Mini Servo Motor Tercih ederken Nelere dikkat etmeliyiz | Festo

festo

MB Üyesi
Kayıt
4 Mayıs 2020
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
26
Meslek
elektiriki
Üniv
muhendis
MİNİ SERVO MOTOR

Teknoloji ve bilimle iç içe, artık bir bütün olarak yaşadığımız bu dönemde, insanların hayatını kolaylaştırmak için her geçen gün yeni fikirler, yeni projeler, yeni ürünler hayatımıza dahil olmaktadır. Küçük veya büyük birçok yeni teknolojik projelerimizi hayata geçirmek için bir çok mekanizmaya ihtiyaç duymaktayız. Hergün ihtiyaç duyduğumuz ve hayatımızı kolaylaştıran bir çok yenilikçi mekanizma türleri hayata geçirilmektedir. Otomasyon teknolojisinde dünya çapında öncü ve lider konumunda olan Festo , ürettiği ve tedariğini aktif olarak sağladığı bir çok teknoloji ürünüyle heyata geçirmekte olduğunuz küçük büyük bütün projelerinizde en büyük yardımcınız olacaktır. Festo, müşterilerinin üretkenliğini desteklemekte bunu bir hedef olarak görmektedir aynı zamanda piyasada ki rekabet ortamında da önemli bir yer almaktadır. Bununla birlikte Festo bünyesinde eğitim ve öğretim programlarını da hayata geçirmektedir ve bu konuda da öncülüğünü korumaktadır. Festo 176 ülkede yeniliğin, teknolojinin öncüsü olarak çalışmaya devam etmektedir. Üretmiş ve tedariğini sağlamış olduğu bir çok yenilikçi ve piyasada lider konumunda olan ürünlerinden biriside mini servo motorlardır. Küçük büyük bir çok projenizde güvenle kullanım imkanı sunar. Peki ya mini servo motor nedir?

Mini Servo motor, birçok hareketli mekanizma da aktif olarak ve tercih edilen kullanılabilen bir motor türlerinden biridir. Genel olarak bakıldığında mekanizmadaki hareket kontrolünü sağlamakta görev alan oldukça güçlü bir motor türüdür. Mekanizmadaki hız kontrolünü sağlar, hızın miktar ve şiddetini oluşturur. Mekanizmada hatasız olarak ivme kontrolünün yapılmasını sağlar. Bununla birlikte mekanizmanın pozisyonunu belirler, pozisyona göre hareket sağlanır. Belirlenen pozisyonlar genelde açısal pozisyonlar ve doğru pozisyonlar olmaktadır. Yapılan mekanizmanın bütün haraket kontrolünü yönetmiş ve sağlamış olur. Her mekanizmada kullanabileceğiniz mini servo motorlar komut yöntemi ile çalışmaktadır. Verilen komutlar ile istenen hareketleri mekanizmada gerçekleştirmiş olur. Yeni veya farklı bir komut verilmediği sürece mekanizmada ki komutu değiştirmez. Festo Servo motorların üretiliş amaçlarından biri de budur. Komut ve verilen yeni komut ile işlemleri gerçekleştirirler.

Festo Mini Servo motorlar hareket öncülüğü sağladığından dolayı genellikle robotik uygulamalar ve mekanizmalarda yaygın olarak tercih edilen robotlardır. Kapalı devre içerisinde faaliyet göstermektedirler.
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
bulundukları sisteme kattıkları bir diğer özellik ise hata algılama ve bununla birlikte mekanizmada hatasız sürekli döngüyü kurma durumudur. Festo servo motor bulunduğu mekanizma üzerinde ki hatayı algılar ve hatayı gidererek işleme devam eder. Mekanizmada ki hatayı giderirken geri besleme yöntemini kullanmaktadır. Servo motorlar hatasız kurulmak istenen her türlü sistemde tercih edilir. Sadece mekanik değil elektronik bir çok sistemde de tercih edilir ve projeye dahil edilir. Hatasız ve sağlıklı çalışan mekanizmalar mini servo motorlar sayesinde elde edilmiş olur. Bununla birlikte hidrolik sistemlerde de servo motorlar kullanılmaktadır. Hayatımıza hareket katan neredeyse her teknolojik aletin bir parçasıdır.

Robot teknolojisinde en çok kullanılan bu küçük yardımcı mini servo motorların üretimi Dc motorlar ile benzer şekillerde yapılmaktadır. Festo mini servo motorlar 1 devir hızın dahi altında çalışabilme özelliğine sahiptirler. Doğru akım ile faaliyet göstermektedir. Birçok alanda ve sektörde kullanılan doğru akım robotları da mevcuttur. Mini servo motorların içerinde birçok DC motor bulunmaktadır. İçerisinde bulunan DC motora gerekli etkenler elektrik yükseltecinden sağlanmaktadır. Bununla birlikte bir diğer etken ise AC akımıyla olur. Akım rektörden geçirelerek işlem tamamlanır. Mini servo motor üretimleri büyük güçte de üretim sağlanabilir küçük güçte de. Servo Motor yapısı genellikle küçük boyutlarda olacak şekilde üretilir.

Mini Servo Motorlar bir çok alanda ve mekanizmada aktif olarak kullanılır ve tercih edilir. Kullanım alanlarından bir kaçı şunlardır;

-Aktif olarak kullanılan en yaygın alanı robot teknolojileridir. Hareket kontrolü sağlayan bu motor hareketli robotların mekanizmasında oldukça yaygın kullanılır.

-Radar mekanizmalarında aktif olarak kullanılmaktadır.

-En çok kullanılan bir diğer alan ise tabiî ki araba üretimi olmuştur.

-Uzaktan kumanda ile yönetilen ve kullanılan tüm ürün ve sistemlerde kullanılır.

-İnsan gücüyle değil makine gücünü tercih eden fabrikaların paketleme, ambalajlama faaliyetlerini gösteren makinelerin üretiminde sıkça tercih edilir.

-İş ve ofis hayatını kolaylaştıran hareketli ofis makinelerinin üretiminde kullanılır.
Motorlarımızı incelemek istiyorsanız kesinlikle tavisye ederiz :
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
 

Dosyalar

markup

MB Üyesi
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesajlar
225
Tepkiler
44
Yaş
33
Meslek
Endüstri mühendisi
Üniv
Gazi Üniversitesi
Yukarı Alt