Led Yakma

fatih1

MB Üyesi
Kayıt
23 Şubat 2020
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
18
Meslek
öğrenci
Üniv
lise
Merhaba aklımda bir proje var ve sizlere proje hakkında danışmak istedim.projenin mantığı şu mesela 3v ile 4led yakabiliyoruz ama adet 5 adet 10F süper kapasitörü SIRA İLE doldurursak ve ardından her kondansatör 3 lede bağlanırsa toplam 15 led yakmış olmaz mıyız ? NOT = Bir kondansatörü şarj ettiğimizde örneğin 6V 1Amper ile şarj ettiğimizde 6V 1Amper akım çekebiliriz.
 
Son düzenleme:

mfkoprn

MB Üyesi
Kayıt
1 Nisan 2020
Mesajlar
121
Tepkiler
35
Meslek
...
Üniv
...
devreye aktardığın enerjı bellı 3 vol (akım da oldukca onemlı bu arada).Kapasıtorlerıde bununla dolduracaksın.sonucta sısteme fazladan gıren yada cıkan bır sey olmayacak.dedığın seyı anladım dostum ama benım nacızhane dusuncem bunun pek olası olmayacagı.Baska ınsanların fıkırlerını dınlemek ısterım elbette
 
Konu sahibi
Konu sahibi
F

fatih1

MB Üyesi
Kayıt
23 Şubat 2020
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
18
Meslek
öğrenci
Üniv
lise
Yanıtınız için teşekkürler :)
 

John Ahmet

MB Üyesi
Kayıt
23 Ağustos 2017
Mesajlar
50
Tepkiler
16
Yaş
44
Üniv
Ege Universitesi
Sen konuları çok iyi kavrayamamışsın. Bir sistemi çalıştırıp çalıştıramayacağın volt (V) ile ilgili değil, power (P birimi Watt) ile ilgilidir. Gerekli sistemi hazırlarsan 3 volt ile 220 volt ampülü bile yakabilirsin. Ya da step up regülatör kullanıp 1,5 volt ile asla çalışamaz dediğin sistemleri çalıştırabilirsin. Önemli olan güç kaynağından aldığın volt ve beraberinde çekebileceğin maksimum akım önemlidir. Bu ikisinin çarpımı sana güç kaynağının gücünü verir.

Bilirsin aslında 9V'luk piller ultra kapasitördür. Bak videodaki kardeş 9V ile 220V'luk ampülü yakıyor.

Üstelik ampül yanarken maksimum 0,5 Watt harcıyor. Denediğimden ve ölçtüğümden dolayı biliyorum. Dinlemek istersen dahası var. Bu ampülü hiç güç kaynağı kullanmadan da yakabilirsin. Çok bilinmese de tesla prensipleri ile etraftaki radyan enerjiyi doğrudan havadan ampüle gönderebilirsin. Bu durum termodinamiğe de aykırı değil. Nasıl yapılacağını anlatabilirim.

 
Yukarı Alt