Meslek Seçimi

Ahmet Can07

MB Üyesi
Kayıt
2 Temmuz 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
0
Yaş
24
Meslek seçimi konusunda sıkıntılarım var mimarlık düşünüyorum ama onlar aç deniyor. Veterinerlik düşünüyorum okuması zor ve pis deniyor. Elektrik elektronik mühendisliği düşünüyorum. Bu meslekle ilgili fikrim yok. Elektrik mühendisliği düşünüyorum. İş bulma imkanlarını bilmiyorum. Bir ihtimal daha var mezun kalıp diş hekimliği de yazabilirim ama mezun kalmak istemiyorum. Bu saydığım meslekleri yapan ya da bilgisi olanlardan önerilerini bekliyorum.
 

Çırak

MB Üyesi
Kayıt
26 Haziran 2017
Mesajlar
12
Tepkiler
1
Yaş
26
Kardesim mezun kalmani tavsiye etmem oncelikle kafandaki meslege karar ver, kaldigin ikilemlerin birbiri ile alakasi yok yani mimarlik veterinerlik mi diye sorulmaz mimarlik mi insaat mi diye sorulur, kafanda kendin alanina karar ver ve milleti dinleme issiz kalirsin vs gibi, olay sende bitiyor eger gercekten yapabilecegine inaniyorsan yaparsin, bu arada veterinerlik ile ilgili olarak bi ara cok dusundum arastirdim vs her meslegin kendince zorlugu var buda oule ama is imkani fazla kpss atama puani dusuk ve maasi yuksek bir bolum tavsiye ederim, bende bgisayar muh. İstiyorum biliyorum bu meslegi secersem baya issiz kalacagim asgari ucret vs ile surunecegim ama ben hayallerimin pesinden gidecegim ne olursa olsun :)
 
Konu sahibi
Konu sahibi
A

Ahmet Can07

MB Üyesi
Kayıt
2 Temmuz 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
0
Yaş
24
Elektrik elektronik istiyorum ama iş bulma imkanı nasıl? Okuması zor mu? Elektrik elektronik mühendisi olan ya da bilgisi olan aydınlatabilir mi?
 

Gökhan Ak

Yetkili Kişi
Kulüp Başkanı
Kayıt
3 Temmuz 2017
Mesajlar
31
Tepkiler
13
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
Kocaeli Üniversitesi
Merhaba Ahmet

Öncelikle verdiğin kararlar doğru da olsa yanlışta olsa kendi kararın olsun. Doğru karar verdiysen bundan gurur duyarsın, yanlış karar verdiysen bu sana bir tecrübe olur ve kendi yanlışın olur. Kimseyi suçlamazsın.

İkinci olarak bölüm tercihi ile alakalı olarak ileri ki hayatında ne yapmak istediğine karar ver, her gün sabah hangi işe gitmek için uyanmak istiyorsun? Hangi işi yapmak seni gerçekten mutlu eder? Eğer bir işten keyif alıyorsam mutlu oluyorsam ben o işi gönüllü olarak hiç bir ücret beklemeden bile yapabilirim ki en kötü ihtimal asgari ücret alacağını düşün.

Benim tavsiyem şudur ki kendi kafandaki mesleğe karar ver ileride yapmak istediğini işe odaklan ve buna uygun bir bölüme git ve kendini o alanlarda hala okurken geliştir. Kendini okurken geliştirdikten sonra emin ol işsiz kalma olasılığın çok düşük. Ayrıca başka bir tavsiyem de şu olur. Öncelikle yazacağım şeyin yanlış anlaşılmamasını isterim amacım kimseye taş atmak değildir. Kpss ye çalışmak yerine özel bir firmada çalışman kendini geliştirmen açısından sana daha fazla şey katacaktır ve sürekli fresh kalacaksındır. Her gün yeni bir şeyler öğreneceksindir vs vs.

Neyse fazla uzatmadan verdiğin kararın kendi kararın olması dileğiyle..
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
@Ahmet Can07 İyi araştır ve karar ver. Çevrende bu konuda bilgisi olan insanlarla muhatap olursan daha sağlıklı olur. Çalışkan ve başarılı hiç bir insan aç kalmaz.

