Mühendis olmak istiyorum ama matematigim zayıf

ismailbudak

MB Üyesi
Kayıt
2 Nisan 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
25
Arkadaşlar forumda çok yeniyim toplam 10 dakikadır foruma üyeyim ve kafam o kadar çok karışık ki tam o sıra bu forumu gördüm. Ben Üniversite de okumak için ya mühendislik yada mimarlık istiyorum ki mühendislik bende çok ağır basıyor çok fazla bir ilgim var. Ama sayısalım maalesef ki iyi degil. Lisenin ilk yılında 2 sene okulu bırakmış sonra açık ögretim ile tekrardan okula dönmüştüm bu nednele saglam bir temelimde olmadı sayısalda. Şimdi geçmişte yaptıgım hatalar benim hayallerimin önüne geçebilir mi =? Matematigim zayıf diye mühendislik okumam sadece hayal mi benim için ?
 

Crow

Bilişim Kargası
MB Üyesi
Kayıt
2 Aralık 2016
Mesajlar
12
Tepkiler
5
Yaş
31
Meslek
Öğrenci - Bilgisayar Mühendisliği
Üniv
Erciyes
Gözünü korkutmak istemem lakin başlayıp derslerden geçemediği için bırakanlar oluyor. Aynı şekilde integral dahi bilmeden çalışıp çabalayıp ilk 10'a giren arkadaşım da var senin azmin anlama yeteneğin bu işi ne kadar sevdiğin ne kadar uzun süre kafanı kaldırmadan ders çalışabileceğin ile alakalı bir durum bence.

Hangi mühendislik alanı ile ilgilendiğinde önemli. Matematiğin zayıf ise Bilgisayar Mühendisliğine kesinlikle bulaşma. Diğer dallar hakkında bir bilgim yok ama temel olarak bütün mühendislik dalları bilimin temel taşı olan Fen ve Matematik bilimlerine dayanır. Tam bilmiyorum yalnış konuşmak istemem ama tahminimce Elektronik Mühendisliği Fizik 2 yi temel alıyor, Çevre Mühendisliği Kimya, Makina Mühendisliği Fizik, Biyomedikal Mühendisliği Biyoloji, Mekatronik Mühendisliği Fizik 1,Fizik 2 ve Matematik...

Çalışıp yapabileceğine inanıyorsan işini seven insanların olması ülkem için çok daha yaralı olacaktır. Erciyes Üniversitesine gelirsen yardımcı olurum sana.
 

Mining Engineer

Late is better than never....
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
23 Aralık 2016
Mesajlar
319
Tepkiler
202
Yaş
32
Meslek
MEXT Research Fellow
Üniv
Kawamura Advanced Mining Tech
Sana tavsiyem eğer içinde gerçekten istek ve azim varsa tercih et ve başla. Mühendislik eğitimin sırasında zayıf olduğun konular üzerine 2x gerekirse 8x kadar daha çalışır yaparsın.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
I

ismailbudak

MB Üyesi
Kayıt
2 Nisan 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
25
Bu güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim, konuyu açarken belirtmemişim hemen bu yanlışı düzelteyim mührndislik alanında en çok ilgimi çeken inşaat mühendisligi ve bilişim sistemleri mühendisli bu iki bölüm arasında kaldım. Gerçekten hem okumayı hemde bir mühendis olarak çalışmayı çok istiyorum bölüme girdikten sonra yapamayıp başaramayıp başka bölğmr geçmektende korkuyorum çünkü öyle bir durum yaşarsam kendime özgüvenim azalır kendime güvenemem biliyorum
 

Mining Engineer

Late is better than never....
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
23 Aralık 2016
Mesajlar
319
Tepkiler
202
Yaş
32
Meslek
MEXT Research Fellow
Üniv
Kawamura Advanced Mining Tech
İsmail kardeşim bak şimdi söylediğin bölümler ve mühendislikteki bütün bölümler iyidir. Sen öncelikle kendine şunu söyle ; ben mühendis olmak istiyorum ve bunu yapacağıma inanıyorum diyerek kendini motive et. Ben zamanında bölüme 46. sırada girdim, bölüme giren sondan 3 kişiden biriydim. Ama bölümde çok iyi çalıştım ve maden mühendisliği bölüm üçüncüsü olarak mezun oldum. Yani uzun lafın kısası insan istediği zaman başarır içindeki cevheri keşfetmek veya köreltmek sana kalmış bir durum ama bence yapabilirsin. Mühendislik fakültesine başladığın zamanda görürsün zaten öyle uç noktalarda yani genius tarzı çok adam yoktur, son olarak kendini küçümseme.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
I

ismailbudak

MB Üyesi
Kayıt
2 Nisan 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
25
Hocam haklısınız ben tam ve net karar vermek için daha detaylıca bir araştırma yapayım
 

