Maden mühendisliği hakkında bilgi?

vocalize

MB Üyesi
Kayıt
27 Aralık 2016
Mesajlar
39
Tepkiler
8
Yaş
26
Maden mühendisliği hakkında genel bilgi istiyorum iş imkanları,çalışma sahaları vs eskişehirliyim madenin yoğun olduğu bir bölgede okumak ne kadar avantajlı yoksa istanbul,ankara gibi büyük şehirleri tercih etmekmi mantıklıdır .madeni kimyayı bu tür şeylerle uğraşmayı severim okul hayatım boyunca zorluk çekeceğimi zannetmiyorum eğer eskişehir olursa yabancı dil derside alıcağım ama maden ocakları konusunda aklımda çok sorular ve karamsarlık var yerin yüzlerce metre altı biraz beni sıkabilir bölümde çekindiğim tek nokta bu haftada 3 4 defa ocakların kontrolüne gideceksem kesinlikle benim için sıkıntı yok ama iş hayatımın çoğunluğu ocaklarda geçicekse bu beni biraz korkutuyor ,fabrikalarda yada bürolarda iş imkanı nedir
 

Mining Engineer

Late is better than never....
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
23 Aralık 2016
Mesajlar
319
Tepkiler
202
Yaş
32
Meslek
MEXT Research Fellow
Üniv
Kawamura Advanced Mining Tech
Merhaba vocalize,

Ben Maden Mühendisliği mezunuyum. Maden mühendisi çalışma alanı olarak iki kolu vardır. Bunlar ; Cevher Zenginleştirme Ve Maden İşletme.

Cevher Zenginleştirme =
Maden ocaktan çıkarıldıktan sonra fiziksel ve kimyasal ayrıştırılma yapılan ve ocaktan çıkan kayanın vs. maddi değer kazandığı yerdir. Maden Mühendisi olarak eğer ocakta çalışmak istemiyorsan bu tarz zenginleştirme tesislerinde çalışabilirsin.

Maden İşletme =
Yeraltı ve açık işletme olarak ikiye ayrılır ve üretimin yapıldığı yaşamadır. İş imkanı olarak sektörde sıkıntı yok birçok cevher çeşidi olduğu için ve Türkiye de ruhsat sahibi 3000 ocak bulunmakta mermerden altına, kömüre , çimentoya, uranyuma kadar geniş yelpaze sahip bir alan.

Genel olarak işletmeler "Daimi Nezaretçilik" den dolayı eğer ocak mühendisi olacaksan şantiyede ikamet etmeni isterler. Üretimden ve oradaki İş sağlığı güvenliğinden sorumlu olursun.

Cevher Tesisinde çalışmak istersen eğer şantiyeden ziyade kendi evinden gider gelirsin.

Maaş konusunda yeni mezun maden mühendisi ortalama 2000 - 2500 TL ile işe başlar.

Eğer ocak ve tesiste çalışmak istemiyorsan, Satış Mühendisi olarak maden makinesi satan ve pazarlayan şirketlerde çalışabilirsin.

Maden Danışmanlığı yapan şirketlerde (ÇED Raporu, 3D maden dizaynı, Fizibilite, Patlatma) çalışabilirsin.

İngilizce kesin bilmesin bundan dolayı tercihin %100 İngilizce eğitim veren üniversiteler olmalıdır.

Akademik kariyer yapma imkanında var eğer bu konuda istekli isen Master ve Doktora yaparak akademik kariyer yapabilirsin.

Sana tavsiyem ODTÜ ve İTÜ ilk tercihin olsun bu iki üniversite Maden Mühendisliğinde gerek bilgisayar eğitimi gerekse de uygulama laboratuvar eğitimi açısından çok iyiler.
 
Yukarı Alt