Makine Mühendisiyim İş Bulamıyorum

heusby

MB Üyesi
Kayıt
16 Kasım 2022
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
25
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Kastamonu Üniversitesi
Merhaba, ismim Furkan bu sene yeni mezun oldum fakat nereye iş başvuru yapsam CV bıraksam bir dönüş alamadım. Bunun ana nedenlerinden biri pandemi dönemine denk geldiğimden ötürü hiçbir firma ile staj için anlaşamadım. Kastamonuda yaşayıp okudum, hiçbir firma staj için dönüş yapmadı, sanayisi olmadığından stajlarımı tez yazarak yaptım. Makine Mühendisi olarak mezun olduğumda ise 0 tecrübe olarak hayata atıldım ve yaklaşık 2 3 aydır iş aramaktayım. C1 seviye sertifikalı ingilizcem bulumakta ve Solidworks programında kendimi geliştirdim fakat kendimi sadece ofis deyip kısıtlamıyor ne iş olursa yapayım mentalitesiyle firmalarla görüşürüyorum. Kastamonuda görüştüğüm kişiler Makine Mühendisi değilde beden işcisi arıyorlarmışcasına sizinle konuşuyor asgari ücreti bile kem küm edip zar zor veriyor. Bunca sene boşuna üniversite okuduğumu hissediyorum. Birşeyler yapıp kendimi geliştirmeliyim ön plana cıkmalıyım dil çizim yeterli değil, sertifika almalıyım diyorum kendime. Solidworksü biliyorum sertifikasını alayım bari diyorum CSWA belgesi için istedikleri ücret 4500 ila 5000 arasında yeni mezun biri olarak geçerliliği etkisi olan bu sertifikaları nasıl finanse edeceğimide bilmiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım aranızda benim gibi olanlar bu durumlar yaşamış birileri varsa lütfen akıl versin artık psikoloji falan kalmadı..
 

Seçkin Şenol

Özel Üye
Kayıt
31 Temmuz 2016
Mesajlar
155
Tepkiler
73
Yaş
54
Meslek
Elektr./Elektronik Mühendisi & Software Developer
Üniv
Elektr./Elektronik Mühendisi
Eger inglizcen C1 seviyesinde ise yurtdisina basvur. Internet sitelerinden makine müh. is basvurularini ara.
Bence yanisira ne is bulursan basla, secici olma burda. Daha iyi bir yer buldugunda isini degistirisin.

Mülakat konusu basli basina büyük bir olaydir.
Sana eskiden yazmis oldugum bir yaziyi yolluyorum.

İş Görüşmesi Soruları ve Cevapları:
İş Görüşmesi Soruları ve Cevapları

Mutlaka okumani tavsiye ederim.
 

ViiFatih

MB Üyesi
Kayıt
6 Aralık 2022
Mesajlar
2
Tepkiler
1
Yaş
24
Meslek
Makine Mühendisliği
Üniv
Sakarya Üniversitesi
Şu an piyasa da çok fazla makine mühendisi var, her yıl binlerce makine mühendisi bu havuza ekleniyor. Bu havuz da üste çıkmak için öğrenciyken kulüplerde aktif olman ve stajlarını başka şehirde de olsa iyi yapman gerekiyordu bu nokta da eksik kalmışsınız sanırım. Dil ve Tasarım da kendinizi her ne kadar geliştirseniz de reklamınızı yapmazsanız işverenler size yönelmez.
Bu yüzden şuan bir işe girin hakkınızı kesinlikle yedirmeyin TMMOB ye zaten üye olmanız gerekiyor oradan da yardımcı olabilirler. 1-2 ay maaş, beklentinizin altında da olsa sorun etmeyin çünkü bir yerden başlamak gerekiyor. Bu 1-2 ay da siz işi öğrenirsiniz patronunuz da sizi tanır ve çalışma temponuz, güvenirliğiniz vb. şeyler ile sizi değerlendirerek maaşınıza zam yapar. Yapmadı mı? sorun değil artık kolunuzda bir bilezik var aynı sektörde ki diğer firmalara başvurursunuz.
Bu şekilde çalışmadan beklerseniz CV niz boş kalacak tecrübe kazanamayacaksınız ve her geçen gün için size bu kadar süre neden çalışmadan boş durdunuz diye soracaklar.
Makine Mühendisliği her masa da var. Gelişmekte olan bir firmaya girip firma ile de büyüyebilir ya da Orta ölçekli bir firmaya girip zamanla daha büyük firmalarda da çalışabilirsiniz tercih sizin.
 

amcasi

MB Üyesi
Kayıt
24 Mayıs 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
68
Meslek
Elektronik tek
Üniv
Hayat
En azından Solidworks öğren lazım olacak
 
Yukarı Alt