Bence ilk önce meslekleri bir araştır kağıt kaleme hepsini yaz. Yoksa araştırırken uçar, karar ver. Kendine güven. Kendini geliştirmeyen ve sadece okul bittiğinde diploma almış bir gram bilgisi olmayan her insan aç kalır. Sen başarıya odaklan kendini geliştir. Sürekli projelerde ol.

Kendine gel ve öz güvenini topla. Öz güven patlaması olmasın bak. İyi araştır güzel karar ver.
Hadi başarılar. ;)
 
Konu sahibi
Konu sahibi
A

Ahmet Can07

MB Üyesi
Kayıt
2 Temmuz 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
0
Yaş
24
Elektrik elektronik mühendisliği yazmaya karar verdim.
 

MustafaCyr

MB Üyesi
Kayıt
16 Temmuz 2017
Mesajlar
12
Tepkiler
2
Yaş
26
Meslek
Öğrenci
Üniv
Erciyes Üniversitesi
Meslekler hakkında yorum yapamayacağım ama mezuna kalmak istemiyorsan kesinlikle kalma.
 

tuzla41

MB Üyesi
Kayıt
24 Eylül 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
0
Yaş
34
Üniv
istanbul
Arkadaşlar tercih edeceğiniz meslek grubunda aşağıdaki video yardımcı olabilir.
 

deniz67

MB Üyesi
Kayıt
1 Ocak 2021
Mesajlar
2
Tepkiler
1
Yaş
23
Meslek
Öğrenici
Üniv
Düzce Üniversitesi
Merhaba Arkadaşlar

Başlığı görüp bu konuya cevap yazmam gerektiği düşündüm. Çünkü bundan 3 yıl önce üniversite sınavına hazırlanırken sürekli bu konu üzerinde düşünerek zaman harcıyordum. Evet dediğiniz gibi bu konuyla ilgili bazı testlerin, yazılan yazılar var hepsi bir nebze doğru sayabiliriz. Asıl olan ise siz evet siz ne yapmak istiyorsunuz. Tabi birçoğumuz bende dahil çevremizden duyduğumuz mesleklere yada ailemizin isteğine göre seçimler yapıyoruz. Ama kendimize bundan 20 sonra hiç sıkılmayacağım. Mutlu olarak sürdüreceğim iş ne olabilir? yada ben neler yaparken mutlu oluyorum? Çünkü mutlu olunmadan yapılan hiçbir şey size fayda sağlamayacaktır. Aksine işkence bile yaşatabilir. Bu soruları sormadan meslek seçiminde başarı yakalamamız imkansız olacaktır. Çok uzatmadan arkadaşlar hangi mesleği seçerseniz seçin mutlu olamayacağınız hiçbir işi yapmayın. Merak eden olursa söyleyeyim ben Yönetim Bilişim Sistemleri 3. Sınıf öğrencisiyim. Bu bölüme yönelmemin en önemli sebebi bilgisayara olan ilgimdi. Bölüm oldukça yeni olduğundan dolayı bir kaçımız Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü ne iş yapar diye bilmiyor da olabilir. Tavsiye edebilirim eğer bilgisayarlara, yazılıma ilginiz varsa şiddetle tavsiye ederim. Yönetim bilişim sistemleri bölümü hakkında daha çok bilgi edinmek istiyorsanız.
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
adresine bakabilirsiniz. Umarım yardımcı olmuşumdur arkadaşlar yazımı sıkılmadan okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.
 

dvrzener

MB Üyesi
Kayıt
28 Kasım 2020
Mesajlar
16
Tepkiler
0
Yaş
34
Meslek
öğretmen
Üniv
dicle üniversitesi
Herkesin eğilimleri ve seçimleri farklı olur. Kimisi hayat standrtlarını göz önünde bulundurur kimisi de sadece para için yapar. Kimisi askerliğe giderken
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
der kimisi vatanımı müdafaa etmeliyim der mesela. Sen hangi grupta yer alıyorsun? Konfor ve para istiyorsan şayet yazılım mühendisliğini tercih etmelisin ama.
 
Yukarı Alt