayım. Fakat 1 senelik gayretin (Hatta 12) meyvelerini en verimli şekilde toplamak istiyorum. Üniversiteleri elimden geldiğince araştırdım fakat bazı şeyleri bilene sormak gerekiyor. Kuru araştırmayla olmuyor. ODTÜ'yü bir ara listemden silmiştim bile. Sonra bilen bilir Anlatan Adamlar kanalındaki ODTÜ videosu ile karşılaştım.

O kadar labın olduğunu beklemiyordum. Ya ben iyi araştıramadım, yada cidden internetteki bilgiler kısıtlı. Hatam olduysa affola. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...:rolleyes:
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

lifestyle

MB Üyesi
Kayıt
13 Temmuz 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
23
Bu sorunun cevabını ben de bekliyorum. Ayrıca İTÜ için de iyi yorumlar geliyor. Ben de bu konuları araştırıyorum. Bilen kişilerden cevap bekliyorum.
 

Mushab Bedirhan Andız

Tübitak
Yetkili Kişi
MB Yazarı
Kayıt
12 Temmuz 2017
Mesajlar
11
Tepkiler
5
Üniv
CambridgeÜniv, RizeÜniv
Ben Koç'u tek geçerim. Mühendislikte bir arkadaşım var. Okulu bitirmeden 3.000 tl'ye işe girmişti. Şuan da ise durumu çok iyi... Eğer para ve iş konusunu dersen bence bir numara Koç Üniversitesidir.
 
Yukarı Alt