Makine Mühendisliği Bitirme Ödevleri

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Bu tarz sistemlerde döner testerenin üzerinde çok ufak miktarda bir elektrik akımı mevcut olur. Bu akım aynı zamanda güvenlik önleminin sağlanacağı piezoelektrik frenleme sistemlerine anlık olarak feedback verir. İnsan yapısı iletken olduğu için testereye parmak değdiğinde akımın şiddeti değişir ve frenleme sistemi bunu farkeder farketmez testereyi safe-position'a alır. Fakat iletken olmayan malzemeler kesilirken akım üzerinde herhangi bir değişiklik meydana gelmeyeceğinden testere olması gereken default pozisyonda işlev görmeye devam eder.
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Eğer döner testere güvenlik sistemleri üzerine birşeyler yapmak istiyorsan, akım-kontrol devrelerine göz atabilirsin. Güvenliği arttırmak adına bu sisteme ilaveten görüntü işleme devreleri ve/veya farklı diğer sensör tiplerini de dahil edip sistemin güvenilebilirliğini artırabilirsin. Örneğin, devrenin mevcut akım kontrol mekanizmasına bir tane de sen ekleyebilirsin. Örnek olarak, sol eline bir eldiven giyer ve bu eldivenin 3 parmağına gerinim(strain) veya basınç ölçen sensörler yapıştırırsın. Bu sensörlerin gerinim/basınç değerinin ölçümünü aurdino üzerinden yaparsın ve sensörler herhangi bir değer ölçmediğinde döner testereyi yukarı kaldıracak sistemin enerjisini kesersin (ki bu sayede bıçak aşağıda durur), sensörler senin belirlediğin bir threshold değerinin üzerinde bir değer ölçerse de bıçağı yukarı kaldıracak sisteme akım verirsin. Bu sayede işçi, parmağına bıçak temas ettiğinde can havli ile sol elini de tezgahtan ayıracağından sensörler değer okuma yapmayacak ve bıçak düşecek. Sonuç olarak birbirinden bağımsız iki güvenlik sistemi ile tedbir almış olacak ve sistem güvenilirliğini arttırmış olacaksın.
 

umutcan

MB Üyesi
Kayıt
25 Kasım 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
29
Üniv
süleyman demirel
merhaba arkadaşlar , bitirme ödevim bir binanın kalorifer ve sıhhi tesisatının projelendirilmesi . ödevim hakkında hiç bi bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim veya elinizde örnek proje varsa paylaşır mısınız ?
 

Züleyha

MB Üyesi
Kayıt
26 Aralık 2019
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
27
Meslek
Öğrenci
Üniv
Kocaeli üniversitesi
Merhaba projem için engelli asansör tasarımı yapıyorum, eğik açıda merdiven çıkan asansör ancak mekanik hesaplamada yeterli bilgiye sahip değilim. Nerden bulabilirim hesaplama detaylarını ?
 
Yukarı Alt