Milli Üretim MİLLİ mi ? Devşirme Milli mi ?

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Son günlerin en popüler kelime ve cümleleri :

MİLLİ SERMAYE , MİLLİ ÜRETİM , YERLİ ÜRETİM , YERLİ MİLLİ SERMAYE...

Peki gerçekten yerli mi YOKSA DEVŞİRME mi ?

Öncelikle şunu sormak isterim ; TÜRK MALI yabancı bir ve utanç duyulacak bir şey miydi de devşirildi YERLİ ÜRETİM adına dönüştü ?

Bugün yapılan hiç bir üretim YERLİ MİLLİ vs gibi kelimelerle süslenmiş olsada hiç biri YERLİ değildir. YERLİ İHA ? neresi yerli Türkiye sınırlarında yabancı ortaklı patronlarla kurulan fabrika yada atelyelerde yurtdışından ithal edilmiş motorlar elektronik parçalar lego misali birleştirilip yapılmış üretimdir.

Bugün DİRENÇ dahi üretilemeyen ülkede gerek elektronik gerekse diğer şeylerin hiç biri yerli %100 Milli OLAMAZ...

Yerli olan işgücü'dür başka hiç bir şey değildir. 1980 ve 90 yıllarda Konya dünyanın Hububat Ambarıydı ve YERLİydi hatta %100 TÜRK MALI'ydı…

Şu yaklaşıma sahip olabilirsiniz " be düşüncesiz kardeşim bugün global bir dünya var Avrupa ülkeleri bile o direnç dediğin şeyi üretmiyor sen kalkmış burda bize atıp tutuyorsun " Peki güzel kardeşim almanya nın ünlü tank'ları çinde mi yapıldı ? Volvo gidip ürünlerini çin de japon ya da mı üretti ? Mercedes arabasını üretirken afrikadan motor bloğu mu aldı ?

Aslına bakarsanız sorun üretememek değil ÜRETİLMESİNE İZİN VERİLMEMEKTE. Şuan ister kabul edin ister etmeyin Ülkemiz yabancı devletlerce istila edilmiş ve mandaları altında yönetilmekte.

Bu sorunu aşmak için yapacağımız tek bir şey var BİRLİK OLMAK ...Hepiniz belgesel seven inanlarsınız ve hiç biriniz akılsız adam değilsiniz izlediğinizden ders çıkarabilen FARKLI insanlarsınız ( tek düze mantığa sahip ülkem insanlarından farklısınız )

Aslanların avlanma politikası nedir ? Puma2ların leopar veya çıtaların nedir ? Ekip ruhu olan her zaman pastadan daha büyük pay alır.

Haa işin teorik hatta kaba abiyane tabirle CACIK KISMI bu kısım , gerçekte böyle maalesef ki olmuyor ve olmayacakta. Çünkü işin içine PARA , çıkar RANT AÇ GÖZLÜLÜK ve EGO giriyor.

1918 de cephede çarpışanların birlik ve beraberliğini yakalayamadığımız sürece yok olup gitmeye mahkumuz ve olacağızda bu gidişle...

Yazılarımı ve bu yazımı özellikle okur ve değerlendirirken alt beyninize işlenmiş olan zincirlere bağlı düşünce duygularınızdan sıyrılarak yorumlarsanız sevinirim. Çünkü karşılaşacağım ilk durum ve Tepki " SEN TÜRK MÜSÜN DEĞİL MİNİ ÜLKE DÜŞMANI MISIN YOKSA BEYAZ GÖRÜNEN SİYAH MISIN "

Ben hayatını idame etmeye insanlara yardımcı olmaya , zehirlenen duygu düşünce ve fikirlerine su ve süt vererek o zehirden kurtarmaya çalışan naçizane bir TÜRK EVLADI ' yım …

Hatt-ı müdafa yoktur sath-ı müdafa vardır ve o satıh TÜM VATANDIR " benim tek görüşüm budur...
 

kaşgarlı

MB Üyesi
Kayıt
10 Aralık 2018
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
35
Üniv
Ondokuz Mayis Üniversitesi
Peki ülke YERLİ diyerek ürettiği özellikle askeri alandaki ürünleri basta Pakistan olmak üzere birçok ülkeye satıyor. Buradan bir rant sağlıyor. Eğer bunlar yerli değil devşirme olsaydı malin sahibi sattirir miydi bunu.
Sadece fikir alışverişi için soruyorum.
 
Yukarı Alt