yusuftpala

MB Üyesi
Kayıt
31 Ağustos 2015
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
28
Üniv
Bahçeşehir Üniversitesi
Bu konu hakkında şunları söyleyebilirim; Ben meslek lisesi metal işleri metal işleri bölümünden mezunum.Ortaokul ve lise de okurken o zamanın aklıyla matematik, fizik vb. namına hiçbirşey almadım lay lay lom bir şekilde okula gidip geldim. Liseyi alttan dersleri vererek zor da olsa bitirdim daha sonra meslek liseliler için sınavsız geçiş hakkımı kullandım ve iyi bir vakıf üniversitesinde mekatronik 2 yıllık bölüm kazandım daha doğrusu hiç sınava girmeden yerleştiğim bir bölüm pek te kazandım diyemem enteresan olan şu; rasyonel sayılar da işlem, içler dışlar çarpımını dahi bilmeyen bir öğrenci sayısal bir bölümü kazandı! İlk gün dersler hemen başlamıştı ve mat 1 dersinde ilk konu bir bilinmeyenli denklem konusunu anlatıyordu hoca ve üzülerek söylüyorum matematik temelim o kadar zayıftı ki o kolay konuda bile kalem oynatamamıştım. Orada bulunan bir hocamızın matematiği bize kolay bir şekilde anlatması sayesinde işin temelini az çok kavradık ve zorluk yaşasak ta okul bitti. Benim bu okulu kazanmadan önce ki niyetim DGS ile mühendisliğe geçmekti ve okulu bitirdikten sonra bir dersaneye yazıldım ve tüm sene boyunca mat 1 ve geometri çalıştım. Ve yine aynı üniversite de Mekatronik Mühendisliği bölümünü bu sefer kendi bileğimin hakkıyla kazandım. Şu an ingilizce hazırlıktayım ve şimdi fakülteye hazırlık amaçlı türev, integral, limit vb. ve fizik konularını internetten izliyorum. En azından şimdi dinlediğimi anlıyorum. Yani sözün özü şu ki; eğer istiyorsan zorlu bir süreç ancak çalışmaya başla....
 

muratd.samsung

MB Üyesi
Kayıt
24 Nisan 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
50
Üniv
Kırıkkale universitesi
Ben eşimi örnek vererek sana hiç bir şey için geç olmadığını anlatmak istiyorum. Eşim fakir bir ailenin kızi olarak büyüdü. Önce edebiyat okumak istemis ancak istanbul da bir üniversiteyi çok az puan farkıyla kaçırmış ve trakya universitesinde yüksek puanla 2 yıllik muhasebe bölümünü okumuş. Sonra bitirince hemen çalışmaya başlamış ve kısa sure sonra tanışıp evlendik . Ama ben ondaki azmi görduğumden istanbulda edebiyat fakultesini kazan göndereceğim dedim. Yine konya tuttu. Bizi bırakıp gitmedi. 2 yıl sonra kpss sınavına girdi. Yüksek puan aldı ilk atamada memur oldu. Yine okumak istedi. Gitti 4 yıllık işletme fakültesini açıkögretim diye burun kıvırmadan bitirdi. Sonra yine okuyacağım dedi. Gitti tezli işletme yüksek lisans yaptı. Yetmedi şimdi yds için kursa gidiyor kazanıp işletme doktora yapacağım diyor. Yüksek lisans tez savunmasında hocaları sen her şeyi başarırsın sendeki azim bambaşka demiş. Bu arada eşimin yaşi 37. Demek istediğim hiç birşey için geç değil. Ben de 40 yaşımda elektronik haberleşme yüksekokulunu bitirdim. Endüstri muhendisliği için hazırlanıyorum. Yaşim 43.
 

BlackArrow

MB Üyesi
Kayıt
1 Mayıs 2017
Mesajlar
9
Tepkiler
1
Yaş
24
İsmail kardeşim madem matematiği yapamıyorsun fizik kimya gibi derslere yönelmeni öneririm fakat gerçekten mühendislik istiyorsan biraz matematik biraz da geometri kesinlikle yapmalısın.Bende mühendislik istiyorum mf4den giricem yani üniversiteye.Derslerimde pek iyi değil.Ama sen diğer fizik kimya da yapamıyorum,matematik yapmak istiyorum diyorsan sana youtubedan bi matematik hocası önerebilirim.Kanalının adı "CeyhunHoca" olması lazım.Mutlaka bi göz at kardeşim.Emin ol ki kalan bu zaman içinde olmayan temelinle bile çok güzel netler çıkarabilirsin.
 

gunduzaziz

MB Üyesi
Kayıt
14 Mayıs 2016
Mesajlar
21
Tepkiler
5
Yaş
28
Meslek
Endüstri Mühendisi
Üniv
Balıkesir Üniversitesi
Kardeşim matematik ve fiziğin aşırı zayıfsa yazma derim. Bir sürü meslek var iyice bir araştır. Çünkü aldığın çoğun dersin temelinde fizik ve matematik var. Anlaman daha da zorlaşır. Şöyleki okulu her türlü bitirirsin ama iş hayatında da karar verirken bunun eksikliğini çekersin. İnşaat yazacaksan zaten hep işin fizikle matematikle...
 
Yukarı Alt