NASA: Kızıl Gezegen Mars’ta sıvı halde su bulundu

Andromeda

Uzaylı...
MB Üyesi
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesajlar
63
Tepkiler
52
Yaş
110
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
ODTU
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Mars'ta sıcak aylarda akan tuzlu su bulunduğuna dair çok güçlü kanıtlara ulaşıldığını açıkladı.


NASA, Mars’ta sıvı halde su bulunduğunu açıkladı. Kızıl Gezegen’de sıvı halde su bulunması halinde, Mars’ta yaşamın idame ettirilebileceği yönünde önemli bir adım atılmış olacağı ifade ediliyor. Yeni bulgu, Mars’ta geçmişte ya da şu anda yaşam bulunduğuna dair önemli bir kanıt niteliğinde.

Washington’da düzenlenen basın toplantısında konuşan NASA’nın Gezegen Bilimi Direktörü Jim Green, “Mars, geçmişte düşündüğümüzün aksine, kuru ve çorak bir gezegen değil… Mars’ta belli şartlarda, sıvı halde su bulundu” dedi.
nasa-mars-670-1-1.jpg


Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, günlerdir merakla beklenen Mars ile ilgili ‘büyük bilimsel keşfini’ canlı yayında tüm dünyaya açıkladı.
Araştırmacılar, NASA’nın Mars Keşif Uydusu tarafından aktarılan bilgiler üzerinden açıklama yaptı.

Kızıl Gezegen’de sıcak aylarda görülen ancak yılın geri kalan bölümünde kaybolan siyah çizgilerin, periyodik olarak akan tuzlu suların sonucunda oluştuğu ortaya çıktı.

Basın açıklamasına katılan araştırmacılar, “Biz bizim için olan hayatı biliyoruz ve Mars’ta bugüne kadar incelediğimiz yaşam koşulları biz dünyada yaşayan canlılar için uygun olmasa da başka yaşam formları için uygun olabilir. Bunu bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey dünyadaki hayat” şeklinde konuştu.

NASA’nın Mars ile ilgili basın açıklamasına NASA Gezegen Bilimi Başkanı Jim Green, Mars Keşif Programının önde gelen araştırmacılarından Michael Meyer, Georgia Institute of Technology araştırmacılarından Lujendra Ojha, NASA’nın Ames Araştırma Merkezi’nden Mary Beth Wilhelm, Arizona Üniversitesi Yüksek Çözünürlüklü Bilimsel Deney Görüntüleme (HiRISE) merkezinin önde gelen araştırmacılarından Alfred McEwen katıldı.
NASA’dan yetkililer, Twitter üzerinden #AskNASA etiketiyle sorulan soruları yanıtladı.

Kaynak:sozcu.com.tr/2015/dunya/nasa-kizil-gezegen-mars-ile-ilgili-buyuk-bilimsel-kesfini-acikliyor-945445/
 
Yukarı Alt