Konya'da Bu Cafe'de Robot Garsonlar Servis Yapıyor

Kayıt
9 Temmuz 2016
Mesajlar
48
Tepkiler
53
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Sakarya Üniversitesi
Herkese merhaba ve iyi bayramlar:)Teknoloji geliştikçe robotların kullanım alanları da genişliyor. İlgi alanım olan robotlar hakkında araştırma yaparken Konya'da robot garsonlarin servis yaptığı Meram Cafe haberi ile karşılaştım. İlk duyduğumda tabi ki cok şaşırdım.

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.



Türkiye'nin ilk robot garsonu Ada Konya Cadde Meram Cafe Ve Robot Uygulama Merkezi'nde çalışıyor.Cadde Meram Cafe sadece bir cafe değil aynı zamanda robotların sergilendiği bir merkez.2015 yılında Özgür Akın tarafından kurulan cafede robot garsonlar çalışıyor.

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.



Konya merkezli yazılım firması olan Akınsoftun yönetim kurulu başkanı Özgür Akın robot garson fikrini ortaya atan ve robotları üreten isim.Daha önce yine Akınsof tarafından üretilen yerli Akıncı 1 ve Akıncı 2 den sonra 6 yıllık çalışma sonucunda garson robot Ada'yı üretti.2015 yılında bir robot fabrikasının temelini atan Akınsoft robotların seri üretimine geçmeyi planlıyor.
Garson robot Ada müşterilerin siparişini alıyor, onlarla konuşuyor, çay servisi yapıyor. Ada kendisi için özel olarak tasarlanmış yolda hareket ediyor.Ada 150 santimetre boyunda ve 30 kg ağırlığında yapay zekaya sahip bir robot.
Konya' ya yakın olsaydım Cadde Meram cafeye gidip robot Ada'nın bir çayını içmek isterdim açikçası..Eğer yolunuz Konya'ya düşerse Ada'nın bir demli çayını için derim:)Bir sonraki yazımda görüşmek üzere!
 
Yukarı Alt