Mühendisin Yanında Çalışmak

E8m9r8

MB Üyesi
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesajlar
12
Tepkiler
3
Meslek
Öğrenci
Merhaba MB üyeleri,

Ben Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği öğrenci adayıyım. Şuan mezun öğrenci olarak 2. Senemde de sınava hazırlanıyorum. Hedefim bu meslektir.

Sizlere sormak istediğim bir şey var. Bu daldaki bir mühendisin yanında ücretsiz dahi olsa çalışmak istiyorum. Sizce bunu nasıl gerçekleştirebilirim? Yaşadığım ilçede sadece 2 mühendis var. Kendilerini tanırım, onlarda beni tanır. Onlara bu durumu nasıl açıklayabilir, olumsuz bir cevap almayacağım bir yaklaşım sergileyebilirim?

Vereceğiniz cevaplar benim için çok değerli. Lütfen yardımcı olunuz. Şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar.
 

Arman Amak

Özel Üye
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
54
Tepkiler
13
Meslek
Ziraat mühendisi
Üniv
Harran üniversitesi
Merhabalar,
Bu mesleği yapmak istiyorsanız kariyer.net gibi iş arama sitelerine üyelik yapıp "gemi için tayfa aranıyor" gibi ilanlar görebilirsiniz. Bunlara başvurduğunuz taktirde para kazanma şansınızda olur. Ve aynı sitelerde staj ilanlarıda var. Oradan başvuru yapabilirsiniz. Ama bana sorarsanız işin mutfağı sahadır. Gemilerde tayfalık yaparak bu mesleğe başlarsanız sizin için çok faydalı olacaktır.
 

Oğuz Han Altıntaş

Aerospace Engineer
Özel Üye
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesajlar
22
Tepkiler
32
Meslek
Havacılık ve Uzay Mühendisliği
Üniv
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Merhaba Emirhan. Sana verebileceğim cevap sadece gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi birini aramaman. Artık tüm mühendislik dallarında ortak disiplinler ve disiplinler arası çalışma olanağı var. Yani yanında çalışmak istediğin mühendisin ne mühendisi olduğuna değil hangi konularda çalıştığına bak derim ben. Gemi inşaatı ve makineleri mühendisliği tıpkı havacılık ve uzay mühendisliği gibi makine, inşaat ve elektrik-elektronik gibi temel mühendislik alanlarının harmanından oluşmakta. Örneklemek gerekirse çalışmak istediğin alan geminin hidrodinamiği ya da yapısal tasarımı ise bir makine mühendisi ya da inşaat mühendisi ile hatta bir havacılık ve uzay mühendisi ile bile çalışabilirsin. Özetle durumunu çalışacağın mühendisin ünvanı değil üzerine çalıştığı konular belirlemeli.
 
Yukarı Alt