Makine Mühendisliği 2. Öğretim Hakkında

Gomf

MB Üyesi
Kayıt
23 Temmuz 2016
Mesajlar
4
Tepkiler
1
Yaş
26
Merhabalar,

KTÜ Makine Mühendisliği 2.öğretim düşünüyorum. Ancak çok farkı oluyor mu bırıncı ogretımle, saatlerı falan sıkıntı oluyor mu? Bir de ıstanbulda oturuyorum, çok zorluk çekermıyım burada ktu de okuyan muhendıs varsa bılgılendırırsenız sevınırım tesekkurler
 

Hasan Basri Karakaya

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
79
Tepkiler
92
Meslek
Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
Üniv
K.S.Ü.
Üniversitelerde ikinci öğretim YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA İKİLİ ÖĞRETİM YAPILMASI, 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ VE BU KANUNA BİR EK MADDE EKLENMESİ HAKKINDA KANUN ile düzenlenmiştir. Kanunda tanımı açıkça yapılmış olan; 3. maddenin (b) bendinde;

İkinci Öğretim: Yükseköğretim kurumlarında normal örgün öğretimin bitimini takiben yapılan örgün öğretimi, İfade eder.

Açıklaması yer almaktadır. Bu bağlamda hiç bir üniversitede birinci öğretim dersleri bitmeden ikinci öğretim dersleri başlayamaz.

Türkiyede genel olarak üniversitelerde ikinci öğretim dersleri çalışan kesime hitap ettiği için 17:00 ve sonrasında derslere başlamaktadır.
 

Furkan Gümüş

Makine Yüksek Mühendisi
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
8 Şubat 2015
Mesajlar
146
Tepkiler
213
Meslek
Makine Yüksek Mühendisi
Üniv
KTÜ, Marmara Üniversitesi
1.Öğretim dersleri %30 İngilizce ve 1 sene hazırlık okuyorsun. 2.Öğretimde ise tamamı Türkçe olarak dersleri işleyeceksin. Ders saati olarak baktığında saat 5 gibi başlıyor gece 11'e kadar sürdüğü oluyordu. Hasan Baş'ın dersine girersen 12'den sonra çıkıyorsun o ayrı :) 2.Öğretim yazdım ama sabah derse gideceğim diyemiyorsun çünkü imzanı kabul etmiyorlar. Bu üniversitede imza olayı çok sıkıdır. %70 geleceksin derslere. Gelmeyip kalan çok sayıda oluyordu. Alttan alıyorsan dersi o vakit ne vakit girmek istersen ona girebilirsin özgürsün. Makine temel derslerin çok zor olacak burada, nereden yazdım bu üniversiteyi diyeceğin bir yer :) Şehir olarak uzak bir yer olduğu için canın istediğinde istanbula otobüsle gidiyorum diyemiyorsun. Önceden uçak biletini ucuza bulur, öyle giderler genelde.
 
Yukarı Alt