MB Forum Hakkında Öneri

Sayfanın görünümünün orjinal olmasını istermisiniz

  • Evet

    Oylar: 5 62,5%
  • Hayır

    Oylar: 1 12,5%
  • Farketmez

    Oylar: 1 12,5%
  • Yapmak isterim

    Oylar: 1 12,5%

  • Seçmen sayısı
    8

civanucar

MB Üyesi
Kayıt
6 Mayıs 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
6
Yaş
26
Üniv
fırat üniversitesi
Merhaba sayfa hakkinda birkaç önerim ve eleştrim olacak .
Öncelikle sayfanın genel yapısı direk facebooktan çalıntı mühendislerin yaratıcı olması gerektiğini siz söylüyorsunuz .
Kuruluş amacı gerçekten çok güzel bir sayfa 2 gündür çıkamadım ama facebookta 337 bin takipçi varken burda 337 kişi bile yok istişare amacıyla sorduğumuz sorulara 4 kişiden fazla kişinin yanıt vermesini isterdim Bunu facebookta sayfayı tanıtamamanıza bağlıyorum .
Birde şu puanlama sisteminin özgül olduğunu düşünebilirsiniz ama gerçekten kopya birde çok saçma , yani puanlama yapmanızın üyelerde bir şartlanmaya yol açaçağını veya bilinçaltımıza bir görev olarak işleterek paylaşım yapmaya zorlayacağını düşünüyorsanız çok saçma yani buraya puan kapmak için girmiyoruz kendimizi geliştirmek bilimsel ortamda farklı düşünceleri , tarzları , dersleri kısacası mühendislikleri tanımak bir şeyler kapmaya çalışmak .
Teşekkür ederim
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Merhabalar, forum kurulalı 1 yıl oldu. MB Forum'un kuruluş amacı öğrenciler ile mühendisleri, mühendisler ile mühendislerin kendi aralarında fikir alışverişi yapmaları için bir ortam sağlamaktı. Evet haklısınız paylaşım çok fazla olmuyor. İnsanlar buraya sadece soru sormak için geliyor. Eğer birde diğer konulara baksalar bu durum yaşanmaz. Eski forum ruhu kalmadı gibi, insanlar artık bir şeyler paylaşmak istemiyor sanırım. Diğer neden ise facebook, twitter gibi platformlar internette tekelleştiği için, psikoloji gereği çıkmak istemiyorlar. Zamanla forum gelişecek diye tahmin ediyoruz. Bunun için ilerleyen zamanlarda reklam çalışması yapacağız daha fazla kişi girmesi için.

Puanlama sistemi derken sanırım; beğenme, beğenmeme olayını diyorsunuz. Bu tüm sosyal platformlarda olduğu için koyalım dedik. Birden fazla ikon ekledik. 1 sene önce eklemiştik bunu facebook henüz yeni yaptı bunu. Bunlar insanları paylaşıma zorlaması için değil, sadece duygularını ifade etmeleri içindir.

Tasarım ile ilgili bir şeyler söyler isek; eski forumlarda sosyallik yoktu. Biz sosyallik katalım dedik. Üye duvarı, mesajlar vs vs. Evet facebooka benziyor. Bunu farklı biçimde nasıl yaparız bilmiyoruz.

Aslında insanlar yabancılık çekmesin diye biraz benzettik facebooka :) Değişiklikler yapabiliriz dediğiniz gibi. Öneriler için teşekkürler.
 
Yukarı Alt