Kükürt sabununun faydaları

ruyaaltay

MB Üyesi
Kayıt
16 Ocak 2021
Mesajlar
3
Tepkiler
1
Yaş
31
Meslek
öğrenci
Üniv
istanbul üniversitesi
merhaba arkadaşlar, herkese iyi günler diliyorum
uzun zamandır kişisel bakımda, temizlikte aslında her şeyde doğal ürün kullanmaya dikkat ediyorum. hele kullandığım doğal sabun bana çok faydalı geldi. her zaman doğal temizlik ürünleri kullanmaya çalışıyorum. kükürt sabunuyla ilgili bir yazı gördüm sizinle paylaşmak istedim
"Kükürt sabunları içerisinde kükürt elementini barındırıyor. Bir sabun haline getirilerek farklı kullanım alanlarında kullanılan bu mucizevi sabun size de iyi gelecek. Yüzyıllardır doğadan ilham alan ve doğadan yararlanan insanoğlu şifa buluyor. Sabunların kolay taşınabilir olması banyo yaparken de kullanılması pratik bir hale geliyor. Duş jelleri ya da yüz temizlik jelleri yerine kükürt sabunu bakım saatinin vazgeçilmezleri arasına girebilir. Düzenli kullanımda görülen yararlar, iyileşmeler ve güçlenmeler de tam anlamıyla doğanın bize sunduğu iyilikler. Cildinizde ve saçınızda kullanabileceğiniz kükürt sabunu organik ve doğal olmalı. Daha önce duymadıysanız ya da hiç kullanmadıysanız kükürdün faydalarını öğrenmek sizlere çok şey katabilir. Kükürt nasıl bir element diye merak ediyorsanız kısaca bilgi verelim.
Kükürt nedir?
Madensi bir element olarak kabul edilen kükürt doğada serbest ya da bileşen halinde bulunabilir. Renginin sarı olması ve yapısının yumuşaklığı ile bilinir. Su altında köpürerek kolay bir şekilde yüzeye uygulamayabilirsiniz. Bu element günümüzde birçok alanda kullanılıyor. Endüstri alanlarında da yararlanılan kükürt farklı formlarda karşımıza çıkıyor. Kozmetik ve sağlık alanlarında öne çıkan kükürtlü sabun birçok kullanıcının günlük hayatında. Kükürt sabununun yararları ise saymakla bitmiyor. Neye faydalı olduğunu bilmek ve buna göre kullanmak için sizin için bu bilgileri derledik…
Kükürt sabunu ile pürüzsüz bir cilt
Koyu sarı rengi ile bilinen kükürt sabunu cilt üzerinde mucizevi bir etkiye sahip. Ergenlik sivilceleri olan bir yüzde bu sivilceleri kurutmaya yarayan kükürt doğal yoldan cilt bakımı sağlıyor. Sivilcelerin oluşma sebepleri arasında gereğinden fazla yağlanma ve tıkanan gözenekler var. Bu yağlanmanın önüne geçen ve gözenekleri temizleyen kükürt sabunu aynı zamanda gelecekte de daha az oluşması için cildinizi koruyor. Yıllarca sivilce sorunu yaşayan kişiler sivilcelerin getirdiği lekelerin de farkındadır. Bu sabun ayrıca sivilce lekelerinde de etkili. Asla geçmez demeyin kükürt sabununa bir şans verin!

Doğal peeling etkisinin bulunması nedeni ile cildinizde maske olarak birkaç dakika bekletebilirsiniz. Bu maske cildin ölü deriden arınmasını sağlamış olacaktır. Ciltte bulunan gözeneklerin temizlenmesi ve sıkılaşması sağlıklı bir cilt için anahtar. Tam da bunu gerçekleştiren kükürt sabunu aynı zamanda antiseptik ve anti bakteriyel bir özelliğe sahip. Cildin sıkılaşmış görünümü ve pürüzsüzlüğü Kükürt sabunun uzmanlık alanlarından. Cilt üzerinde bulunan kızarıklıklar, sedef hastalığı, gül hastalığı, uyuz ve egzama gibi hastalıklara yardımcı olarak kullanılıyor. Cilt hastalıklarında şifa dağıtan kükürt sabunun terlemeye karşı da etkisi var. Ter kokusunu ve ayak kokusunu geçiren kükürt sabunu bu amaçlar ile kullanılmaya devam ediyor. Yanık cilt üzerinde de kullanım önerisi bulunuyor.
Kükürt sabunu seboreik dermatite iyi gelir mi?
Bir mantar türü olan dermatit cilt üzerine yerleşir ve bu mantar da cilt üzerinde dökülmelere, kızarıklıklara ve yağlı görünüme sebep olur. Birçok insan bu belirtileri gösteriyor ve kükürt sabunu dermatit üzerinde iyileştirici bir etkiye sahip. Bu hastalık vücutta farklı farklı yerlerde kendini gösterse de genellikle yüzde, koltuk altı kısımlarında ve göğüste sıklıkla karşılaşılıyor. Bu mantarı ortadan kaldıran kükürt sabunu sağlıklı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olacak. Denenen birçok ilaç ve merhemden sonuç alamayanlar kükürt sabununa başvuruyor.
Kükürt sabunu gül hastalığına iyi gelir mi?
Yüzde bulunan kızarıklık ve şişme gül hastalığı olarak biliniyor. İsilikler ve tahrişli görünüm özellikle burun ve alında kendini gösterebilir. Kızarık görünüm sağlıklı bir cilt görünümünden oldukça uzak. Kükürt sabununu kullanarak doğal rengine dönen teninizde doku farklılığını hissedebilirsiniz. Uzun süre tedavi edilmeyen gül hastalığında kılcal damarlar tamamen gözle görünür hale gelir ve bu ilerlemiş bir görünümdür. Hastalık saç derisi, kulak ve boyun gibi başka yerlere de sıçrayabilir. Bunun önüne geçmek ve cildinize gereken değeri vermek için kükürt sabununu kullanmaya başlayabilirsiniz.
Kükürt sabunu ile sağlıklı saçlar
İşlem görmüş saçların yıpranması ve cansız görünümü için birçok farklı ürün kullanıyor olabilirsiniz. Saç kırıkları daha çok saç uçlarında görülüyor ve düzgün uzamayan saçların ortaya çıkmasına yol açıyor. Saçı güçlendiren ve saç kırıklarını engelleyen kükürt sabunu kökten uca bir yenilik için bire bir. Saçlarınız fazla yağlanıyorsa da yağ dengesi bozulmuş demek oluyor. Saç dipleri ve saç derisi üzerinde antiseptik etkisini gösteren kükürt sabunu saçları temizleyerek bu dengenin korunmasını sağlıyor. Daha canlı ve parlak saçlar için kükürt sabunu!"

kaynak: listelist

doğal sabun deyip geçmemek lazım
hem doğaya faydalı, hem doğal ve hem de oldukça sağlıklı. daha ne olsun
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt